Loyle Carner: Yesterday's Gone

Loyle Carner
Yesterday's Gone

Umiskendeligt uhørt britisk bekendelsesrap

GAFFA

CD /
Udgivelse D. 20.01.2017
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Det er nærmest en sjældenhed at høre klassisk hiphop fra de britiske øer, der har givet os en genoplivning af grime-genren og triphoppen de seneste år. Det blæser Benjamin Coyle-Larner, med bakke snagvendt-navnet Loyle Carner, velsagtens på.

Stemmeføringen er no-nonsense, og flowet er afslappet og ubesværet gennem hele pladen, og så er det kun den vellydende accent, der afslører Sydlondon-ophavet. Poeten muser over studielån, pandekager og de satans kvinder, der roder rundt i hans pintdrikkende affærer. Det fungerer godt over de lækre jazzede produktioner, hvor især Ain't Nothing Changed står ud som britisk udgave af Digable Planets.

Når Carner namedropper Mos Def, siger “Yes, yes, ya’ll” og sampler “S.C.I. Youth Choir”, der også er at finde på Dr. Dres seneste plade, fortæller det os, hvad det er for en tradition, han abonnerer på. Bare hør åbneren, den fabelagtige The Isle Of Arran, der både stinker af amerikanske inspirationer, men er lige så inspireret af The Streets’ bekendende poesi over beats.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA