King Charles: Gamble for A Rose

King Charles
Gamble for A Rose

King Charles: Gamble for A Rose

GAFFA

CD / Kobalt Music
Udgivelse D. 22.01.2016
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Når man spiller moderne folkrock, er det næppe en ulempe at være gode venner med både Marcus Mumford og Noah and the Whale. Eller at være udstyret med en vibrato-stemme, der kan ramme næsten Buckleyske toner. Eller at have vundet en sangskrivningskonkurrence, bedømt af Tom Waits og Loretta Lynn. Ja, det kører generelt godt for King Charles, også på dette hans andet album.

Loose Change for the Boatman er et medrivende og energisk rocknummer, med violiner og et meget Mumford-(der for øvrigt også har produceret albummet) -klingende temposkift midtvejs. Lady of the River har også masser af samme saft og kraft, så meget, at det næsten bliver stadion(indie)rock.

Faktisk er det hele så smooth og velklingende, at det læner sig faretruende op ad at være en pastiche. Ren destilleret alt-folk, når koret svinger sig op på New Orleans, og violiner sætter forventeligt ind på Bright Thing.

Heldigvis formår King Charles at lade en følsomhed trænge igennem i musikken, som løfter numrene fra at falde i som stereotype eller generiske. Selv det lidt cheesy titelnummer har så meget oprigtighed, at man køber hele pakken.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA