Let forårsregn fra Libertines-bassist og hans Aarhus-baserede kumpaner

John Hassall and the April Rainers, Radar, Aarhus

Let forårsregn fra Libertines-bassist og hans Aarhus-baserede kumpaner

Anmeldt af Elisabeth Thostrup | GAFFA

Bassist i The Libertines, John Hassall har for en stund lagt britrocken på hylden til fordel for sit nye aarhusiansk-baserede band The April Rainers. Torsdag leverede de en let og opstemt koncert på Radar i Aarhus. Kun afbrudt af et par charmerende dårlige jokes mellem numrene spillede John Hassall And The April Rainers næsten hele bandets debutalbum ”Wheels to Idyll” for et storsmilende publikum, der så ud til at nyde de lidt enslydende feel-good-harmonier.    

Allerede fra begyndelsen havde både band og publikum gode intentioner, og der blev budt op til dans fra første nummer, det længselsfulde og korfyldte ”Sun in The Afternoon”. Dog druknede John Hassall And The April Rainers’ overglade harmonier til tider de ellers dejligt hårdtslående trommer, og understående anmelder savnede lige dele intimitet og intensitet fra en kvartet, der aldrig rigtig havde noget på spil.

 

Høflige og velspillende

Men både velspillende og sikre på strengene var John Hassall And The April Rainers. Deres optræden havde et utrolig britisk og høfligt præg, der efterlod behagelige smil i den halvfyldte sal. Særligt deres stemmer klingende rent og klart sammen og sang smilende frem på de fremmødtes læber. 

Trods et forholdsvist kort sæt på kun omkring en time, var det, som om John Hassall And The April Rainers spillede sig selv og publikum varme, som koncerten skred frem. Koncertens højdepunkter lå således i sidste halvdel, med det fremadskridende nummer ”Intercity 125” og det mere følsomme ekstranummer ”Runaway”. 

De numre, hvor trommeslager Jakob Bruno for alvor hamrede igennem, fungerede godt. Bandets smukke korharmonier også var en fornøjelse, som på nummeret ”Persephone” om den græske gudinde, der boede under jorden om vinteren og kun kom frem i sommerhalvåret.  

John Hassall And The April Rainers’ koncert skræmte bestemt ikke nogen væk, men bandets høflige og sikre fremtræden gjorde også seancen en smule kedelig. Størstedelen af publikum forlod Radar med et smil på læben, men som med forårsregn var John Hassall And Th April Rainers ikke en koncert, man husker.

 

Sætliste:

 

Sun in The Afternoon 

Given Time 

Whether Girl

Persephone 

Ladybird…Waiting 

Julie July 

Mosey Through My Mind 

Intercity 125 

The Last Scene Of Summer 

My Two Wheels 

My New 2nd Hand Shoes

Ekstra:

Runaway


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA