Marwan: Blå

Marwan
Blå

ANMELDELSE: Iskold mentalitet

GAFFA

CD / ArtPeople Music
Udgivelse D. 24.11.2017
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Blå er en dyster opfølger på marts måneds velkomponerede Partisaner - denne gang med produceren DontAxAboutIt bag knapperne. Sammen har de to brygget et minimalistisk lydbillede spækket med dystre toner og paranoia-inducerende skrig-samples.

Den mørke musik bliver understøttet af kyniske og iskolde vintertanker på især singleforløberen “Mentalitet”. Her er er bandekrigen i fuldt flor, og Marwan er den originale gangster, der skiftevis analyserer, deltager i og ryster på hovedet over verdens tilstand.

Bor i cement, betaler licens, ræsonnerer den danske gaderap-veteran og stiller skarpt på de sociale systemer og den konkrete visitationszone, der manifesterede sig i hans bydel på “Zone Forbud”. Der er dog også plads til kærligheden på “Mona Lisa” med en oplagt Katie Keller, der bryder Marwans til tider monotone gentagelser.

Det er en kold verden med en blå stemning, som Marwan maler frem med sin dybe baryton. Blå er mindre aggressiv end tidligere albums, men tilføjer til gengæld en ny farve til den dygtige rappers palette.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA