Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS

Kraftwerk med Electrojuice og Tosca
Værket Outdoor, Randers,
lørdag d. 15. august 2009

GAFFA | Anmeldt af Ras Bolding
Søndag d. 16-08-2009 kl. 05:35
Foto: Toke Hage
GAFFA
5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner
Læserne
Log ind for at anmelde.

Fornem tysk genudsendelse

Der er vel kun ganske få navne, der kan mønstre et lige så imponerende ry som Kraftwerk. Dengang de tyske electro-pionerer oprindeligt slog igennem i midthalvfjerdserne, måtte de finde sig i at blive latterliggjort af noget nær den samlede rockanmelderstand, der kaldte musikken for kold, umenneskelig og stivbenet, men i dag er det meste af anmelderstanden enige om, at Kraftwerk er et af de mest betydningsfulde navne i det tyvende århundredes musikhistorie, ikke mindst fordi gruppen har formået at inspirere et hav af endog meget forskellige musikalske genrer gennem tiderne.

Fra de oplagte elektroniske stilarter som synth - Gary Numan er erklæret fan, industrial - Einstürzende Neubauten er erklærede fans og electronica - Aphex Twin er erklæret fan, til både jazz - Herbie Hancock er erklæret fan, klassisk - Philip Glass er erklæret fan, rock - Coldplay er erklærede fans, hiphop - Afrika Bambaataa er erklæret fan og pop - Kylie Minogue er erklæret fan. Og netop Kraftwerks særegne gennemslagskraft var da også tydelig ved koncertarrangementet i Randers, hvor man kunne finde snart sagt alle typer blandt publikum. Her var de sortklædte goths med farvet hår og mørk make-up, hip-hopperne med bagvendte kasketter og posede bukser, electronica-nørderne med hornbrillerne og så naturligvis eks-hippier, der havde været med siden dengang, "Autobahn" solgte læssevis - på vinyl, selvsagt. Stemningen var god om end en smule nervøs, for vejrudsigten havde lovet regn, regn og endnu mere regn, og det dryppede da også en smule fra tid til anden - men heldigvis skulle det vise sig at blive ved det!

Opvarmning i øst og vest: Electrojuice og Tosca
Kraftwerk skulle først på scenen kl. 22:30 - det sene tidspunkt angiveligt for at være sikre på, at det var blevet mørkt nok til lys- og videoshow, og når nu man har 3D-briller med til alle, så venter folket sikkert gladeligt de mange timer. Og sidste tog hjem er jo blot detaljer; der er vel altid Autobahn'en. Det kunne have været en lang og kedelig omgang, men heldigvis var der arrangeret to opvarmningsnavne, nemlig danske Electrojuice og østrigske Tosca - og selvom begge navne, ikke overraskende, præsenterede elektronisk musik, så fristes man til at sige, at de kunne næppe have været længere fra hinanden stil- og lydmæssigt. Electrojuice var bygget op næsten udelukkende omkring rytmiske strukturer, mens Tosca dyrkede en udpræget mere tilbagelænet lyd, og det resulterede måske nok i en noget stilforvirret opvarmning, men samtidig også varieret, og det harmonerede egentlig fint med Kraftwerks ofte lovpriste evne til at inspirere på kryds og tværs af genrer.

Sidst jeg så Electrojuice, var i forbindelse med Prodigy i Den Grå Hal i februar, hvor de også varmede op. Jeg var ikke så begejstret, for der var simpelthen for få live-elementer i den unge duos optræden, men derfor så meget mere glædeligt, at de lige netop havde valgt at fokusere mere på live-aspektet ved denne koncert, hvor de havde hentet hjælp hos Zvook Mescalin-trommeslageren, Rasmus Littauer. Jeg har tidligere optrådt i forbindelse med Zvook Mescalin, hvor Littauer gjorde det rigtig godt på sine trommer, og selvom man godt kunne høre, at han næppe kendte Electrojuice-materialet lige så godt som Zvook Mescalins musik, så gik både han og de to Electrojuicepressere friskt til opgaven. Hånden på hjertet, lyden var en smule rodet sine steder, men sådan er det jo af og til, når man spiller med live, og det er bestemt at foretrække fremfor et helt og aldeles statisk playback-show, som man desværre nogle gange oplever det på electronica-scenen. Publikum tog da også godt i mod, og ingen tvivl om, at Electrojuice fik ventetiden til at virke knap så lang.

En mere langsommelig forestilling var i vente med Tosca, der spillede på et bredt arsenal af synthesizere, laptops, mixere og så også lige et koncertflygel. Lyden var flot og velafbalanceret - og særdeles behagelig. Der var bestemt både chillout og lounge over affæren, men også ambient af den mere konsekvente slags, og det var nok disse sidstnævnte lidt kosmiske passager, jeg havde det bedst med, for her krøb Tosca ud af deres soniske liggestole og blev mere mystiske og uhåndgribelige. Hen mod slutningen af koncerten var der dog et fjols, der begyndte at kaste plastbægre op på scenen. Jaja, det kan godt være, at det bare var plastbægre, men der var vand i dem, og den slags har elektroniske instrumenter sjældent godt af - det burde man vide, også selvom man er dum og fuld!

Cyborgs i bedste alder
Omkring 22:30 gik Kraftwerk så på scenen, til tonerne af "Die Mensch-Maschine", helt som forventet. Det stod klart allerede efter første nummer, at lyden var god, også selvom vi befandt os udendørs, ved et kraftværk, og ikke på et spillested. Man kunne godt have spillet en anelse højere og med mere bas, men lydniveauet var bestemt mere end acceptabelt, og en klasse bedre, end hvad man normalt hører til koncerter rundt omkring i land og rige. Det medbragte videoshow var også særdeles fornemt, i perfekt symbiose med musikken, der blev leveret med præcis den mængde tysk præcision, som man forventer af Kraftwerk. Men også med plads til leg og improvisation. For selvom det hedder sig om Kraftwerk, at de tilstræber et maskinelt udtryk, så er det kun den halve sandhed. Sagen er nemlig den, at for Kraftwerk er maskinen en forlængelse af menneskets kreative fantasi, og følgelig er en symbiose mellem mennesket og maskinen værd at stræbe efter. Kun på overfladen er Kraftwerk stivbende og kølige - ved nærmere bekendtskab åbner gruppen op for en sublim melodiforståelse, en overlegen rytmisk skarphed, en sjælden mesterlig forståelse for lyd og produktion, hvilket alt sammen tegnede sig med større og større tydelighed, efterhånden som aftenen skred frem i Randers.

Onde tunger vil formentlig ikke undlade at pege på det faktum, at der er nu kun Ralf Hütter tilbage fra den helt oprindelige Kraftwerk-konstellation - Florian Schneider forlod jo gruppen sidste år. Det er så sandt, som det er sagt. Og jeg er også villig til at medgive, at firkløveret fra senhalvfjerdserne og firserne - Hütter, Schneider, Bartos, Flur - står skåret i neon som den absolut mest kreative og indflydelsesrige konstellation i gruppens historie. Men når det så er sagt, så var der i Randers heller ingen tvivl om, at Kraftwerk anno 2009 formår i dén grad at levere varen på scenen, og med klassikere som "Autobahn", "Trans Europa Express", "Radioaktivität", "Die Roboter" og "Das Modell", må bagkataloget siges at være mere end i orden. Men det er så også den egentlige præmis - der leves helt og aldeles på bagkataloget.

Noch einmal? Aber doch
Hvis man, som undertegnede, også stod på pletten, sidste gang Kraftwerk gæstede Danmark, så bød koncerten i Randers på meget lidt nyt. Langt de fleste numre fra dengang var på programmet igen, en del af dem pakket ind i samme arrangement og samme grafik som dengang - faktisk var der kun to overraskelser i forhold til sídst; "Computerliebe" og "Schauffensterpuppen" havde sneget sig på sætlisten. Begge dog i fine versioner, ja, "Schauffensterpuppen" stod for undertegnede som et af koncertens højdepunkter - et nummer, der viser Kraftwerk fra den mest dystre, kolde og fremmedgørende side, et nummer, der i sin kritik af det moderne menneske udstillet som mannequin-dukke, på ubehagelig, men meget rammende vis trykker den betændte danske folkesjæl der, hvor det gør allermest ondt.

Og så var der jo 3D-brillerne, som skulle på til anden halvdel af showet, efter de obligatoriske robotters dans til "Die Roboter". Effekten var faktisk til at tage og føle på, da den ramte plet under "Nummern", hvor rækker af tal syntes at fortabe sig i et endeløst cyberspace bag de fire musikere og deres synthesizerpulte, men derefter var det lidt, som om der gik superheltetegneserier fra firserne i de der 3D-briller, som i bund og grund mest af alt tog sig ud som en gimmick - om end det må have været sjovt fra scenen at være vidne til små 5000 fans iklædt fjollede papbriller. Kom ikke og sig, de ikke har humor, de tyskere.

Jeg ville gerne svinge mig helt op til seks stjerner for Kraftwerks koncert, for den var mesterlig på alle leder og kanter. Gruppen har perfektioneret sin live-optræden gennem flere år og det er helt tydeligt, at det er en stræben efter denne perfektion snarere end nye landvindninger, der driver det gamle, hæderkronede kraftværk fra Düsseldorf. Når det så alligevel kun bliver til fem stjerner, så skyldes det, at jeg måske nok havde en oplevelse af at se en af mine yndlingsfilm, men en genudsendelse på tysk tv. Og det bliver jo aldrig helt det samme som første gang. Til gengæld kan en god film godt ses flere gange.


Følg Tosca tryk på hjertet

Tosca: No Hassle
25-04-2009 (anmeldelse)
Tosca: Souvenirs
27-02-2006 (anmeldelse)
Tosca: Train, Århus
06-11-2005 (anmeldelse)

Følg Electrojuice tryk på hjertet

Slowolf stormer frem
08-05-2012 (nyhed)

Følg Kraftwerk tryk på hjertet

21 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
Forstår slet ikke denne anmeldelse men sådan er vi så forskellige, dette var uden tøven den kedeligste koncert jeg nogensinde har oplevet. Faktisk så kedelig jeg gik 10 før tid.
0
@ T-Mad: Ja, sådan er vi så forskellige :-) Hvad havde du forventet? For mig var det en prima aften. Lyden var klokkeklar, Neon Lights var lige en tand mere sjælfuld, end i KB Hallen - og det var bare en af de koncerter, hvor fornemmelsen af tid forsvandt fuldstændig. Forkortede numre (en skam, at The Man Machine var så kort), men stadig til topkarakter.
0
god koncert! den første (fra min side) af denne slags! ^^
Dog er jeg ekstremt skuffet over de ikke spillede pocket calculator..
0
Fantastisk koncert.. helt formidabel. Det var mit første møde med Kraftwerk, og kan kun tilslutte mig Ras Boldings anmeldelse.
Hvilket bagkatalog!... en magtdemonstration i flot lyd og visuel udfoldelse.
0
Lyden var der intet galt med, ved ikke hvad jeg havde forventede. Faktisk kender jeg ikke kraftwerk særlig godt. Og kom med i sidste øjeblik. Som sagt musikken var fin og lyden var god, fedt sted at spille koncert. Men rent visuelt syntes jeg det var kedeligt og først da man kunne få 3d brillerne i brug blev det lidt interessant.

Min anden anke må være publikum måske jeg stod et dårligt sted, men folk var slet ikke oppe at køre . Det mindede om stemningen til en kirkekoncert eller lign.

Men fedt folk syntes det var fedt, jeg kedede mig desværre bravt men måske er det fordi jeg lige har været 4 dage til Skanderborg og var mæt af musik
0
Tja, da d'herrer gæstede Roskilde i '98 var det grønne telt tætpakket med punters, som klart skulle se "de der Kraftwerk".

En god bid af massen måtte kaste håndklædet i ringen, kunne simpelthen ikke rumme radikaliteten i maskinel repetition og performance i statisk gestalt.

Personally I love it, men hvis man er en af de som alene måler koncertkvalitet med parametre som "kommer ud over kanten" og "giver den gas", så er man sat'me gået forkert…
0
Kraftwerk var sjældent oplagte - det er nærmest uhørt at de smilede, snakkede til publikum og vippede med fødderne. I min verden er Kraftwerk noget at det vildeste og største man kan opleve. Showet er så flabet simpelt og alligevel skide storslået.

@ T-Mad Ærgeligt for dig at du kedede dig - og ja, lige der er vi forskellige.
Og oppe at køre? Skal man vælte rundt, kaste med ølkrus og skubbe til alle omkring en før at det er en god koncert?? Kraftwerk er bare ikke et band man hopper rundt til - man lytter og kigger. Det er mere eller mindre en kunst performance man er vidende til - og ikke ikke en standard koncert. Iøvrigt er den visuelle show del sofistikeret, stram og vildt stilskabende.
Iøvrigt tror jeg bare at du er gået forkert - for kan man være mæt af musik efter 4 dages kalorielet syng med pop på skanderborg - så er Kraftwerk nok bare for højt et niveau. Sorry to say : )

0
Min første Kraftwerk live oplevelse.

Kort og godt et brag af en koncert - Electrojuice ja de drenge spåes da en stor fremtid indenfor electonica, godt gået knægte.

Så stod Mike Salta for lidt pause musik før Tosca GABBB jeg tænkte hvad går galt tempoet røg helt i bund men forklaringen kom da Tosca gik på scenen, pisseflot electronica mennn lidt for stille til min smag en lørdag aften (ville hellerer ha vågnet blidt op til deres toner idag ;-)

Mike Salta igen hold da kaje HIT med den playliste, electro tunes med et snert af det bedste fra 80'ern :-)

Kraftwerk - jeg stod ca 20-25m lidt til højre for midten = jeg har til dato ikke oplevet så god lyd til en udendørskoncert fuuuk det gik lige i mellemgulvet = vil gerne side med når de Herre producerer bass/tromme linier nøjj de lyder godt + visuelt rigtigt flot og 3d effekten virkede i mine øjne.

Tjaaa det kan ikke blive ret meget bedre i mine øjne & øre :-)))
0
Helt enig med anmeldelsen,

Hørt Kraftwerk de fire eller fem gange de har været her siden starten af 90'erne. Jeg var imponeret over hvor godt de leverer på så forskellige scener som Saga, Roskilde, KB-Hallen og nu også denne fine scene i Randers.

"Computerliebe" har jeg hørt før, men jeg var også helt slået ud, da "Schauffensterpuppen" kom. Et gammelt ynglingsnummer, fra 1977. Fantastaisk at de tager den med på repetoiret. Det er også en slags fornyelse :-)

Florian Schneider er et stort savn. Ikke at bandet ikke leverer, men et kæmpe-ikon.

Stor cadeau til Værket i Randers. Med fare for at blive misforstået og virke dum og nedladende, så kommer det bag på mig at man kan og vil sætte så flot et arrangement op deroppe. Det lykkedes fuldstændigt. Mere af den slags bitte - og hiv gerne verdens største entertainer-firma Kraftwerk derop igen. Enhver livslang fan går jo med bange anelser om at det er sidste gang hver gang. Flot. Jeg kører gerne fra Kbh igen for at se dem i Randers :-)
0
#7 Nej man skal bestemt ikke vælte rundt, hader selv at få øl i nakken. Og er heller ikke en af dem der vælter rundt når jeg er til koncert tværtimod. Men Publikummet igår var det mest tørre jeg nogensinde har oplevet. Og jeg har oplevet en del. Men igen dejligt for dem der havde en god koncert, jeg var ikke en af dem ej heller dem jeg var sammen med. Den ene endda stor fan af kraftwerk.

kalorielet syng med pop? uddyb venligst hvordan Mike Sheridan der var min største oplevelse på Skanderborg kan gå under kalorielet syng med pop.

Det fedeste ved igår var lyden der sad i skabet, men kan simpelthen ikke forstå du mener at det visuelle var fedt . Det mindede mest af alt om noget fra før muren faldt hvilket det sikkert også var.

OG til sidst er jeg enig med ham der mener Electrojuice hvor store. De er fede
0
Jeg vil gerne tilslutte mig de positive. Jeg synes det var en formidabel koncert og jeg synes anmelder Ras rammer plet. Kan især godt lide din teori om at Kraftwerk deler 3D briller ud som et lille "humoristisk" indslag. Synes det var meget morsomt at Ralf Hütter måtte informere publikum allerede efter andet nummer at brillerne ikke ville virke før efter The Robots. Højdepunkter for mig var klart Tour de France/Tour de France 2003, Neon Lights og Schaufensterpuppen som blev fremført på tysk til stor overraskelse. "Tak for i aften", selv tak Kraftwerk.
0
@ T-Mad

Jeg kan ikke se at man skulle være et tørt publikum bare fordi man står stille med øjne så store som tekopper og øre så store som frisbees.

Skanderborg er jo ikke ligefrem kendt for at leverer et tungt program, men hver sin smag.

Det visuelle er blandt andet baseret på Bauhaus bevægelsen og Bernhard og Hilla Becher. Og er det nu skidt at noget er fra før muren faldt? : ) Husk dog på at Kraftwerk er/var vesttyskere.
Kraftwerk er musikalsk og grafisk forgangsmænd for meget af det man eller ser rundt omkring - selv TV2 (som iøvrigt spillede på Skanderborg) er inspireret af Kraftwerk. Så ja, noget kan virke umoderne, stillestående, kedeligt etc. for den uindvidede - mun husk på at det er grundlaget for rigtigt meget vi ser den i dag...
0
Jeg har lyttet til Kraftwerk siden jeg var 2-3 år gammel, kan stadig huske hvordan min bror og jeg ikke ville lytte til andet det næste lange stykke af vores barndom.

Personligt synes jeg dette var en af de fedeste koncerter jeg nogensinde har været til, folk der indirekte siger at Skanderborg var en bedre oplevelse, får mig til at krumme tær! Skanderborg er en af danmarks store pinligheder!! Tag jer lidt sammen folkens.

Ralfs smilende kommentar til de der stod med brillerne på hele vejen igennem koncerten var genial "ze 3D glases only work an hour after ze performance of ze robots" tysk humor når den er bedst!

* * * * * *
0
Skarp anmeldelse der rammer plet ;-)

Store roser til Electrojuice og Kraftwerk. Og Værket for super afvikling.
Eneste minus var Tosca. Sjældent har jeg kedet mig så meget. zZz zZz zZz zZz. Gab det var kedeligt.
0
Stort set enig med anmeldelsen. Ja, de tyskere har i sandhed humor.
Det var rart med lidt udskiftning i setlisten i form af "Computerliebe" og "Schauffensterpuppen", som Ras også selv er inde på.
Skal der lige en smule kritik til, så må jeg konstaterer at jeg nok adrig bliver vildt begejstret for Tour De France Etapperne, som mest lyder som en udkørt og forpint cykelrytter, som har fået en overdosis af epo. ;)
0
Super koncert! Hvor tit er det lige, at man oplever Kraftwerk på en parkeringsplads i Randers!
Savnede blot Pocket Calculator, der var et af højdepunkterne på Roskilde 98. Og det der 3d fuckede mine øjne totalt op - er stadig helt skeløjet.
0
Fantastisk stærkt sanseoplevelsesbombardement! Kraftwerk leverede varen 110% i fantastiske kulisser på Værket. De forstod bedre end de fleste at trække showet igang fra første sekund. Ikke megen tomgang i de knap 2 timer de var på. Sikke en intensitet - på trods af af de knapt bevægede sig under hele koncerten. For mig var toppunktet Trans Europa Express hvor musikken og det visuelle smeltede sammen i en grad så man næsten følte sig hypnotiseret.
Electrojuice fortjener også ros. De første par numre var virkeligt gode og nåede godt ud over kanten i nogle rammer der næppe var helt optimale for de drenge. Well, Tosca var lidt som Sky på Valium men ikke dårlige som specielt lidt re-inkarneret genaffald valgte at vise ved at kyle deres ølrester op på scenen.
Bortset fra den detalje (og at T-shirts sælgerne løb tør inden jeg nåede frem i køen) skal arrangørerne have stort ros for et perfekt homerun!
0
Koncerten var helt i top, det var min første koncert med Kraftwerk, da jeg mest har lyttet til vinyl, koncerten her foregik omkring 30 år efter jeg købte min første Kraftwerk LP, og det var en fantastisk oplevelse..
Jeg var desuden så heldig at jeg fik min 16 års søn med, og hans oplevelse var det hele værd, vi hørte gamle original udgaver og live udgaver fra Minimum Maximun hele vejen hjem fra koncerten..
P.S. vi stod helt nede ved lyd/lys tårnet, og selv der var lyden ok. ja de kunne måske have spillet højere, men lyden var ok.
2 timer i træk med god lyd, og gode numre var helt i top..
Jeg var især imponeret over 3D effekten under Boing Boom Zcak (Music non stop) og Vitaminn..
Håber at skulle se flere koncerter sammen med sønnike i fremtiden.
Opvarmningen var set med mine øjne næsten ligegyldig..
0
SUPER koncert på Værket i Randers - Jeg giver topkarakter til Hütter og Co.

Jeg var også i KB hallen sidst Kraftwerk var forbi Danmark. Ja, der var meget genbrug, men med flot lyd og en visuel oplevelse i top var det en dejlig gentagelse. Computer Liebe og Shauffensterpubben var med denne gang og krydrede en stor koncert! Er især vild med nummeret Computer Liebe, som desværre manglede på playlisten i KB hallen.

At Ralf Hütter så tilmed var helt menneskelig med humor denne gang klædte også gruppen.
0
@T-Mad

Du bør gøre dig selv den tjeneste at notere at du IKKE er typen der bør bruge dine penge på koncerter med bands som Kraftwerk. Vi er globalt rigtigt mange der er meget begejstrede for Kraftwerks musik og deres koncerter, hvilket den overvejende del af kommentarene også viser.

Din oplevelse af Kraftwerk koncerten bliver ikke ændret til et positivt minde ved at du prøver på at nedgøre koncerten og den del af publikum der nød den. Alt hvad du opnår er at bekræfte anmelderen i hans påstand om at den danske folkesjæl er betændt. Vær dog moden nok til at bare indrømme at du foretog et forkert valg af underholdning og brug erfaringen til at vælge bedre i fremtiden.
0
Jeg tilslutter mig skaren af tænkende robotter der Lørdag d. 15 August fik en spektakulær audiovisuel oplevlese på det gamle værk i Randers..

Det var 5. gang jeg var til Kraftwerk koncert og igen formåede de "fantastiske 4" at levere varen i den rene kliniske form. Kraftwerk er for mange "uindviede" noget udefinerbart blip båt musik uden følelser osv....

Men for "os" de dedikerede fans er det jo lige netop det der gør Kraftwerk så enestående, det er det at Ralf und Florian og senere Karl und Wolfgang med deres enkle lydunivers formår at levere det der gør Kraftwerk så enestående, de ER pionerene indenfor elektronisk musik og har inspireret mange musikere verden over..

Kraftwerks visioner og tanker kommer til et nutidigt udtryk i deres musik, hør på numre som Mensch Machine og The Robots som på den ene side hylder teknologien og på den anden side advarer mennesket om at bruge teknologi med omtanke..numre som Computer Liebe og Heim Computer er også et udtryk for visioner og tanker som var årtier forud og stadig er det..

Kraftwerk fortjener den status de har blandt fans verden over og man må overgive sig ubetinget til Kraftwerks kliniske budskab, man kan ikke andet, men det forudsætter at man forstår kompleksiteten i musikken.

Kraftwerks fans er selvstændige selvtænkende robotter..

Og her til sidst - T - Mad du har tydeligtvis været på det forkerte sted og det siger nok mere om din primitive tankegang og din manglende indsigt i hvad den elektroniske musik har betydet og betyder for rigtig mange mennesker, den elektroniske musik udvikler sig hele tiden og evner at integrere stilarter fra andre genrer, I Hate rock'n roll NETOP fordi den ikke udvikler sig i takt med samfundet omkring os, det er stadig langhårede kokainvrag med en spade der dominerer på rockscenen og det er sgu helt ærligt til at brække sig over, men der skal jo være musik for alle...

Dog vil jeg hylde Pink Floyd for deres symfoniske rockmusik, de har også om nogen med rette en plads i musikhistorien...

Open your mind..

Log ind for at kommentere.

GAFFA Shop

Electrojuice: Solrock
Kr. 89,00
Køb på GAFFA Shop
Kraftwerk: Autobahn
Kr. 119,00
Køb på GAFFA Shop
Kraftwerk: Autobahn (Vinyl)
Kr. 229,00
Køb på GAFFA Shop
Kraftwerk: Computerwelt
Kr. 119,00
Køb på GAFFA Shop
Kraftwerk: Computerwelt (Vinyl)
Kr. 229,00
Køb på GAFFA Shop
Kraftwerk: Die Mensch-Maschine
Kr. 119,00
Køb på GAFFA Shop

GAFFA nyhedsbrev

Modtag mails om ugens vigtigste nyheder, anmeldelser, koncerter og fester. Du kan afmelde igen til enhver tid.