Sia: Everyday Is Christmas

Sia
Everyday Is Christmas

Sia serverer musikalsk risalamande på vellykket juleudspil

GAFFA

CD / Warner Music
Udgivelse D. 17.11.2017
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Nu’ det jul igen – lige om lidt i hvert fald, og så skal markedet, som traditionen foreskriver, mættes med de obligatoriske højtidsudspil fra forskellige kunstnere.

Den type udspil er oftest af noget blandet kvalitet – særligt, hvis der er de samme gamle travere, der for 117. gang skal tærskes igennem. Der er oftest rigtig hyggelige stunder at hente, og så en sjælden gang imellem er der nogle kunstnere, der for alvor rapper hovedet på sømmet med gennemarbejdede og originale juleudspil, som for eksempel Hymns From Nineveh, Sufjan Stevens og Tracy Thawn.

Sias bud på et julealbum hører ikke helt til i samme liga som førnævnte kollegaer, men ikke desto mindre er Everyday Is Christmas et virkelig vellykket bud på årets bedste nye juleplade. Der skal nok blive danset til firmajulefrokosterne til energiske ørehængere som Puppies Are Forever og Candy Cane Lane mens smukke stunder som Snowflake og albummets generelt mere afdæmpede sidste tre sange, der tager beskæftiger sig med julens mere eftertænksomme stunder

Sia synger som sædvanligt røven ud af bukserne – nogle gange bliver det endda næsten for meget af det gode, men også kun næsten. Makkeren Greg Kurstin kan sit håndværk til fingerspidserne i producerstolen, hvor han har drysset godt med ringlende bjældeklang og juleklokker i den fuldfede producersovs, og det er rene julegodter for øregangene.

Stor kunst er det ikke, men det er iørefaldende som bjælderne på en julemandsslæde med 220 km i timen. Hyggen er i højsædet her, og hver dag kommer uden problemer til at lyde som juleaften i selskab med Sia og hendes musikalske sukkerstokke.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA