Kúra: Our Sun

Kúra
Our Sun

Kúra: Our Sun

GAFFA

CD / Sony Music
Udgivelse D. 29.01.2016
Anmeldt af
Jens Dræby

Den dansk/islandske duo vender tilbage til rødderne med Our Sun. De nordiske poprockede tendenser fra Halfway to the Moon er blevet erstattet med organisk tysk techno, queer-rap og en god portion vulkanø-atmosfære. 

Den lille solide ep indledes med et titelnummer som Shontelles Impossible sunget gennem metervis af gletsjer fra en drypstenshule. Fanney Þórisdóttirs vokal slås med den knitrende og ulmende produktion, og queer-rapper Zebra Katz giver sangen et ekstra kick med et frossent flow og en dunkel stemme.

Ét stykke musik skiller sig ud og gør Kúra til en stadigvæk spændende sammensmeltning. Med Colorful lykkes det at emulere den berlinske og elektroinske gruppe Moderat samt at skabe noget, der er umiskendeligt Kúra. I stærkt tempo svinger percussion og melodi, mens de to islandske heksedoktorer messer farverne frem.

Fanneys vokal kan desværre nemt blive anonym og kedelig, hvilket står glasklart på et forglemmeligt nummer som My Love. Til gengæld matcher sangstemmen rigtig godt det forudsigelige synthtunge Colorful-remix af tyske XXXY.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA