Shawn Mendes: MTV Unplugged

Shawn Mendes
MTV Unplugged

ANMELDELSE: MTV Unplugged er tilbage med velsyngende (og lidt kedelig) Shawn Mendes

GAFFA

Album / Island
Udgivelse D. 03.11.2017
Anmeldt af
Sara Elisabeth Nedergaard

MTV Unplugged er lig med Nirvana i 1993 og andre kunstnere, der lod paraderne falde og optræde med deres mest kendte sange i nedbarberede versioner. Nu er fænomenet tilbage, med den 19-årige, canadiske singer/songwriter Shawn Mendes på scenen.

Sangene er en blanding af hits fra debutalbummet Handwritten fra 2015 og opfølgeren Illuminate fra 2016. Og et live-album er perfekt for en kunstner som Shawn Mendes. For her viser han, at han ikke bare er endnu en AutoTune-kunstner på hitlisterne. Han har faktisk en virkelig stærk vokal og er glimrende både på guitar og bag klaveret. Lyrikken er so-so, men udholdelig.

Hitsinglen "There's Nothing Holdin' Me Back" bliver fremført som på pladen, mens ”Stitches” og ”Mercy” er stille versioner med en fin inderlighed fra Mendes. Jeg kunne dog have været foruden den konstante opildnen til at teenagepigerne blandt publikum skal synge med, med et evindeligt ”come on, sing it out!”. Nej tak!

”Ruin”, "Three Empty Words", "Patience", "Bad Reputation", "Roses" og "Never Be Alone" kører desværre alle i mere eller mindre samme rille – poppet singer/songwriting om kærlighed. Og det bliver kedeligt. "Don't Be A Fool" skiller sig dog lidt ud med sin soulede bluesstil.

Eneste cover er Kings of Leons ”Use Somebody”, som engang var en god sang, men som er blevet ødelagt af mangt en X Factor-deltager, så den nu bare er evindeligt irriterende. Også her. Heldigvis går den over i ”Treat You Better", som igen er et virkelig godt pophit. Der er en grund til at Mendes blev kendt på fire hitsingler, for resten er sgu lidt kedeligt. Men synge, det kan han da.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA