Suede: Night Thoughts

Suede
Night Thoughts

Suede: Night Thoughts

GAFFA

CD / Warner Music
Udgivelse D. 22.01.2016
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Suedes status som relevante i et nyt årtusind slås fast tidligt på Night Thoughts.

For når When You Are Young glider flydende over i Outsiders, er en albumstart ikke set meget bedre, siden Introducing the Band blev til We Are the PigsDog Man Star tilbage i 1994. At Outsiders så også er vintage Suede, helt ned til titlen, den mørkt melankolske tekst og Richard Oakes' guitarspil, skader ikke.

Ellers træder albummet vante stier, dog med den undtagelse, at det virker til, at der er investeret noget mere personligt i teksterne. Hvor Brett Anderson før har fremstået distanceret iagttagende i sine tekster, virker Night Thoughts mere nærværende. Det flyder over med "I"s og "You"s, og desperation og søgen fylder. Lyt blot til I Don't Know How to Reach You med sine seks minutters drama, og I Can't Give Her What She Wants, en nedbarberet nederlags-ode, der drypper hjerteblod på vintersneen.

Like Kids og No Tomorrow er blandt de mere enkle popklingende numre og lyder som nye livefavoritter. Også What I'm Trying to Tell You har den helt klassiske Suede-klang, inklusive et noget påklistret "lala"-kor i slutningen.

Pale Snow virker som et levn fra Andersons soloudspil, men det klæder mismodet og vinterstemningen at få stærkere orkestrering bag. Tightrope og Learn to Be er to pompøse dramaer, der læner sig faretruende op ad det selvparodierende, når den får alt, hvad den kan trække med patos, falset og strygere. Den stensikre opskrift på, hvordan en klassisk Suede-sang lyder, kan godt virke som en hæmsko for et band, der har 20+ år og seks albums bag sig.

Night Thoughts cementerer dog Suedes holdbarhed. Numrene er bundet godt sammen, man kan fornemme, at de er tænkt ind i en filmsammenhæng, og Brett Anderson synger vanen tro som en storbydrøm.

X

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA