NZCA Lines: Infinite Summer

NZCA Lines
Infinite Summer

NZCA Lines: Infinite Summer

GAFFA

CD / Memphis Industries
Udgivelse D. 22.01.2016
Anmeldt af
Jens Dræby

Som med science fiktion i det 19. århundrede skal et album af denne kaliber lige have startet sit hyper-drive og bryde gennem atmosfæren, før eventyret med de næsten overdrevne 80'er-synths åbenbarer sig som et retro-futuristisk håb for teknologiens udvikling. NZCA Lines har med Infinite Summer begået et konceptalbum fyldt med næsten-pop og indadvendt space-opera.

Tag en sang som Chemical is Obvious, der tøffer afsted som Chromeo-funk, men får sin kant fra Michael Lowetts beherskede vokal a la Phoenix og fuldendes af hjemsøgende strøg fra et lunefuldt John Carpenter-soundtrack. Flere af numrene på NZCA Lines' andet album mestrer balancen mellem den jordnære popsang og det tids- og rumrejsende synth-epos. Two Hearts reddes eksempelvis fra at blive banal retro-tramp med en charmerende og nedtonet omkvædsmelodi, der støttes blidt af en koklokke.

Infinite Summer lyder som solopgangen til Kavinskys Nightcall, og andre franske referencer som det sene Justice benægter sig ikke. Den store bedrift for NZCA Lines ligger dog i at ramme en elegant middelvej mellem fistbumpende 80'er pastiche og undergrundens kitschede synthwave.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA