Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS

Kylie Minogue
Jyske Bank Boxen, Herning,
lørdag d. 19. februar 2011

GAFFA | Anmeldt af Kristian Nygaard
Søndag d. 20-02-2011 kl. 01:16
Foto: Michael Boe Laigaard
GAFFA
3 stjerner3 stjerner3 stjerner3 stjerner3 stjerner3 stjerner
Læserne
Log ind for at anmelde.

Kylie åbnede verdensturné smagløst, rodet og ligesom fansene ville have det

Hun holder sig godt, det må man give hende den lille 42-årige australier, som på fjerde årti flyver verden rundt og spreder glæde med sange om kærlighed. Lørdag aften indledte Kylie Minogue sin verdensturné i lille Danmark, og jeg ved ikke, om det er fordi, jeg er jyde, men det Las Vegas-agtige, fjerboafyldte show fyldt med græske guder og symboler blev en tand for meget efter min smag.

Græsk tragedie eller er det komedie?
Kylies seneste album "Aphrodite" oser af kærlighed, og på denne "Aphrodite – Les Folies Tour" har hun åbenbart tænkt sig at tvinge græske kærlighedssymboler ned i gabet på os.

Først indledte hun koncerten med at bestige scenen placeret i en kæmpe muslingeskal, som en anden Venus med henvisning til Sandro Botticellis berømte renæssancemaleri "Venus' fødsel".

Så lod hun to store guldharper indrulle, og ind kom en mindre hær af pumpede græske soldater/dansere, som naturligvis faldt på knæ og ærede Kylie.

Efter hittet "Wow" forsvandt Kylie og dukkede nu pludselig op på en kæmpe pegasus (græsk sagnhest med vinger), og efter hun blandt andet havde kørt rundt på en stridsvogn og fløjet hen over publikum siddende på en engel (en danser iført vinger), kammede det hele til sidst over, da hun med hjælp fra korsangerinderne og med hænderne i vejret gav en gospeludgave af Eurythmics' 80'er-klassiker "There Must Be An Angel". Halleluja!

I love you, I love you
Selvom det til tider altså blev for meget af det gode - man vidste vitterligt ikke, om man skulle grine eller græde - så var det også smittende at se en gammel cirkushest i fuld galop. Kylie har hele karrieren kæmpet om verdensherredømmet med navne som Madonna, Britney og i dag den altdominerende Lady Gaga, men lørdag aften var hendes. Hun strålede. Hun sprudlede. Hun gav sit ypperste og mange andre klichéer om sangerinder, som er i godt humør. Enkelte gange måtte hun holde pause i sin sang og grinende lade sig tiljuble af et nedlagt publikum. Helt rørende, da hun midt i koncerten under nummeret "What Do I Have To Do" vendte sig rundt og råbte "I love you, I love you, I love you".

Stemningsdræber
Der er blevet skrevet meget om de imponerende mængder vand – 40.000 liter – Kylie har tænkt sig at skylle af sted under hver koncert på denne turné. Det vender jeg tilbage til.

Først de mange kostumeskift, som er kutyme til koncerter med kvindelige popstjerner. Kylie havde fem. Først iførte hun sig en hvid kjole med vinger på ørerne. Så en sort høj hat tilsat sort fjerkjole og derudover blandt andet en staniolpapirslignende sag i flere farver (er ikke på hjemmebane i kjolekollektioner.). De mange tøjskift gav plads til kedelig dans og var medvirkende til, at koncertens tempo gik op og ned.

Først gang i publikum efter en time
Faktisk kom der først gang i publikum cirka en time inde, da hun spillede "Get Outta My Way" – andensingle fra Kylies seneste album – der som bekendt er skrevet af blandt andet danske Cutfather. (Måske det er hans aktuelle X Factor-hype, der gjorde udslaget?)

Der blev spillet mange sange fra det seneste album, og det blev derfor ikke nogen hit-parade. Kylie spillede klassikere som "Spinning Around" og "I Believe In You", men det var, når hun nedbarberet for gøgl og græsk scenestads helt alene forrest på scenen sang sange som for eksempel nyklassikeren "Can't Get You Out Of My Head" – denne i en forfriskende rocket version – at hun stod stærkest.

Genreskift
Ud over de mange tøjskift blev der også kørt rundt i genreskiftene. Som nævnt blev der plads til lidt rock, og under nummeret "If You Don't Love Me" udbrød et sandt sambahelvede med fjerboaer og "arriba'er". Jo, Kylie er åbenbart mere end disko...

Der var ikke så meget snak fra aftenens hovedperson. Først da de 20 første sange var sunget, bad Kylie om at få lys på publikum, hvorefter hun takkede de fremødte for at gøre aftenen så speciel. Herefter kogte salen (som man siger).

God vind, Kylie
Publikum var på Kylies side, og selvom det ikke blev nogen hitparade, og engle-symbolerne engang imellem kammede over – og der blev leflet for de barnlige sjæle, da der til slut blev tændt for fontænerne og de berømte 40.000 liter vand steg til vejrs – så kan Kylie med ro i sindet fortsætte sin verdensturné.

For denne jyde var der bare for mange sagnfigurer på scenen og for lidt fokus på musikken.

 


Følg Kylie Minogue tryk på hjertet

Kylie Minogue: Kylie Christmas
17-11-2015 (anmeldelse)
Kylie Minogue: Skovdalen, Aalborg
13-06-2015 (anmeldelse)
15 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
Fantastisk koncert. Kylie i topform! FEDT sceneshow. En af de allerbedste koncerter jeg nogensinde har oplevet!!!
0
Jeg kan ikke lide hende eller hendes musik men jeg synes det er lidt underligt at se en anmeldelse om så stor en koncert få timer efter koncerten må være slut? Måse bare min mening
0
VIRKELIG skuffet.
Den dårligste af de Kylie koncerter jeg har været til.
SINDSYGT flot scene/kostume show, og ikke en finger at sætte der, men synes det var lidt meget på bekostning af koncerten som sådn.
Kylies stemme fejler bestemt ikke noget, men synes at der blev skabt unødvendig distance fra hovedscenen og til (stående) publikum som var ved den lille scene for enden af hjerteformet catwalk. Publikum nåede aldrig HELT oppe at ringe.
Der var for mange nye numre fra Aphrodite albummet, og synes det var LIDT spøjst at aftenens 2. største bifald ( Det største kom efter sidste nummer "All the lovers") kom efterl et Eurythmics covernummer! ("There must be an angel")
Tænker at konen har en RIIImelig stor sæk hits med sig, hvorfor faen så ikke bringe nogen af dem frem?
Tja jeg var ihvertfald skuffet, MEN hendes vandhalløj til sidst var super super fedt! 3 stjerner fra mig.
0
Fantastisk oplevelse! Synes bestemt Kylie og alle danserne gjorde det super godt og forstår sletikke den store kritik anmelderne vender mod koncerten - det var en stor oplevelse!!!
0
Jeg havde forventninger om et superfedt show, og det fik jeg! Det var en kanonoplevelse. Scenografien er noget af det flotteste, jeg har set. Der skete noget på scenen hele tiden. At mange anmeldere så synes, at det var overdrevet... jah, hver sin smag. Jeg fik, hvad jeg kom efter. :-)

0
Kristian; har du nogensinde set en konkylie?
Eller er det bare et lill sjovt ordspil til hendes navn?
Det du har været vidne til, er en musling!
Jeg gentager musling
Prøv at google, så skal du se løjer ;-)
0
@Hansen: Du har ret. Det var det man kalder en tanketorsk:) Fortsat god søndag.

vh
Kristian Nygaard, Gaffa
0
#4: JP kritiserer den ikke specielt meget.
0
Fin oplevelse men for arrangeret. Der var ikke den store kontakt med publikum fordi alting var meget planlagt på forhånd. Men fint nok - til et firtal ca.
0
Wow. Fantastisk. 6 stjerner.
0
Pænt kedelig koncert, gik i baren efter en halv time og blev der. Tak til kollegaerne for en hyggelig bustur:0)
0
Havde læst mig til at Kylie ikke gør så meget i nærvær med publikum. Så forventede det heller ikke. Havde dog håbet hun havde ændret på det, da det på den måde ville ha' været den perfekte koncert.

Men alt i alt en rigtig god koncert. Hun var jo gudesmuk, sang rigtig godt og valget af sange var gode.

5/6, pga. den manglende kontakt med publikum.
0
Ak ak ak så gjorde jeg endnu engang den fejl at bruge tid på at læse anmeldernes uinspirerede ord om kylie og hendes koncerter, og med det tidspunkt anmeldelsen er lagt op fristet man jo til at sige om der ikke er tale om en forhåndsindtaget kritik der blot skulle fældes ned i ord efter koncerten. Jeg er selv stor fan af kylie og oplevede i går min fjerde koncert med pop divaen og jeg må sige jeg syntes jeg var vidne til noget af det størte jeg nogensinde har set, om jeg er for nem at imponere eller om jeg blot i modsætning til andre var gået ind til koncerten med en glæde og forventning om en fest skal jeg lade være usagt men jeg fik bestemt hvad jeg kom efter en sublim oplevelse der efter min mening fortjener alle 6 stjerner. Jeg forstår ikke at man snakker om en manglende indlevelse fra kylie, jeg skal for retfærdighedens skyld sige at jeg efter mange timers ventetid havde fået en plads helt oppe foran og her fejlede kontakten ikke noget, jeg havde f.eks. den store oplevelse at have øjnkontakt med kylie mens hun sang love me love me, og ja kylie vi elsker dig vi håber du snakt kommer tilbage og uanset hvad anmeldere og alle de småsnakkende inviterede publikummer siger, så leverede du varen og jeg står der også næste gang du kigger forbi.
0
jeg kan godt li at en anmelder er forbløffet over at en promoverings turne indeholder mange sange fra det pågælende album. turneen hedder Aphrodite - Les Folies Tour. så selfølgelig er der mange sange fra albumet Aphrodite! man kan da ikke forvendte at tage til en greatest hit koncert!
måske anmelderne sku tage til nogle rock koncerter i stedet, hvis de vil have mindre show!
0
Var ikke selv til koncerten fordi 1) Herning er for besværligt og 2) jeg synes Aphrodite er en ørebæ af den helt grimme slags. Men jeg så Kylie forrige år i New York på en dejlig lille scene, hvor der i overordentlig grad var kontakt mellem Kylie og publikum, og det på trods af at hun der også havde slæbt hele udstyrsgrejet med (hun tog endda mod sangønsker til flere af koncerterne). Så det er ikke fordi, at hun ikke kan - men måske bare fordi det er svært, når man spiller i så stor en arena?

@ 13:
Er iøvrigt sjovt at de amerikanske anmeldere - hun er jo ikke særligt kendt længere i USA - nærmest ikke kunne få hænderne ned i begejstring over hendes tour der, og så her i Europa, hvor hun vel er en af de største, bliver hun altid hejlet ned.

Log ind for at kommentere.

GAFFA Shop

Minogue Kylie: Ultimate Kylie
Kr. 199,00
Køb på GAFFA Shop
Minogue, Kylie: Aphrodite
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Minogue, Kylie: Aphrodite (Vinyl)
Kr. 169,00
Køb på GAFFA Shop
Minogue, Kylie: Kiss Me Once
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Minogue, Kylie: Kiss Me Once (Vinyl/CD)
Kr. 199,00
Køb på GAFFA Shop

GAFFA nyhedsbrev

Modtag mails om ugens vigtigste nyheder, anmeldelser, koncerter og fester. Du kan afmelde igen til enhver tid.