Marianne Faithfull: Horses And High Heels

Marianne Faithfull
Horses And High Heels

Marianne Faithfull: Horses And High Heels

GAFFA

CD / Playground Music
Udgivelse D. 31.01.2011
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Sangeren Marianne Faithfull er tilbage som sangskriver efter det to år gamle coveralbum Easy Come Easy Go. På Horses And High Heels har hun været inde over seks af sangene, mens hun på resten af albummet holder sig på fortolkningens spor, som den aldrende sanger er blevet ganske god til.

Med hendes sprukne og kælderdybe vokal er man ikke et sekund i tvivl om, hvem der svinger taktstokken på albummet, som gør en dyd ud af det enkle. Marianne Faithfull har for længst fundet sin stil, og den ungdommelige selvdestruktive stil er afløst af en sej og senet tilgang til de prunkløse sange. Det er virkelig lyden af en overlever.

Horses And High Heels er først og fremmest et velspillet album. Hverken fortolkningerne eller hendes egne kompositioner sætter sig nye spor. Men i Hal Wilners produktion får sangene rum og liv. Det er ganske ordinær blues og rock, men leveret med sjæl og en høj grad af professionalisme. Og hele tiden med Marianne Faithfulls rugende tone som den konstante faktor i den musikalske underlægning.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA