Pusha T : King Push – Darkest Before Dawn: The Prelude

Pusha T
King Push – Darkest Before Dawn: The Prelude

Pusha T : King Push – Darkest Before Dawn: The Prelude

GAFFA

CD / Universal Music
Udgivelse D. 18.12.2015
Anmeldt af
Peter T. Aagaard

Det er blevet etableret, at Pusha T er sin generations skarpeste æstetiker udi gangstereventyr, således som Nas og Scarface var deres. Siden tiden i The Clipse har han stille og roligt perfektioneret sin stil, der nu fremstår formfuldendt.

På dette minialbum, der skal agere forløber for, hvad han selv betegner som sit hovedværk, oplever vi Pusha T i sit livs form. Han trækker tråde fra sin fortid som narkohandler og til sin nuværende position som pladeselskabsboss på enormt troværdig vis. Han har en nøgtern og dyster tilgang med sans for detaljen både i flow og sprog.

Til tider kan han virke ensporet, men her sørger nogle af karrierens bedste produktioner for, at man konstant spidser ører. Pusha T har en evne til at få musikken til både at lyde som nutidens hitlister og alligevel med klassisk kant. Den afdæmpede M.P.A.har en vidunderlig melankoli leveret af unge J. Cole. Gode gamle Timbaland brillerer med to produktioner, hvor Untoutchable lyder som det reneste methamfetamin. Mens keyboardtonerne langsomt drypper ned over beatet som kinesisk vandtortur, skabes et klaustrofobisk rum, hvor Pusha T's stemme bliver truende nærværende.

Mens de store navne i hiphop for tiden virker stilforvirrende, er King Push en mand med en plan. Som appetitvækker lever pusheren op til sit navn: Efter blot en halv time afsluttes trippet, og vi efterlades hungrende efter mere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA