Nyhed

EFTER SUCCESDEBUT: Rigmor udgiver første single fra deres andet album – og annoncerer turné

Albummet udkommer til foråret og følger op på Rigmors anmelderroste debutalbum fra sidste år

I 2022 debuterede det aarhusianske indieband Rigmor med albummet Glade Blinde Børn, hvis sange tog udgangspunkt i Michael Strunges digte. Albummet fik en god modtagelse - herunder af GAFFAs anmelder, som kvitterede med fem stjerner til debuten.

”Musikalsk befinder vi os i afdelingen for eftertænksom og let melankolsk indiepoprock, og de ganske melodiske sange er ofte holdt i midt-tempo. Et af bandets helt store aktiver er sanger Sarah Wichmanns smukke, meget rene og let vemodige vokal, som er iscenesat i et forholdsvis enkelt og meget velproduceret lydbillede, hvor de enkelte instrumenter – guitar, bas, trommer, tangenter – står tydeligt frem,” lød vurderingen blandt andet.

Nu annoncerer Rigmor, at deres andet album udkommer i foråret 2024. I den forbindelse udgiver de også pladens første single, der har titlen ”Alt det du gør”. Singlen blev født i et sommerhus i Ebeltoft, som bandet havde trukket sig tilbage til for at skrive og arbejde intensivt med sangene til det kommende album.


”’Alt det du gør’ handler om et hjerte i smerte, men det kan være i mange forskellige afskygninger. Sangen kan handle om et mislykket forhold lige så vel som at miste en del af sig selv – alt efter lytterens situation. Det synes vi er en væsentlig del af vores sangskrivning på dette album,” fortæller Rigmor i en pressemeddelelse.

Hør den nye single ”Alt det du gør”


I pressemeddelelsen fortæller Rigmor også, at arbejdet med ”Alt det du gør” endte med at være ekstra specielt, fordi melodien til omkvædet fandt sin form i et samspil kun med den akustiske guitar og bandmedlemmernes stemmer. Omkvædet blev derfor et pejlemærke for resten af sangen.

”Vi indspillede en hurtig demo, og så klippede og klistrede vi det meste af natten. Pludselig var den der bare,” uddyber de.

På det kommende album eksperimenterer Rigmor med en anden type lyd. Hvor der før har været forskel på studie- og liveudgaver af deres numre, forsøger bandet at indkapsle en live-følelse på de nye, indspillede sange, men samtidig at bevare kernen af Rigmor.


”For os er lyden af Rigmor en sammensmeltning af, hvem vi hver især er som musikere. Vi føler virkelig stærkt, at ingen af os kan erstattes, fordi vi er så meget os selv i vores lille helhed. Og det er måske vores alle fires unikke traits der gør, at vi hele tiden udvikler os i en ny retning,” fortæller de afsluttende i pressemeddelelsen.

Når det nye album lander til foråret, drager Rigmor også på en turné, der både tager dem forbi danske og svenske spillesteder. Turnéen starter den 8. marts i Stockholm og slutter 14 dage senere den 23. marts med en koncert i Lille Vega i København.

Se den fulde koncertoversigt


08.03.2024 – Scalateaterns Källare, Stockholm

09.03.2024 – Grand, Malmø

15.03.2024 – Medborgerhuset, Taastrup


16.03.2024 – Studenterhuset, Odense

21.03.2024 – Voxhall, Aarhus

23.03.2024 – Lille Vega, København


RIGMOR-INTERVIEW: Vores venskab er forudsætningen for, at vi kan lave musik

ANNONCE