Chairlift: Moth

Chairlift
Moth

Chairlift: Moth

GAFFA

CD / Columbia
Udgivelse D. 22.01.2016
Anmeldt af
Rosa Louise Stilgren

Chairlift placerer sig i et sært krydsfelt mellem det organisk-klingende og det eksperimenterende på Moth. Duoens fascination af firsernes popunivers er ikke til at tage fejl af, når synth og letfjedrende melodier udfolder sig over en bund af elektroniske klangfarver. I virkeligheden kan man spore meget af musikkens klangfarver i Caroline Polacheks vokal, der veksler mellem computerskåren præcision, falset og jordnær stemmeføring.

Duoen forsøger at skabe en storstilet lyd på baggrund af et fifty-fifty blandingsforhold mellem optimistiske popmelodier og følsomme ballader. Det lykkedes til et vist omfang med den opløftende Polymorphing, mens Moth to the Flame virker som et bleg efterligning af samme struktur. Der lægges kræfter i det skrøbelige på Unfinished Business, hvor vokalen slynger og snor sig vildere end ubeskåren lyng om en træstamme. 

Moth er et fint album, men musikken når aldrig op i de luftlag, som gruppen forsøger at række ud efter. Vokalen er alsidig, men kan ikke bære udtrykket alene, og der kommer resten af instrumenteringen til kort. Der mangler ganske enkelt nogle stærkere stilelementer, der kan følge stemningerne helt til dørs. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA