Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA A/S
Anmeldelse / CD

Jamiroquai
Rock Dust Light Star

Universal Music | Udkom 1. november 2010
GAFFA | Anmeldt af Sohail Hassan
Lørdag d. 30-10-2010 kl. 01:00
GAFFA
5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner
Læserne
Log ind for at anmelde.
  WiMP   iTunes    Spotify    GAFFA shop

Jamiroquai og Jay Kay stadig i topform

Jay Kay er det eneste permanente medlem i Jamiroquai, så det er ikke så underligt, at han bliver sammensat med band-navnet. Den karismatiske brite har da også tegnet bandets profil siden starten i 1992. Efter skiftende rygter om, at han skulle have lagt musikken på hylden, er han tilbage med bandets syvende album. Det første i fem år. Selv siger han, at han var lidt udkørt efter forrige album, men på ingen måde pensioneret. Han var dog lidt træt at den noget syntetiske lyd, som skyldes millimeterpræcise studie-manipulerede indspilninger og miks. Så på det nye album er alt indspillet 100 procent live. Jay Kay har den sjældne, men beundringsværdige kvalitetsmålestok, at sangen skal holde med blot keys eller guitar. Så selv om indholdet ikke nødvendigvis er superdybt, så er det rent musikalsk bundsolidt. Det resulterer igen i et helt vildt gennemført album, hvor den live lyd og det noget mere rolige tempo går op i en større helhed. Endnu engang leverer Jamiroquai et album i verdensklasse. Den organiske lyd og dyrkningen af den rå og ærlige musikfremførelse klæder sangene helt vildt. Og alligevel bliver der ikke skruet ned for soul-funken. Slet ikke. Første single White Knuckle Ride er radio- og club-venlig Jamiroquai-disko, som vi elsker det. På resten af albummet har de hurtigere eksplosive danse-numre bare veget noget af pladsen for mere retro-funk baserede tracks, og det er cool hele vejen. Jay Kays vokal er upåvirket af, at han har passeret de 40. Han synger som sædvanligt lækkert og klart. Af gud ved hvilken grund bliver japanerne begavet med et suverænt bonustrack, That's Not The Funk That I Want, som kun er tilgængelig for os andre via den japanske iTunes eller import. Hvis det er sådan her, de lyder live, så skal jeg stå forrest til koncerten.


Følg Jamiroquai tryk på hjertet

8 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
Fatter ikke hvem der dog seriøst kan finde på at give dette album 1 stjerne!!!

Albummet er så stinkende fedt at det næsten er ubeskriveligt... Lyt især til All Good In The Hood...

Dette er helt klart årets album for mig...

Jamiroquai har en helt unik sound - og der er ikke mange der kan gøre dem kunsten efter!
0
Én ting er at anmelde et fedt album med 1 stjerne, men at man så bare gør det uden at efterlade en forklaring...!

Det er bare ikke i orden :)

Sohail Assans anmeldelse er forresten rigtig god!
0
Det her album er så gennemført fremragende! Jeg kan slet, slet ikke slippet det. Fantastisk plade!!!!
0
Virkelig god anmaldelse. Albummet er som anmeldelsen også skriver virkelig gennemført og er bare stinkende fedt. Det er umuligt at sidde stille til og arrangementerne er supercoole. Dejligt med alle de horn ;) Kan ikke fremhæve et enkelt, for synes de fleste er gennemførte.
Jamiroquai is Back!
0
Det er fantastisk. Der er ikke andet at sige.
0
Bassen alene er grund til at lytte til dette album. Vanvittigt lækre riffs!
0
Wow! Efter dén anmeldelse og kommentarer skal jeg da vist tjekke dette nye album. Har hørt dem siden debut'en "Emergency on Planet Earth", men synes de med årene er blevet lidt for 'polerede' og dance-agtige. Så at de har indspillet dette album 100% live kan kun være en bonus. Afsted til pladepusheren :-)
0
Jeg har nu pladen, og fik alle forventninger indfriet! Lyden er veloplagt funk med inspirationer fra disco, rock og sågar reggae(som de jo har flirtet med før). Jay Kay lyder som om han er i topform, og jeg giver drencrom og Engelund ret i at især horn-arrangementer og bassen gør det ekstra funkadelisk. Teksterne har fået et pift og blvet personlige og vedkommende igen. Et album der har været ventetiden værd, 5 ud af 6 stjerner herfra!
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ *

Log ind for at kommentere.

GAFFA Shop

Jamiroquai: A Funk Odyssey
Kr. 69,00
Køb på GAFFA Shop
Jamiroquai: Emergency On Planet Earth
Kr. 69,00
Køb på GAFFA Shop
Jamiroquai: High Times - Singles 1992-2006
Kr. 69,00
Køb på GAFFA Shop
Jamiroquai: High Times - Singles 1992-2006 (DVD)
Kr. 99,00
Køb på GAFFA Shop
Jamiroquai: Live In Montreux 2000 (BluRay)
Kr. 199,00
Køb på GAFFA Shop

GAFFA nyhedsbrev

Modtag mails om ugens vigtigste nyheder, anmeldelser, koncerter og fester. Du kan afmelde igen til enhver tid.