Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS

Black Rebel Motorcycle Club og The Good The Bad
Den Grå Hal, København,
lørdag d. 20. november 2010

GAFFA | Anmeldt af Morten Gottschalck
Søndag d. 21-11-2010 kl. 03:36
Foto: Per Lange
GAFFA
6 stjerner6 stjerner6 stjerner6 stjerner6 stjerner6 stjerner
Læserne
Log ind for at anmelde.

De gjorde det igen!

Det er tredje gang jeg hører Black Rebel Motorcycle Club. Jeg var til den efterhånden legendariske koncert i Den Grå Hal i 2007, hvor d'herrer (som de var dengang) endte med at tage imod ønsker. Jeg var også til den glimrende koncert i Vega tidligere på året, men må nu lægge kortene på bordet og tilstå, at BRMC og Den Grå Hal simpelthen går op i en højere enhed.

Opvarmning: The Good The Bad ****
Danske TGTB kunne sagtens lave soundtracket til en kommende film af Robert Rodriguez. Gennemtævede trommer og nær-sprængte strenge raser igennem hele lydbilledet. En gang imellem dukker nogle mexikansk-klingende melodier op, som snart drukner i flere velfortjente tæv. I løbet af den halve time bandet spillede, hørte jeg nok til at genkende en rød tråd, så stilen er tilrettelagt. Bandet er som skabt til at spille på ladet af en åben lastbil, som kører ud ad motorvejen, med højttalerne trukket hen ad asfalten. Ridserne i lakken er en del af charmen, og charme er der nok af, men man skal være i et helt bestemt humør for at lytte til den slags i længden. Stort potentiale, men raseriet er i fare for at tage over... især når volumen ryger i vejret.

BRMC ******
Kl. 22 gik BRMC på uden de store armbevægelser. Der gik kun et øjeblik før vi var inde i 666 Conducer fra Baby 81. Der blev fulgt op med Mama Taught Me Better fra Beat The Devil's Tattoo og derpå Red Eyes And Tears fra debutpladen. Lydniveauet var stadigvæk højt, som under opvarmningen, og jeg måtte bekæmpe en trang til at tage ørepropperne ud for at tjekke, om der var blod på dem. 

Efter disse første numre var lyden ved at være optimeret, og BRMC besluttede at hamre deres tilstedeværelse ind i vore sjæle med en trio af velvalgte numre: White Palms (en varm følelse indeni), Beat The Devil's Tattoo (svimmelhed?) og Ain't No Easy Way (bare tag mig nu, Gud). De kunne have stoppet koncerten dér og sagt "Vi skrider nu, det bliver ikke bedre", og publikum ville bare have nikket og gået mod garderoben. Men sådan skulle det ikke være.

2. del
Nu hvor bandet havde opsparet en konto hos os alle sammen, kastede de sig ud i en række langsommere numre som Aya og mindre kendte sange, fx Martyr, som ikke findes på den almindelige udgave af Beat The Devil's Tattoo. Det fungerede efter hensigten, og den eneste finger jeg kunne sætte på musikken, var de strenge, som med tiden blev mere falske. Det var godt at se Leah Shapiro som fuldgyldigt og kompetent medlem bag de skramlede trommer, mellem sine to makkere. Musikken var høj, ja, men det var på en eller anden måde helt rigtigt.

Hen mod slutningen af 2. del trykkede BRMC igen på den magiske knap, som gør dem til et fantastisk liveband. Med numrene Half-State, Conscience Killer og 6 Barrel Shotgun uddelte bandet igen musikalske lussinger i særklasse. Denne perlerække blev fulgt op med Spread Your Love, hvorefter verden pludselig gav mindre mening. Igen kunne de have smidt instrumenterne og sagt "vi ses", men nu havde publikum lugtet lunten og vidste, at bandet havde mere i ærmerne. Det var for sent at stoppe...

De gider slet ikke at holde op
Encoret blev indledt med Restless Sinner, som efter Peter Hayes' eget udsagn ikke var blevet spillet i tre år. Det lod sig ikke mærke. De store gaver i tredje akt var In Like The Rose, Shadow's Keeper og så bandets fortsatte leg med numrene. Hele aftenen igennem var der puttet små bidder ind hist og her, som gjorde koncerten længere end nødvendigt. Efter ca. 2 timer og 15 min. fik vi den traditionelle afslutning, med grovhøvlede stykker næsten kyuss'k jam efterfulgt af stille passager med bas og guitar. Endelig kom vi frem til en smuk afslutning i form af Open Invitation. Jeg kunne ikke lade være med at tænke at sangen måske var en hyldest til bandets tidligere lydtekniker, bassist Robert Levon Beens far, som døde i august. 

BRMC er og forbliver et enestående liveband. Selvom deres plader ikke bliver så varmt modtaget som tidligere, er der efterhånden så meget i bagkataloget at vælge mellem, at det let bliver en storslået oplevelse i hænderne på et band, som stadig eksperimenterer, og som optræder med en tydelig og smittende spilleglæde.


Følg Black Rebel Motorcycle Club tryk på hjertet

Følg The Good The Bad tryk på hjertet

Spektr annoncerer nyt album
08-07-2013 (nyhed)
16 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
Sønnike var blevet syg, så måtte blive hjemme, har dog set dem 2 gange i år allerede, så overlever. Men hvor det fedt at de spiller den ene svinefede koncert efter den anden.

Sidste gang i den Grå var magisk, og det ser ud til at denne var det samme. Lad os få dem i den Grå hver gang. Tak.
0
Fantastisk koncert - igen...

Eneste ærgelige element var tilbagevendende resonans i højtalerne, men skidt med det.
Er der nogen som kan bidrage med en sætliste for BRMC?

0
Min største oplevelse med BRMC var da jeg efter DGH koncerten 2007 mødte Peter Hayes over foran Woodstock og han spillede Faultline for mig på sin guitar da jeg bad ham om det.
Da han så var færdig rækker han mig guitaren og siger "now you play!"
Fin fyr! Legendarisk koncert.
0
Topklasse liveband. Og top koncertsted. Flere koncerter i Den Grå Hal, please!
0
De leverer bare varen hver gang de drenge (og pige). Leah er en fuldgod erstatning for Nick Jago. Dette var 4 gang jeg hørte dem live og de formår stadig og overraske. Det bliver aldrig rutine og se deres koncerter.

Jeg elsker den nye afslutning på "what ever happend" (Punk Song) og Ain't no easy way er bare klassisk sing-a-long. Selvfølgelig rammer Six Barrel shotgun og Spread your love også rent denne aften :-).

Er helt enig med anmelderen, at Starten kunne bestemt ha været bedre rent lydmæssigt, men sådan husker jeg også koncerten i 2007...but they got it right in the end ;-)
0
5 ud af 6 stjerner er hvad jeg gi´ drengende for en fuldt ud fantastisk koncert. Den var liiiige ved og overgå den magiske aften tilbage i 2007 ligeledes i den grå hal. Den sidste stjerne jeg undlader,men didikerer den i stedet til Michael Been, for hans uerstattelig bidrag til BRMC sound fingeraftryk, live såvel deres studie albums. Han var svært savnet igår aftes!
0
Ja, det var en fed koncert. Sådan skal sumpet psykedelisk garagerock spilles.

The Good The Bad var frisk helvedesrock fra designhøjskolen. Det bedste var dog teksterne.
0
Super fed koncert. De leverer altid varen. Lydmæssigt blev oplevelsen federe og federe i løbet af aftenen, men ja #6, synd det ikke er Michael Been bag knapperne længere. Det er 4. gang jeg ser dem live, og dette er den anden bedste koncert jeg har set med dem.
Koncerten virkede langt hen af vejen ikke specielt rutine agtig, det synes jeg var lækkert, især sammenlignet med deres to koncerter i DK tidligere i år.
0
Wolf< enig!
0
Superfed koncert... Helt uforglemmelig :)
0
Man blev bogstavelig talt blæst omkuld, først fordi lyden var ekstremt høj og måske ikke helt OK, men i løbet af aftenen blev lyden bedre og det var i stedet den fantastiske stemningsskabende musik og performance der gav vind i håret.
5 stjerner pga. lydkoks i starten
0
#7: er det ironi eller fangede du ikke at TGTB er instrumentalt?
0
hands down for per lange! så flotte billeder
0
helt klart den bedste koncert jeg har set med dem i år,
mindre rutine og mere smadder. syntes også the good the bad gjorde det helt fint
0
må lige joine og give #13 ret - vanvittig fede billeder !

Ellers må man jo bare bukke sig i støvet for koncerten og den fede setlist, savner måske en 4-mand i ny og næ, men fedt var det sq.

TGTB trykkede også max - sådan!
0
#1: Hørt!

Log ind for at kommentere.

GAFFA Shop

Black Rebel Motorcycle Club: Beat The Devil's Tattoo
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Black Rebel Motorcycle Club: Black Rebel Motorcycle Club
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Black Rebel Motorcycle Club: Black Rebel Motorcycle Club (2xVinyl)
Kr. 199,00
Køb på GAFFA Shop
Black Rebel Motorcycle Club: Live in Paris (3xCD)
Kr. 199,00
Køb på GAFFA Shop
Black Rebel Motorcycle Club: Live in Paris (3xVinyl)
Kr. 249,00
Køb på GAFFA Shop

GAFFA nyhedsbrev

Modtag mails om ugens vigtigste nyheder, anmeldelser, koncerter og fester. Du kan afmelde igen til enhver tid.