Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA A/S
Anmeldelse / CD

Mew
No More Stories...

| Udkom 17. august 2009
Anmeldt af Finn P Madsen
GAFFA
6 stjerner6 stjerner6 stjerner6 stjerner6 stjerner6 stjerner
6 stjerner
Læserne
5,29 stjerner i snit (efter 52 stemmer)
Anmeld selv ved at logge ind og føre musen over stjernerne ovenfor.
  WiMP   iTunes    Spotify    GAFFA shop

Mew maler mesterligt med den brede pensel

Kendetegnende for et band, der musikalsk aldrig har kigget sig tilbage, hedder åbningssangen New Terrain. Drømmende og fabulerende hvisker sanger Jonas Bjerre, mens hele det musikalske lydtapet bliver spillet i noget, der minder om modtakt. Heller ikke denne gang står Mew tilbage, når nyt kunstnerisk terræn skal indtages på deres femte album med den rammende og poetiske titel No More Stories/Are Told Today/I'm Sorry/They Washed Away/No More Stories/The World Is Grey/I'm Tired/Let's Wash Away. Introducing Palace Players er tempofyldt med Bo Madsens kompromiløse og kaotiske guitarsignatur som intro. Den fortsættes med et endnu mere tungt attack på Repeaterbeater. Mew har med producer Rich Costey (Muse, Interpol) valgt at lade No More Stories... være en grænseoverskridende lektion i, hvordan den perfekt symfoniske pop/rock skal skæres, uden at give afkald på kompleksitet. Men væk er dog mørket fra forgængeren. Beach og Sometimes Life Isn't Easy med et touch af bossanova er Mew i deres mest tilgængelige øjeblik. Det storladne og drømmende er skudt totalt op i bredformat på Silas The Magic Car, Hawaii og den fremragende Cartoon And Macramé Wounds. Sidstnævnte er bygget op som et syv minutters opus med pompøse synth-flader, beroligende pianostrofer i forskellige tempi og ikke mindst det formidable vokalarbejde mellem Jonas Bjerre og Bo Madsen. No More Stories... er som en grandios musikalsk collage, hvor Mew maler svimlende med den helt store pensel.

Følg Mew tryk på hjertet

Lyt: 11 essentielle i januar
08-01-2014 (nyhed)
Hør ny Mew-sang på Spotify
26-11-2013 (nyhed)
Reportage: Det hippe Norden
11-11-2013 (nyhed)
Mew : Bøgescenerne, Smukfest
09-08-2013 (anmeldelse)
Tip en ven
69 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
Elsker mew, men ville dog være så fantastisk hvis de engang imellem
kunne droppe indadvendtheden lidt.
Læste et gammelt interview med Jonas Bjerre hvor han fortalte at mew skulle være danmarks nye udadvendte rockband.
Den gik ikke helt - men den nye plade er fantastisk.
0
Dk´s pt mest overvurderede band.
0
enig med nr 2. Nu har jeg hørt albummet en del gange, og det har ikke rigtig vokset. 6 stjerner er fuldstændig ude i hampen. 3 stjerner og så er vi på max. Og at Kim Skotte i politiken kalder Mew Danmarks indiskutabelt mest originale band er da noget forbandet vrøvl. Jeg vil nævne Kellermensch som værende meget mere originale i deres lyd end Mew formår. Det er godt nok ikke ligeså storladent og patetisk som And the glass-handed kite, men den nye plade når ikke Frengers, eller de to første plader til sokkeholderne. Bevares der er gode numre på og pladen hænger fandeme godt sammen, det gør den, men det generelle niveau er bare lavt. Som om at de er fanget imellem at ville lave ørehængere og være artsy-fartsy. De failer begge dele.
0
Jeg har aldrig hørt en så original dansk plade før. Nej, der er ingen oplagte syng med-melodier, men til gengæld er musikreferencerne og legesygen sammen med den samlende produktion fuldstændigt overvældende. Tortoise, aHa, Curtis Stigers (i vokalen), Pet Sounds, calypsorytmer, ACDC-guitarløb; det er helt uforudsigelige elementer, de inddrager. Jeg er på halen, og det har jeg ellers aldrig været med Mew. Væk med patos og selvhøjtidelighed, ind med form, form, form. Og det mener jeg positivt!
0
Man kan synes hvad man vil om Mew men de er da originale. Ikke at originalitet nødvendigvis forudsætter et godt album. Det skal jo helst også kommunikere til omverdenen, men jeg synes at Mew altid har været gode til netop at rykke musikken nye steder hen og forsøge at udfordre sig selv og deres lyttere. Selvom at der er mange der kan lide deres musik, betyder det jo ikke, at det ikke længere er originalt.

Er albummet ikke først ude d 17?
0
astopolia -> torrent
0
Fedt med en kort men to the point anmeldelse.
0
Slet ikke god nok til seks stjerner, men Curtis Stigers - det er alligevel for barsk...
0
Albummet er så tæt på perfekt, som en dansk plade har været i rigtig lang tid. Peter Sommers seneste var også tæt på, men derudover har jeg ikke hørt noget musik frar danskere, hvor jeg har tænkt, at det fortjente topkarakter.
Det er Mews seneste plade dog. Den fortjener fuldt ud topkarakter. Og omkring indadvendtheden, så synes jeg ikke dette er et af deres mest indadvendte albums overhovedet, og det passer dem faktisk fint. Musikken har udviklet sig en del, og jeg tror grunden til, at nogle folk herinde mener at de er overvurderede, er at de ikke kan indse, at musik ikke behøver at udvikle sig til noget mere specielt og større, men at det godt kan blive mindre og mere basalt i lyduniverset, ud det nødvendigvis er en negativ ting.
0
#5
Guf "kom til" at sælge albummet torsdag. Så det i vinduet og skyndte mig at erhverve mit eksemplar. Senere læste jeg at Guf måtte trække salget tilbage til mandag, men nogle af os nåede at være heldige....ss
Men ellers er jeg også enig med de fleste at det nye album absolut er de 6 stjerner værd. Øhm, det virker mere poppet og luftigt, og mindre tungt end tidligere. Mew har stadig sans for at skrue nogle fantastiske melodier sammen som skal gennemlyttes flere gange for at de sætter sig. Stemmemæssigt synes jeg at Bjerres stemme er mere varieret end de tidligere albums - det er som om at der er mere inderlighed, hvilket klæder ham godt. Mit favoritnummer er stadig Indtroducing Palace Player som kun bliver bedre og bedre.
0
Der kan ikke herske nogen tvivl om at denne plade er et smukt og vellykket ægteskab af alle de kvaliteter og elementer Mew tidligere har jongleret med på deres plader, koblet med flere nye referencer, flere nye idéer, deres hidtil bedste produktion, bedste arrangementer og uden tvivl deres bedste individuelle præstationer på et album. Læg dertil deres smukkeste, mest umiddelbare dog komplekse melodier siden Frengers (kan godt være de ikke er tilgængelige, men de udfolder sig for en hvis man bare gider at lede efter dem) og du har et uhørt godt album. Der er ingen retfærdighed til hvis dette ikke bliver et stort break for dem verden over, det bedste album indtil videre i 2009. Verden over. Der er al mulig grund til at være stolt.

#2 om noget er Mew det mest undervurderede band i Danmark. De er så mange ligaer foran alt hvad vi ellers går og er "stolte" af herhjemme, og det er da heller ikke tilfældigt at de fleste danske bands bliver ignoreret i udlandet, også selvom vi synes de har opfundet den dybe tallerken herhjemme... lige undtagen Mew selvfølgelig. De har netop fået et mindre gennembrud i USA, men med undervurderet mener jeg simpelthen at de burde være endnu større indiedarlings derovre. Men tror at dette måske er pladen der gør det.
0
Det kan godt være at jeg bare er en sur mand, der bærer nag, men Mew 6 stjerner. OK. Jeg er uenig, men lad gå. Det hænger bare ikke sammen med f. eks Radioheads Kid A og Amnesiac, som kun fik 4 stjerner i sin tid, men som er LANGT mere originale og nyskabende end "No more stories" nogensinde kan blive. Og at give "No More stories" samme karakter som OK Computer er fuldstændig bizart.
Der er bare så mange andre danske bands som fortjener så meget mere opmærksomhed, end f. eks Mew.
Kellermensch, som jeg har nævnt tidligere, har måske ikke opfundet den dybe tallerken, men det er fandeme tæt på. Jeg hører ellers stort set ikke metal/tung rock, men deres debut er helt fantastisk, også for folk som kan lide Mew. For alle, skulle jeg mene
Så er der Larsen & Furious Jane, som måske er Danmarks mest ufortjent oversete bands. Jeg ved ikke om de er hamrende originale, men de har i hvert fald deres helt egen lyd. Pladen Zen Sucker fra 2008 ligger helt klart i top 5 over de bedste plader der nogensinde er kommet ud af Danmark. Hvis man kan lide Mew, Radiohead og bands i den stil, så SKAL man lytte til Zen Sucker. Det 2 første plader er mere folk/americana-agtige. (I'm Glad He's Dead fra 2004 og Tourist With A Typewriter fra 2005) Det skal dog nævnes at Zen Sucker aldrig udkom på CD og kan kun fås på vinyl og download, desværre. Men det er det værd alligevel.

Det skal dog nævnes at jeg er en relativt stor mew-fan. Jeg har set dem live 4 gange, senest på Roskilde i år og det var en fantastisk koncert. Der er bare så mange andre danske bands som er bedre.
0
# 12: Smag og behag, husk det.
Sjovt at Radiohead altid skal indblandes i disse diskussioner. Ikke at jeg ikke kan li Radiohead, var deres største fan på deres 3 første albums, men faldt af på både Kid A og Amnesiac, og fandt aldrig rigtig for alvor tilbage. 2-3 gode numre indeholder begge, herudover en masse indadvendt utilgængeligt halløj, der aldrig rigtig folder sig ud. Har aldrig forstået hvorfor Radiohead, af alle, skulle droppe guitarerne for middelmådige elektroniske beats, som så mange andre end dem udfører langt bedre. - Og den der gudeplade OK Computer... Få den nu ned derfra! Den har altså sine fejlskud hvis de første 6 numre fraregnes. Min mening, smag og behag, fair nok...
Må tilslutte mig, at Mew er det mest spændende danske band længe, glæder mig til at høre den nye :)
0
Med det nye album er der MEGET MEGET langt til Radiohead.
Mew har deres eget udtryk - har lyttet til det intenst i aften og allerede nu er jeg ør i hovedet af den skønhed og billeder sangene danner.....
Nu bliver USA nødt til at overgi' sig fuldt ud. Næste band som bryder igennem overthere bliver Choir of Young Believers, men det er en anden historie.....
0
#3:
Udtalelser som Kim Skottes kan naturligvis altid diskuteres, men retfærdigvis hedder hans fulde citat "Danmarks indiskutabelt mest originale rockband af internationalt format.". Og så er vi jo pludselig et helt andet sted!
0
Jeg synes da ikke at Mew lyder som nogen som helst andre. For mig har de altid været lidt beslægtet med Sigur Ros med deres store nordiske lyd, men rytmisk er de helt forskellige. De er sgu da originale.
0
de er alt for glade for synth-sovs. De har heldigvis skruet en god del ned for det siden "and the glass handed-kites", hvilket kun er godt. Synth-strygere hører ingen steder hjemme. Hvis man skal bruge strygere så brug rigtige strygere for fanden. Det andet lyder forfærdeligt. F. eks kan jeg godt lide "Sometimes Life Isn't Easy". Børnekoret er fantastisk, men så skal den der synth-sovs der ligger i baggrunden bare smadre det. I sær slutspillet, med det dejlige klaver, som bare bliver smadret af det åndsvage synthesizer. Brug dog rigtige strygere.
Omkring mews originalitet. Hvis man lytter til Repeater Beater (som også er et ganske fint nummer), så lyder det grangiveligt som hvis Dúne havde været i studiet med Bloc Party og havde lavet et nummer sammen. Ingen tvivl om at Mew er klasser over Dune og Bloc Party (i sær Dune), men originalt kan man altså ikke kalde det.

En sidebemærkning til GAFFA. Det er fandeme irriterende når man sidder og lytter til musik (f. eks for at give no more stories en sidste gennemlytning), og ens mus kører over den der forfærdelige "fremtiden er nær" lyd-reklame. Fjern dog lyd fra siden for helvede. Få jeres sponsere til at tage sig sammen. Røv irriterende.
0
det må alligevel vække stof til eftertanke hos kritikerne, at næsten samtlige proffesionelle anmeldere indtil videre har givet pladen 5-6 stjerner.
0
#12
Det kan godt være, at det er for dårligt, at Kid A og Amnesiac i sin tid ikke fik mere end 4 stjerner, men du kan ikke regne med at gaffa kan regne ud hvilke cd'er, der vil anset som værende klassikere fremme i tiden, hver gang. Dertil er der jo mange forskellige anmeldere med forskellige syn på musik, så man må bare overveje, om man i de givne anmeldelser kan give gaffa ret.

Omvendt har Gaffa jo også givet kæmpe fiaskoer topkarakter (U2 - Pop, Michael Jackson - Invincible, jeg synes dog begge cd'er er stærkt undervurderede) og sådan vil der altid være noget, hvor anmelderne ikke helt anmelder, som vi måske ønsker eller regner med. Men når det handler om subjektivitet, kan du heller ikke regne med, at det altid bliver som du mener. Sådan er det.
0
#17 Jeg synes at det kommer meget an på hvordan strygere bliver brugt og der er ingen tvivl om at Mew ved hvad de laver. Fordelen ved en synth stryger er jo at den har en mere "kold" klang end et strygeorkester. Om man så kan lide det er en anden snak. Mew har jo altid dyrket den kolde lyd, jeg er dog glad for at den er trådt lidt i baggrunden på det nye album. Men jeg synes altså at synth strygeren har sin berettigelse.

I øvrigt vil jeg vove at påstå at både Duné og Bloc Party har snuppet fra Mew og ikke omvendt. Mew var først med den sound og kan derfor ikke klandres for at folk efterligner dem!

#19 Det er en svær en med Kid A og Amnesiac. På den ene side synes jeg at det er fair at de kun har fået fire stjerner. Jeg synes ikke at alle sangene er lige stærke selvom der dog også er noget af det bedste musik jeg nogensinde har hørt. De to album er ikke helstøbte nok synes jeg. Men man kan ikke tage fra dem at de har haft en enorm inflydelse på musik idag. Man kan vel egenlig sige at hele elektro-songwriter genren stammer derfra. Set i det lys er det 6 stjerner.

#17 Helt enig... få fjernet de lydreklamer fra Gaffa. Det er til at blive sindsyg af!
0
Er helt enig i, at Gaffa bør få fjernet de lydreklamer; de er møgirriterende. Jeg danser jo nærmest ballet med markøren, i mine forgæves forsøg på at undgå reklamerne.

Glæder mig voldsomt til i morgen...
0
Hej ...

Ang. reklamer med lyd på. Jeg har skrevet til webmaster - da jeg selv er ret irriteret over reklamerne - og fik nedenstående svar...

Jeg skrev:

Hej Webmaster...

Et spørgsmål:

Er der en grund til at jeres webreklamer med lyd skal have så højt et lydniveau?

Jeg har besøgt Gaffasiden idag og havde min I-tunes musik skruet rimeligt højt op. Jeg rammer så utilsigtet nogle af reklamerne på siden med min curser, hvilket resulterer i, at jeres reklamer BRAGER UD - MEGET HØJERE end min musik...

Faktisk så højt, at mine højttalere er meget tæt på at sprænges!

Kan det virkelig være rimeligt, at man nu må opholde sig på 'nettet' med risiko for at få ødelagt sine ting?
Kunne I ikke nok dæmpe niveauet lidt?

PS: Det er iøvrigt et generelt problem på nettet, synes jeg(og jeg er ikke alene om det synspunkt), men I/Gaffa kunne jo statuere et eksempel, gå foran og dæmpe niveauet - og stolt gøre opmærksom på det SELVFØLGELIG!


Ser frem til et svar

Og fik dette svar:


Hej X

Jeg kan kun give dig fuldstændig ret, og vi har også en politik om, at vores bannere ikke skal larme så meget. Vi afvikler imidlertid mange bannerkampagner gennem systemet, og af og til bliver en kampagne booket ind uden at være checket helt igennem. Det er en smutter, og jeg beklager. Vi vil bestræbe os på at gøre det bedre fremover.

Godt, at dit udstyr holdt til den lidt hårde medfart.

Mvh
--
Christoffer, GAFFA A/S - Web
Møllegade 9-13 · DK-8000 Aarhus C
0
Lidt synd at Mews anmeldelse nu kommer til at handle om banner reklamer. Kan man ikke diskutere det i forumet?
0
Jeg er helt vild med tennis? Er der andre?
0
ja, tilbage til Mew. Omkring synth-strygere. Jeg ved ikke om jeg er enig i at synth giver en "koldere" lyd. Det kommer mest bare an på hvordan man mixer det. F. eks bruger Radiohead (igen igen), synth, som har en varm lyd. Lyt til The National Anthem fra Kid A eller Sufjan Stevens Enjoy Your Rabbit plade - Ikke nogen specielt god plade, men det er alt sammen "rigtige" instrumenter som bare er mixet med masser af sære isntrumenter. Samtidig bruger de rigtige strygere som får en kold lyd I f. eks Pyramid Song - temaet der kommer cirka 2 minutter inde i sangen (hvilket giver en genial kontrast til de andre instrumenter som er varme i lyden). Det skal dog siges at strygerne er akkompagnieret af en ondes martenot (et elektronisk tangetinstrument med en slags strygerlyd).
Min pointe er at du altid kan mixe rigtige strygere så de kommer til at lyde som synth, men aldrig den anden vej. Ikke helt. Jeg er af den overbevisning at hvis man har et "rigtigt" instrument (strygere i denne sammenhæng), og et instrument som efterligner lyden på det "rigtige" isntrument (her synth), så vil det rigtige instrument, altid være at foretrække.
Det får mig bare til at tænke på The Killers, som har gjort samme fejl og bare sovset det hele ind i synth. Forfærdeligt. Mew er ikke så slemme som the Killers, men stadig. Det eneste det gør er at tilføje epicness til et nummer, og det er bare et billigt trick til at få et nummer til at lyde "stort"

Vedr. Amnesiac og Kid A, så er det vel anmeldernes job at kunne se fremad og kunne høre hvor originalt det er og hvor indflydelsesrigt det vil blive etc.
0
Kid A er et mesterværk - større end Ok Computer hvis man spørger mig. Jeg kan godt lide Mew, så ser bestemt frem til pladen, men noget Radiohead er de IKKE. Jeg er til dels enig i synth kritikken, den største anke er dog at vokalen som jeg personligt syntes bliver for "barnlig" i længden, det begrænser deres udtryk.
Er dog enig i at Mew er noget af det bedste som der er kommet ud af Danmark i lang tid.
0
#25 Først vil jeg lige sige tak til dig for at gøre mig opmærksom på intrumentet Ondes Martenot. Har lige tjekket det ud på youtube og det lyder jo helt fantastisk. Synes mest jeg kan høre Martenoten på Pyramid Song (iøvrigt en af Radioheads bedste synes jeg), men jeg vil give dig ret i at en stryger godt kan mixet forholdshvis kold. Jeg ser dog ingen ide i at gøre sig umage med at få et strygeorkester til at lyde som en synth, det er nok en lidt for dyr tankegang :)

Uanset hvor kold en stryger mixes vil den dog altid have det menneskelige aspekt som giver en naturlighed der ikke findes i synthen. Her er det mere et valg hvad man ønsker i sin musik. Personligt kan jeg nogen gange godt lide lyden af en følelsesforladt synthstryger der bare er kold og klam. Jeg kan f.eks. godt lide den måde Spleen United bruger synth strygere på. En synth stryger må aldrig aldrig efterligne en rigtig stryger! Kun en synth saxofon er værre end dette!

I tilfældet med Mews klaverstykke til sidst i "sometimes life isnt easy" vil jeg dog ikke kalde lyden for en synth stryger. Den lyd ønsker slet ikke at være en stryger... den har alt for mange små teksturer. Et strygeorkester her ville efter min opfattelse blive cheasy.

#26 Du har fat i noget mht lyden af Jonas stemme. Det kan hurtig blive en begrænsning. Jeg synes dog at potentialet bliver udnyttet til fulde på det nye album. Man kommer også lidt tættere på hans stemme så han ikke kun fremstår som en fjern sirene. Deres bedste album efter min mening.

Omkring Kid A. Det er en interssant diskussion hvad en musik anmelders job er. Er hans job at vurdere om et album er et sammenhængene værk eller er det vigtigste om hvor meget det får indflydelse i fremtiden?

0
pladen er alle stjerner værd....og fri os så for de lange indlæg
0
Ok så Lars1, men bare lige kort: Jeg er også sikker på, at den kolde synth-lyd er helt bevidst tænkt fra Mews side, og at den som Astropolia skriver, bare skal virke kold og klam. Ligesom hos The Knife. Den virker på mig, fordi det ligger i spændingsfeltet mellem det smagløse og det tabubrydende vovede (netop derfor bruger de heller ikke rigtige strygere). Nogle gange lyder det som på Anne Linnets firserplader eller aHa. Og jo, jeg mener faktisk det med Curtis Stigers: I de stille numre er Jonas B's vokal gjort helt "tør" og nasal uden rumklang. Alle de der luftige mandlige Chris Martin-vokaler hos engelske indiebands er til at blive skør af...
0
Er lige blevet færdig med at lytte pladen igennem, og synes bestemt, at det er en virkelig god plade. Jeg bliver nok nødt til at lytte den igennem nogle gange, før jeg kan bestemme mig for, hvor godt jeg egentlig synes, at det er. Men det er rigtig godt indtil videre!

Mht. til synth vs. strygere, har de begge deres positive sider. Absolution af Muse (et af de bedste album nogensinde efter min mening) bruger f.eks. strygere på nogle numre, og de numre ville ikke have været det samme med synth. Strygere giver varme, og får musikken til at lyde mere klassisk.

Kan i øvrigt bedst lide genindspilningen af Comforting Sounds på Frengers. Én af grundene til dette, er netop at det meste af synth'en i den sidste halvdel blev erstattet af strygere, som efter min mening gør sangen meget bedre.

Men på Sometimes Life Isn't Easy lyder synth'en rigtig godt, og strygere havde nok været det dårligere valg.
0
lars1: Hvorfor må man ikke lave lange indlæg? Hvis man har noget at sige skal man så bare holde kæft?

[Dele af dette indlæg blev slettet af forumadministratoren, fordi det overskred GAFFA.dk's forumpolik.]
0
gode ting...men nogengange lyder det sku som om de spiller hver sin sang på een gang....og så siger kritikerne "ja og DET er kunst "

respekt for dem alligevel..altså Mew
Matemetik rock der holder...
0
31)fordi det gabende kedeligt at skulle tygge sig gennem en amatørs lange beretninger
0
#33 Du kunne jo springe dem over.
0
tro mig, det gør jeg:-) men lidt ærgelig for debatten
0
Du har så meget godt at sige... tag du bare over.
0
når jeg har noget på hjertet skal jeg nok skrive et indlæg og jeg vil holde mig forholdsvist kort uden at blive personlig;-)
0
Hvis man vil lytte til "matematisk" musik, så tag dog og lyt til noget ordentligt noget af slagsen. John Cage eller Bach (i sidstnævnte eksempel er matematikken blevet lagt på bagefter af ignorante forskere, men det passer stadig)
0mmm... er det jer selv der hyper jeres egen plade..?
0
Ja.... de er dygtige, de kære MEW.

Men uanset hvor meget jeg indtil videre har lyttet - og tro mig, jeg har lyttet og lyttet - så kan jeg bare ikke mærke dem, som jeg fx mærker Troels A, Bon Iver, og ja... radiohead (sorry til jer der er trætte af at høre om dem)...m.fl.

Og ja... man behøver jo ikke kunne "mærke" musik. Det kan jeg bare godt lide, så de 6 stjerner får de ikke i min bog. Snarere 4.
0
det vildeste er at de skal åbne for Nine inch nails! Ret vildt, især hvis Trent Reznor selv har peget på dem, er det tilfældet er det bedre end at vinde en Grammy nærmest.
0
Har nu lyttet til albummet flere gange, og er ikke enig i ovenstående anmeldelse eller alle de andre som hæmningsløst kaster om sig med superlativer i omtalen af dette nye album fra MEW. Det er skam et fint album, men synes produktionen er for tynd, lyden er for tynd, ikke som på "Glass handed kites" hvor der var mere tyngde og power.
Kan godt lide at de udfordrer rock/pop-musikken med nye strukturer osv., men synes ikke niveauet bliver holdt hele pladen igennem.
0
42)jeg kan li du lægger dig ud med samtlige danske professionelle anmeldere...men ok, din mening er din egen.
0
Jeg kan også godt li' Mew... Jeg kan endda li' dem rigtig meget, men hvordan dælen kan i give det nye album top karakter?
Jeg syntes at deres forrige album var bedre og fængede hurtigere. En mere objektiv karakter ville nok være imellem 3-4 stjerner??
0
danske bands får generelt for mange stjerner a Gaffa, ligesom med Nephew. Havde Mew været et band fra Irland havde de ikke fået topkarakter, højst 4 vil jeg gætte på.
0
først tænkte jeg: singlen er ret fed, resten af pladen flyder bare lidt ud i det samme. men bare efter to-tre gennemlytninger.. shiit mand. der er ikke noget som helst overvurderet over mew. det er så gennemarbejdet, super godt skrevet, smagfuldt... jeg kunne fortsætte. virkelig virkelig godt. 5 eller 6 fra min side.
0
YES endelig en dansk rock plade der er værd at lytte til.
Smuk og inspirerende.
0
#Wesleysnipes: Nu kan man jo ikke sammenligne anmeldelser (Radiohead/Mew) og sige det er urimeligt mht. til stjerner osv? Jeg mener fx fik Sys Bjerres 'Gør det selv' 5 stjerner i Gaffa. Kan du se pointen? Det ville jo så ifølge din logik sige at Sys Bjerre er bedre end Kid A. Og det kan vi vel godt være enige om ikke holder heeeeelt stik?

Og btw, Mew uden tvivl bedre end Bloc Party..? What the f...?
0
#44. En objektiv karakter? Det er da noget af en præstation. En anmeldelse kan, og skal, af gode grunde aldrig være "objektiv". Vås...

PS. Bloc PArty når ikke Mew til sokkeholderne...
0
Nej, sikke en useriøs anmeldelse. Den korte korte beskrivelse af albummet og de sparsomme kommentarer fortæller mig at anmelderen slet ikke har brugft nok id på at fordybe sig i albummet, og har givet det 6 stjerner fordi det er MEW og ikke har turde at forholde sig kritisk til det. OVERVURDERET! jeg er stor Mew fan, men come on - Albums som Pink floyd Wish you were here, Beatles Sgt. Peppers, massive attack Mezzanine er 6 stjernede albums. Ja det er måske noget af det ypperste at sammenligne med, men jeg syntes at problemet på No More Stories, som ellers er et helstøbt album, ikke er følelsesbetonet nok til at ramme mange mennesker. Der mangler noget fokusering på forskellige elementer som en følelsesladet guitarsolo, eller en billedlig vokal. et eller andet der skal fange en i det ellers velorganiserede kaos som bla. skabes pga. trommeslageren. Håber nogle gider at læse hva jeg har skrevet og kan melde sig enig =)
0
#50, Jeg er helt enig. Jeg havde det sådan med Frengers at flere numre fangede med det samme. Sådan har jeg det slet ikke med det nye album. Min vurdering er at albummet ikke indeholder radiohits som før set fra Mew, men må nøjes med at blive hyldet af en mindre fanskare.
0
Jeg er også forholdsvis enig med #50. Pladen er super fed, men ikke et overdrevet mesterværk. Jeg vil alligevel helt klart give albummet 5 stjerner, for det er super genialt sammensat og indeholder fantastiske stemningsfyldte drømmevisioner af sange. Det er ret unikt mange steder, mens det andre steder bare ikke fungerer godt nok. Men alt i alt et ret så vellykket album, bare ikke et mesterværk, som jeg tror ret mange har været for hurtige til at mene! Måske skal det bare have mere tid - hvem ved ? ;)
0
Enig i at pladen ikke indeholder nogle sange der fanger med det samme. Jeg blev faktisk svagt skuffet ved første gennemlytning. Jeg ser dog ikke dette som en svaghed for albummet, at der ikke er et par sange der kan dræbes af radioen fordi de spiller det igen og igen, og igen, og...

Gennemført vellykket album; 6/6
0
Jeg må desværre efter lang tids lytte teori desværre konstatere at den IKKE når niveauet som deres tidligere plade var på.

And the glass handed kites var et meget mere dynamisk og pompøst værk.. Så kun 4 stjerner herfra desværre.

Hvor meget jeg jeg end gerne vil - kan jeg ikke se at det her skulle være deres mesterværk.. Det var nærmere forrige plade der var kronen.

Ærlig snak desværre.
0
Jeg tror grunden til, at nogle ikke kan lide den nye er, at de savner den pompøse og powerbetonede rock fra Frengers og tidl. plader. Jeg har fuld forståelse for folk, der bedre kan lide den patetiske, episke og poweragtige rock, men jeg tror, der er mange - inkl i øvrigt samtlige anmeldere på de større nordiske dagblade, der synes Mew er bedre, når de så at sige "dekonstruerer" deres eget lydudtryk, leger med det pompøse og forholder sig ironisk til det (som i skæring 13 på det nye album, hvor der pludselig dukker en supercheasy saxofonsolo op). Det, man muligvis kan kritisere Mew for, er at de er blevet for form-orienterede. Men det synes jeg - det er så min holdning- er en befrielse, for der er nok selvhøjtidelig patosfyldt (pik-)rock i dag.

I øvrigt: Drop nu den snak om at Pink Floyd, Beatles og Bach er bedre end Mew. Selvfølgelig er de gamle bedre, det er der ingen, der dybest set er uenige i! Men når en anmelder giver en plade seks stjerner i dag, er det fordi pladen I DAG på sine præmisser skaber noget spændende, der peger fremad. Vist, Mew står på skuldrene af giganter lige som alle nye bands i dag gør, men det er måden de står på de skuldre, der er interessant!
0
Jeg lytter stadigvæk til pladen -- den kræver en del gennemlytninger..

Indtil videre er det stadigvæk den sidste del af pladen jeg har problemer med.

Nr. 1-7 (-6) er rene mesterværker... Så synes jeg pladen fiser ud.. Det er så det jeg skamhører for at forliges med det.
0
Ham der Bach alle taler om sammen med Beatles og Pink Floyd, hvilke gode albums har han lavet? Og hvor mange stjerner har han fået i Gaffa?
0
Har kun hørt et nummer(Introducing Palace Players), som langt fra var prangende, hvor undertonerne fra de tidligere album er blevet sat alt for meget i centrum. Nummeret lyder utroligt skævt, men hvis man tæller efter er det bare fire fjerdele. Mærkeligt nummer på den mindre fede måde. Jeg har dog ikke givet pladen stjerner, da jeg kun har hørt et nummer.
0
jeg er stort mew fan... har nydt deres musik helt tilbage før de blev kendte... har alle deres plader og vil sige dette album er det smukkeste jeg har hørt nogensinde... det er helt fuldendt... og det var den enorme ventetid værd... jeg er stolt af at kunne lytte til denne plade og kikke på min mew engel jeg har tatooveret på benet og sige tak drenge for et fantastisk album....
0
Jeg er relativ ny i Mew-universet, og har da hidtil
syntes, at deres musik var ok. Ikke svimlende fedt
, men ok.

Jeg hører meget musik, alt fra Philip Glass til Pentera. Men den her plade er speciel.
Det er simpelthen en gude-plade. Jeg hører den konstant i disse dage og bliver mere og mere glad for den. Ikke et nummer træder ved siden af, hvis du spørger mig.
Glæder mig til at komme til koncert med drengene.


0
# 2 - Mew er overhovedet ikke overvuderet?
0
Hvis verden var retfærdig ville Mew blive megastjerner på det her album.
No More Stories... er det mest relevante album i dansk musik i flere år.
0
Første uge forstod jeg ikke denne plade... kunne ikke rigtig finde melodierne og syntes at det iørefaldende var lidt væk... 2 uge (og for fanden hvor jeg er glad for at jeg gav den en chance).. Nu træder melodierne frem, detaljerne afsløres og jeg ELSKER denne skive.... Det er et andet Mew end tidligere, fra plade til plade har de gået fra det virkeligt poppede og instant iørefaldende.. til det mere og mere komplekse, detaljeret og langtidsholdbare. De er gået fra det poppede skrøbelige og papirstynde lyd, til den episke, bombastiske og apokalyptiske, til nu at lave en plade med en relativ spinkel, huggende og kompleks/og alligevel iørefaldende - denne plade lyder som én plade jeg vil høre og referere til resten af mit liv!
0
Bedste danske album i 10 år!
0

Jeg må give nogle af "for-debattørerne" ret i at denne plade er rimelig OK - men bestemt ikke god nok til 6 stjerner.

Jeg har generelt også haft meget svært ved at fatte al den hype der har været omkring Mew.

Personligt har jeg det sådan, at hvis en plade ikke fænger rigtigt ved første gennemlytning, så gør den det ALDRIG - og sådan har jeg det lidt med dette album - men det er måske nok fordi den type musik ikke siger mig det store.
0
Bedste album i år!
0
Det er et album, der skal høres flere gange, før man kan danne sig en mening..

Jeg synes nu, at det fuldt ud fortjener 6 stjerner (:
0
6 stjerner er fortjent.
Albummet skal klart høres igennem flere gange. Ved første gennemlytning var det ikke noget for mig, men efter utallige gennemlytninger, og en masse undren over de forskellige numre, så har det åbnet sig!
Det her album er et mesterværk, det indeholder ikke ét eneste svagt nummer.
Silas spiller fuldstændigt fænomenalt hele vejen igennem, og guitaren er lækker, skæv og fantastisk. Jonas Bjerres vokal behøves vi ikke kommentere - den er som den plejer - genial!

Jeg kan ikke fremhæve et højdepunkt på dette album. Alle sangene er for mig helt fantastiske.

Det her er det bedste album i MEGET lang tid.
0
2 år der ikke har været gode ved dette album

Log ind for at kommentere.

Annonce

GAFFA Shop

Mew: A Triumph for Man
TILBUD: 139,00 kr. 69,00
Køb på GAFFA Shop
Mew: And The Glass Handed Kites
TILBUD: 139,00 kr. 69,00
Køb på GAFFA Shop
Mew: Eggs Are Funny
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Mew: Eggs Are Funny Ltd. (CD/DVD)
Kr. 179,00
Køb på GAFFA Shop
Mew: Frengers
TILBUD: 139,00 kr. 69,00
Køb på GAFFA Shop
Annonce
Annonce