Hårdtslående comeback fra rocktrioen

Nelson Can, Atlas, Aarhus

Hårdtslående comeback fra rocktrioen

Anmeldt af Elisabeth Hjortshøj Thostrup | GAFFA

Nelson Can gav en veloplagt koncert, da de fredag aften optrådte under efterårets turné på Atlas i Aarhus. Koncerten markerede ikke kun, at bandet igen er tilbage på den danske musikscene efter en længere pause, men også at de er bevæbnet med materiale af høj kaliber fra deres splinternye ep, EP3.

Trioen startede aftenens koncert ud med det rå og lige-på nummer ”Move Forward”, der er en af singleforløberne fra den nye ep. Genkendeligheden og den høje energi gjorde, at bandet kom godt fra land, og badet i røde og blå projektører hamrede Nelson Can liv i publikum.

Selina Gins smukke og rå vokal stod fra start i skarp kontrast til de støjende trommer, som Maria Juntunen bankede på plads. Bassen stod Signe Tobiassen for, og den var om muligt blevet endnu mere markant og lækkert vrængende, siden bandet sidst optrådte sammen.

Tre år siden sidst

Spillestedet Atlas var fyldt godt op denne fredag aften, og selvom det er tre år siden, Nelson Can sidst spillede en koncert i Aarhus, er de altså langtfra gået i glemmebogen. Allerede ved åbningsnummeret rockede salen med, og særligt på de forreste rækker blev der hoppet, danset og kastet hænder over hovedet.

”Fuck, hvor er I fede, jeg bliver helt nervøs”, meddelte forsanger Selina Gin kort inde i koncerten. Hendes direkte og energiske facon skabte en levende stemning, og selvom hun en enkelt gang tyssede på den evindelige småsnak fra publikum, var der masser nærvær under hele koncerten.

Hun vovede sig endda ned fra scenen og ud blandt publikum, hvilket skabte en god dynamik, særligt under nummeret ”Talk About It”. Her nåede den kraftfulde stemme at forsvinde helt i menneskemængden, for så at vende forpustet tilbage på scenen.

Høj energi hele vejen

Blandt aftenens musikalske højdepunkter var ”Troublemaker”, der markerede sig ved at have en mere melodisk bas og en hård energi og blev modtaget med vilde klapsalver fra publikum. 

Af andre højdepunkter må nævnes det ene af aftenens ekstra-numre, nemlig singlen ”Miracle”, der tidligere har været i rotation på P6 Beat. Ud over at være længe ventet af publikum, afsluttede ”Miracle” aftenens koncert med al den power, der skulle til.

Selvom Nelson Can spillede en del nyt materiale, så blev der også plads til flere numre af ældre dato. For eksempel skruede de helt op for den tunge bas og de energiske trommer på det støjende nummer ”Are You High” tilbage fra EP2.

Det høje energiniveau var nærmest konstant gennem hele koncerten, og man kunne måske godt have ønsket sig et gearskifte eller to undervejs, ligesom der var lige lovligt mange enslydende numre, der druknede lidt i bas og trommer – de eneste instrumenter på scenen.

Alt i alt leverede Nelson Can dog en koncert, der viste, at de er strålende tilbage på den danske musikscene. De spillede rå og nærværende rockmusik, der hverken var blottet for melodi eller tempo.  

Nelson Can spiller på Posten i Odense 14. oktober og i Pumpehuset i København 20. oktober

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA