Den Komplette Oplevelse

Rag'n'Bone Man, Avalon, Roskilde Festival 2017

Den Komplette Oplevelse

Anmeldt af Morten Gottschalck | GAFFA

Arkivfoto. Fotos fra koncerten følger snarest.

Der var måske en smule spænding før aftenens koncert, efter at Rory Charles Graham, aka Rag'n'Bone Man, i marts aflyste sin koncert i Vega efter blot 25 minutter. Heldigvis skulle de noget kraftige vinde på dagens festival vise sig at være gunstige for mandens stemme.

Modsat Red Fang, som spillede på Avalon lidt tidligere, er lyset til Rag'n'Bone Man nu helt roligt. Manden står badet i baglys, som nærmest skaber en glorie. All Eyez On Me.

Sættet åbner med Wolves, og publikum er oppe på tæerne lige fra starten. En vis træthed har lagt sig over flokken her kl. 23:30, og roen forstyrres jævnligt af en diminuitiv flaskesamler, som styrter rundt mellem vores ben uden at stikke hovedet op. Igen, den samme som under Red Fang.

No Mother er andet nummer, og selvom stemmen knaser en smule hist og her, er den varm og dygtigt bakket op af orkestret og korvokalen. The Fire er nok største crowdpleaser i den tidlige koncert, og følges hurtigt op af Grace, hvor små levende lys fra lightere er med til at fuldføre stemningen. Publikum elsker Grahams historie om, at sangen vender minus til plus.

Knap er Skin startet, før jublen bryder ud. Sangen standses kortvarigt og starter derefter op igen til mere jubel. Da den klinger ud, er det til øredøvende brølen. Herefter får vi tyk flødebollepop med As You Are, og derefter et par sange, som modtages mere afdæmpet – Rain, samt Guilty. Især sidstnævnte er en rodebutik, som ikke klæder sættet.

Så kommer den endelig – Human. Folk hopper og krammer. En eller anden bag mig siger "ååååaaarrrrhrhh", som fandt en kropslig udsondring sted. Teltet er lige ved at lette, da publikum synger den smukke sang færdig sammen med sangeren, som står i det meget venlige lys.

Hell Yeah afslutter koncerten, som for langt størstedelen var fremragende og kun havde få huller. De fans, som fik for lidt i Vega, burde have fået tørsten stillet i aften.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA