Von Dü: Bankende Hjerter

Von Dü
Bankende Hjerter

Von Dü: Bankende Hjerter

GAFFA

CD / Von Dü Entertainment
Udgivelse D. 19.02.2016
Anmeldt af
Henrik Bæk

For et år siden genstartede det københavnske reggae- og skaband Von Dü sig selv med ep'en Fred I Stormen, der bragte en hørbar positiv forandring med sig.

Stilen fortsætter de nu på fuldlængderen Bankende Hjerter, som bandet selv har produceret.

Eneste nummer fra ep'en, der ikke har fået plads på det nye album er Du' En Pige, men til gengæld byder albummet på syv nye skæringer. Saftig blæs, hyldest til Nørrebro og blytung roots reggae finder man på Interlyd 7, der er et af de to små interludes, der findes på albummet, og som primært bevæger i det mere dubbede reggaeunivers.

Stadig er stilen lagt i de glade, men samtidig også stærkt eftertænksomme tekster akkompagneret af de for bandet så medrivende musikalske arrangementer, hvor især blæsersektionen er blevet et stærkt kendetegn. De positive budskaber er i centrum, og tjek titelnummeret, der handler om ikke at give op, sætte hjerte i stå, og selvom stien er lang og fyldt med torne, så tag lange bukser på og løb så hurtigt, som der synges. Temaet at vende nederlaget til sejre går igen på det brusende Fred I Stormen med Marvin Till og de gennemført "skæve blæsere".

Reggae og politiske budskaber har ofte været associeret med hinanden, og bandets holdning kommer til udtryk, når der synges om flygtningekrisen på Verdens Mindste Fuck, klimakrisen på Et Aftryk, unge hjemløse på Vise Ord og et samfund, der drukner i stress i Bliv I Troen.

Albummet slutter af med det smukke Natten Er Vores, der langsomt bygges op med trommer, keyboards, bas og en trompetsolo, mens der synges "vi tager en lur, vi går sent i seng, for natten den er ung".

Et stærkt album, der lover godt for bandets kommende Danmarks-turné, hvor de sætter handling bag ordene ved at spille tre støttekoncerter, hvor overskuddet går ubeskåret til Klimabevægelsen i Danmark, Nødhjælpens Ungdom (Folkekirkens Nødhjælp) og Mellemfolkeligt Samvirke.

Albummet udgives også på dobbeltvinyl med fem ekstra instrumentale skæringer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA