Turbolens: Tro, Håb og Kærlighed

Turbolens
Tro, Håb og Kærlighed

Bo, hvor kan man finde drager som dig

GAFFA

Album / Ham Hedder Løve
Udgivelse D. 10.02.2017
Anmeldt af
Jens Dræby

Det er både fornuftigt og akavet, at Spotifys algoritmer foreslår Mew, lige efter du har gennemlyttet det tidligere medlems soloprojekt. Ikke kun fordi Bo Madsens forhold til Jonas Bjerre virker til at være mere end almindeligt anstrengt, men også fordi den spæde start for det velansete danske indie-progrockband er en indgroet del af fortællingen i Bo Madsens Turbolens. Med hjælp fra purunge musikere, der alle går i 5.-8. klasse, er Tro, Håb og Kærlighed blevet indspillet i det samme musikklasselokale, som ifølgle Bo var det sted, han og Jonas i sin tid lagde kimen til Mew.

En DIY og lo-fi tilgang til projektet giver god mening, selvom det er svært ikke at længes efter en ren lyd af de korte sanges store armbevægelser. Et sted mellem Dead Man's Bones og Etagen Under ligger Turbolens' 11 minutter med Madsens store, nostalgiske og barnlige sange. Sange som Stjernegylp og Slikker Tid gør det værd at lytte ep'en igennem et par gange bare for at fange de små charmerende ufuldkommenheder og teksturen i falskspillende blæsere.

Madsen har stadig lidt af en tæft for at bygge numre op, så man bliver blæst igennem, men som McCartney over for Lennon udviser han ikke de store nuancer i en åbenlys naiv sangskrivning ud over en muligvis utilsigtet metafor for barndommens flygtighed. Sådan en kan hurtigt mærkes med disse to-og-et-halvt-minuts sange, der eksplosivt blomstrer, lige inden musikken falmer. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA