Pete Doherty: Hamburg Demonstrations

Pete Doherty
Hamburg Demonstrations

Rendestenen løber fra London til Hamburg

GAFFA

CD / BMG
Udgivelse D. 02.12.2016
Anmeldt af
Simon Nielsen

Selvom Pete Doherty for en stund har lagt The Libertines på hylden og er rykket til Hamburg, beviser han på Hamburg Demonstrations, at den velkendte lyd fra Londons rendesten stadig er intakt. Den lyd, der høres, når man med oprejst pande vakler hjem fra pubben på Camden High Street, gennem det, der er tilbage af fortidens punkmiljø og smadret glas fra aftenen før.

Hamburg Demonstrations indbefatter Pete Doherty stemningen mellem moderne engelsksproget folk og stemningen fra datidens sømandskultur omkring Reeperbahn. På Kolly Kibber forsøger Doherty sig på tysk, og det gør han egentlig udmærket. Lidt ligesom man husker den tyske version af David Bowies Heroes, og på Hell to Pay at Gates Oo Hell, synges der om terrorangrebet på spillestedet Bataclan i Paris sidste år. Det gøres uden at være melankolsk og sentimentalt, og hvor er det egentlig forfriskende i en tid, hvor vi kvæles i et patospræget mediebillede.

Fortidens flammer får også et par skud, når Amy Winehouse fortolkes og hyldes på Flags from the Old Regime, hvor den velkendte soul bliver trukket ned i dybet, gennem asken og tappet på flaske. Lytteren tages tilbage til Camdens storhedstid i 00’erne. Før den kommercielle overtagelse. Tilbage til uskylden. Og hvor Amy Winehouse’ stemme havde kraften, har Pete Doherty charmen, der binder de to sammen, som en enkelt personificering af Londons moderne punkmiljø.

Det er ikke til at være i tvivl om, at Hamburg Demonstrations er indspillet i netop Hamburg. Pete Doherty charmerer sig omkring den nordtyske stemning, men med britisk punkattitude og sjælfuld ynde. Han viser på Hamburg Demonstrations, hvordan han i dag er en af de få af sin slags.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA