Spot på ligegyldighedernes charme

Nico Muhly & Teitur, Confessions, Symfonisk Sal – Musikhuset

Spot på ligegyldighedernes charme

Anmeldt af Anne-Mai Vig Mott | GAFFA

Med titler som Cat Rescue og Sick of Fish indtog værket Confessions af den amerikanske komponist Nico Muhly og den færøske singer-songwriter Teitur Symfonisk Sal lørdag eftermiddag. I anledning af Spot Festival opførtes værket i samarbejde med Aarhus Symfoniorkester, der stillede med et helt barok-ensemble.

Kort fortalt er værket skabt på baggrund af tilfældige YouTube-videoers kommentarspor, hvilket da også gav anledning til adskillige fnis fra salen, med lyriske perler som “I love the smell of my printer in the morning” og “Why does everything take time to dry”.

I et forsøg på at tage det useriøse dybt seriøst møder lavkultur og højkultur hinanden i et medley af finurlige kommentarudpluk, sangskrivning og klassisk musik.

Teiturs originale og lettere naive vokal er som skabt til det 14 numre lange stykke konceptkunst, komplementeret af Nico Muhlys fascinerende dirigerende fagter til lyden af cembalo, fløjte og strygere.

Musikkens dynamik understreger de små hverdagsanekdoter i en sådan grad, at man får fornemmelsen af alle faserne i de små skæve og på overfladen ligegyldige historier.

Højdepunktet må være Teiturs selvudnævnte favorit If You Wait a Little Longer, der med simpel instrumentation og færingens stemme fortæller historien om en mand, der vil tælle til det uendelige.

Som koncept er værket en lille genistreg, og udførelsen er da også næsten perfekt, på trods af enkelte ensformige passager.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA