Fallulah: Perfect Tense

Fallulah
Perfect Tense

Fallulah: Perfect Tense

GAFFA

CD / Instant Records
Udgivelse D. 26.02.2016
Anmeldt af
Helene Refsgaard

Fallulah lyder ikke som nogen andre. Og netop den unikke lyd er den dansk-rumænske sangerindes største force. Ligegyldigt om hun synger tyggegummipop eller rå rock er dna'et det samme. Et aftryk, der træder tydeligt igennem på Fallulahs seneste udspil. Perfect Tense er et eksperimenterende popalbum, som måske nok mangler et samlet helhedsindtryk. Til gengæld bliver det aldrig kedeligt.

Albummet er opbygget med en solid bund af velproducerede og lige vel polerede popnumre som singlerne Perfect Tense, Social Club og Ghostfriend. Ikke dårlige numre, men sange, der lyder som noget, vi har hørt før fra Fallulah. Det mest interessante track fra første del af albummet er singlen Sorrow Is A Shadow, der på en gang falder lige i ørerne og leger vellykket med kontrasten mellem melankoli og dansebeat.

Efterhånden drejer albummet væk fra hitmageriet og over i en mere eksperimenterende, genreløs og dyster afdeling, der er skønt upoleret. Vandalain er blød, smuk og Lana del Rey'sk uden at miste sin særlige Fallulah-signatur. Bob Dylan er charmerende banal, Slow Love virker mystisk og dragende, og sådan fortsætter albummet ud i mere og mere særegne kroge af Fallulahs univers for at ende i et af højdepunkterne, We All Need Water med elementer à la Fever Ray.

Perfect Tense er et album, der byder på meget mere, end singlerne lovede. Det udfordrer lytteren og tør være sig selv. Det er på én gang simpelt og komplekst. Og Fallulah selv er den samlende kraft, der binder det hele sammen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA