Who Is Louis: Who Is Louis

Who Is Louis
Who Is Louis

Who Is Louis: Who Is Louis

GAFFA

CD / NMS
Udgivelse D. 04.03.2016
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Debutalbummet fra danske Who Is Louis er en interessant størrelse. I sin nedbarberede form er musikken synthpop, men alligevel når albummets ti skæringer ret vidt omkring, selv under den forholdsvis snævre genrehat.

Åbningsnummeret Sun And Moon er en sfærisk popsang, med spinkelt guitarspil og et kor, der har en næsten Enya'sk stemning. Det virker endnu stærkere på Sink, hvor man fornemmer, hvor godt Greta Louis Schenks stemme passer til musikken.

Knives er med sit mørke blandt albummets stærkeste, men lider som store dele af albummet under, at der er for mange skift og elementer, klemt ind på de enkelte numre.

Naked er en virkelig rodet omgang, hvor eksotisk poplyd filtres ind i skarpe brakes og mellemspil, der nærmer sig a cappella. Omkvædet på You You lyder som glimrende 80'er-electropop, hen ad Pet Shop Boys og Erasure, men mister noget momentum på verset, der slet ikke har samme kraft.

Det ender med at være symptomatisk for Who Is Louis, at bandet simpelthen vil for meget, og en mere ren lyd ville gøre, at albummets styrker stod mere skarpt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA