Bisse: 19.6.87

Bisse
19.6.87

Bisses barndomsland i inciterende iscenesættelse

GAFFA

Album / Showbisse Inc.
Udgivelse D. 22.09.2017
Anmeldt af
Espen Strunk

Pludselig var han her, og næste øjeblik var han over det hele – fra GAFFAs forside iført dametøj til de store dagblades kultursektioner som genstand for seriøs tekstanalyse og sammenligninger med selveste C.V. Jørgensen. Og selvom ligheden med C.V. overvejende ligger i vokalen, er den faktisk god nok: Med Thorbjørn Radischs alter ego Bisse er en poetisk ener landet midt i den hjemlige musikbranche.

Med et musikalsk og tekstligt udtryk temmelig langt fra mainstreamen – og klare poetiske kvaliteter hinsides den umiddelbare hype omkring den 30-årige sangskriver. Med 19.6.87 får vi så en veloplagt opfølger til gennembruds(dobbelt)albummet Højlandet fra 2016.

Denne gang tematisk forankret i Bisses egen barndom i halvfemserne – konkrete erindringsglimt indlejret i en poetisk kontekst. Bevidst over-the-top arrangementer, fragmenter af gamle samtaler, lydlandskaber tilsat linjer som ”Disse junidage, hvor vi spillede Magic Cards på Fuglevangens fodboldbane…”

Det er i øvrigt fra Fuldt flor, en af de mest umiddelbart melodiske sange på en særpræget plade, som sonisk lægger sig i smuk forlængelse af forgængeren: Ikke noget med A- og B-stykke hér, snarere flimrende lydlandskaber omkring uortodokse tekster. Som ikke i sig selv er stor poesi – men som bidrager til et samlet udtryk, man ikke kan kalde andet end forfriskende på en ofte alt for forudsigelig popscene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA