Alex Vargas: Cohere

Alex Vargas
Cohere

Ujævnt debutalbum med gemte popperler

GAFFA

Album / Copenhagen Records
Udgivelse D. 31.03.2017
Anmeldt af
Sara Elisabeth Nedergaard

Alex Vargas’ debutalbum har ladet vente på sig, efter eksil-danskeren kom ud med hits som Shackled Up og Solid Ground i ’15 og ’16. Debuten Cohere giver en forløsning til et vist punkt, men superhits, som vi hørte på sidste års ep, Giving Up the Ghost, er desværre fåtallige.

Higher Love er et superbt pophit, ligesom Tidal er et hit af international klasse med et smittende beat og en interessant brug af dobbeltvokal, hvor Vargas’ basvokal synger unisont med hans falset. Warnings er et lidt generisk popnummer, og Kiah Victoria er super-enerverende på gæstevokal. Også Inclosure og 7 Sins er sgu lidt kedelige. Lidt synd, at det var førstesinglerne. Også Indivisible (lorteord, i øvrigt) og Wolf er kedelig samlebåndspop. Rogue (Interlude) skal nævnes: Forfærdelig funk, som taget fra dengang i 1990’erne, hvor det var fedt at høre Zapp Zapp. Mindre af det i fremtiden.

Cohere Pt. 1 (Prelude) er en interessant intro med den karakteristiske guitar, Vargas også havde som rød tråd på Giving Up The Ghost. Også Cohere Pt. 2 går helt ned i tempo med Vargas’ stemme og guitar i fuldt fokus. Især basvokalen mod nummerets slutning er fræk. Follow You og End Game skal også nævnes i denne sammenhæng. Og den lyd har altså været savnet på resten af albummet. Og det er ikke fordi, Alex Vargas bare skal kaste 17 nye versioner af Solid Ground af sig. Men det, han kan, når han er helt intens med vokal og guitar, det er altså mere unikt end samlebåndspop og funk-fejltrin.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA