Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS
Anmeldelse / CD

Sebastian
Øjeblikkets Mester

Sony Music | Udkom 24. oktober 2011
GAFFA | Anmeldt af Espen Strunk
Lørdag d. 22-10-2011 kl. 08:00
GAFFA
5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner
Læserne
Log ind for at anmelde.
  WiMP   iTunes    Spotify    GAFFA shop

Glimrende comebackplade rækker langt ud over øjeblikket

Når en af vores store sangskrivere udsender sit første studiealbum i 20 år, er der i sagens natur grund til at spidse ører. Det ene musicalprojekt har taget det andet, og pludselig var der gået to årtier, siden Sebastian satte midlertidigt punktum med Miraklernes Tid fra 1991.

På den aktuelle udgivelse har han allieret sig med en kombination af gamle bandkolleger – Michael Friis, Morten Kærså, Klaus Mentzer, Niels Henriksen et cetera – og en række yngre sangerinder, herunder Kira Skov, Randi Laubek, datteren Sarah Grabow og endelig Sys Bjerre, som er duetpartner på den regulære country-sag Luftkasteller.

Ellers lægger det musikalske udtryk i umiddelbar forlængelse af mandens store firserplader, og sangskrivningen er af høj klasse: Og det er ikke fordi, Sebastian har ryddet op i skrivebordsskufferne fra en mere inspireret epoke i karrieren; med enkelte undtagelser – Dejligt Indeni, som tidligere har været brugt i en musikteaterforestilling – er der tale om helt nyt materiale, skrevet over det seneste års tid.

Og der er tale om øjeblikkelig årgangs-Sebastian: der er kælet for detaljen i arrangementerne og, hvad vigtigere er, Sebastian cementerer sin status som en ganske eminent sangskriver, som er helt sin egen og ikke rigtigt minder om nogle af sine kolleger. Tematisk set spændes der fra titelnummerets filosofiske funderen over fænomenet tid til et par decideret politiske indslag, hvor sangskriveren blandt andet atter bringer sin velkendte modstand mod EU til torvs, om end på væsentligt mere poetisk vis end tidligere i eksempelvis Danmark (Dum Og Dejlig). Glimrende, simpelthen.


16 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
Hvem har ret: Treo eller Strunk...?
0
Ja men det glæder mig MEGET at Sebastian er tilbage, og at han får en god anmeldelse her på gaffa. "Ellers lægger det musikalske udtryk i umiddelbar forlængelse af mandens store firserplader, og sangskrivningen er af høj klasse", dette lyder super godt i mine ører:

"Stjerne til støv"
"80ernes Boheme"
"På vulkaner"

er alle glimrende plader. Hvis den nye "Øjeblikkets mester" minder om disse, så er alting jo perfekt. OBS: jeg så lige, at Sebatian spiller live på DR1 lørdag aften (i aften)! Det må jeg se, sorry Real Madrid (som jo kommer samtidigt, hvis jeg husker rigtigt).

Sebastian er min helt store helt, fra mine teenage år og da jeg var i 20'erne. Desværre har jeg aldrig haft fornøjelsen af at se Sebastian live, men "Trubadurens aften" på live CD/DVD fra 2004, den er jo helt suveræn, og morsom også.

Efter at have læst anmeldelsen af "Øjeblikkets mester", den CD må jeg bare ha' købt på mandag. Hvor er det dejligt at der findes kunstnere som Sebastian, ægte musik fra en ægte kunstner. Han forstår at skrive gode sange og have noget på hjerte også. Mange tak, Sebastian.

(Jeg skal senere komme med min mening her om den nye CD).
0
#1: F*ck Thomas Treo og hans evige negativitet,

hvornår har den mand sagt noget begavet rigtigt om noget som helst. Han forstår kun at være perfid, jo mere perfid jo bedre, åbenbart.

Ekstra Bladet er en overfladisk luder avis, ikke bare at dømme fra deres annoncer bagest, men tjek eb.dk. Det handler jo ikke om andet end hvem der knalder med hvem, hvem der har de største bryster osv i den dur.

Bare resten af indlæggene her på gaffa nu handler om Sebastian - og ikke handler om den ligegyldige Treo.
0
Hov, jeg så da Sebastian live i 1987, på hans "Danser på vulkaner" tourné! Det havde jeg lige glemt i farten (i indlæg 2).

Det var en super koncert med Lis Sørensen og band, dengang i 80erne i Aalborghallen.
0
Jeg var så heldig at modtage pladen igår, og er man på nogen måse til Sebastians musik bliver man bevæget og lykkelig for denne her plade. Helt klart årets danske plade.De bidende politiske budskaber som luftkasteller, og Jesper balle (gad vide hvem den er henvendt til hehe) samt de ufattelig smukke ballader fred i hjertet og pludselig er simpelthen på højde3 med de bedste 80er og 70er for den sags skyld ting. Denne her kommer til at følge mig meget det næste stykke tid tak til danmarks ubetinget bedste sangskriver for at komme med sådan et smukt mesterværk.
0
Tillykke med dine tre indlæg i streg. Nu handlede mit indlæg jo sådan set om Sebastian eftersom det spurgte til anmeldelser om Sebastian. Da der er delte meninger om pladen, ville jeg gerne have andres meninger for at få et nuanceret billede.

At din tolerance ikke strækker til at omfatte mere end een anmelder, hvis troværdighed anfægtes af hans tilknytning til en 'luderavis', finder jeg ganske hovedrystende. (Den selvsamme knude af negativitet, Treo, har netop skamrost den nye Coldplay, hvilket eller ville have været karrierens nemmeste sparkeoffer, men sig det ikke til Lovesexxy. Treo skal jo være bussemand).

Jeg håber andre vil give en hurtig bedømmelse. Er Sebastian i topform?
0
jeg er kommet med en i denne tråd som du måske kan bruge
0
#6: Hvordan skal jeg (eller andre) være i stand til at give en bedømmelse af den nye Sebastian cd, når Cd'en "Øjeblikkets mester" først udkommer i morgen mandag d. 24?

Du er heldig, Bababooey - hvis du allerede har været i stand til at købe cd'en. For mit vedkommende kommer en bedømmelse først når jeg har købt cd'en på helt legal og gammeldags vis, og selvfølgelig derefter lyttet til den en dags tid eller to.

Det er rigtigt at jeg foragter Treo. Men glem mit sure opstød om Ekstra Bladet generelt, det er ellers et statement hentet fra Uffe Ellemann som kaldte EB de ikke så flatterende ord på TV2 NEWS tror jeg det var. ;)
0
Klaus Lynggaard er overmåde begejstret: http://www.information.dk/282941
0
Fedt at både Lirax og Lynggard er glade for at skrive ordet "gay" i deres kommentarer/anmeldelser. Det må da betyde noget.

[Dette indlæg er redigeret, da det overskred GAFFAs forumpolitik.]
0
#10: Ikke forstået, ?? "Gay" betyder "happy" så vidt jeg ved. Whatever, din kommetar er vel snart slettet.

Tak til Lirax for linket. Så nu står det 2:1 i gode/dårlige anmeldelser til Sebastian.

Jeg har -endelig- fået købt Cd'en i dag. Og nærlytter lige nu til "De sammenbundne to", det lyder umiddelbart rigtigt godt. Hvor er det sjovt at hente et nyt album i det lokale Stereo Studio, egentlig ikke så tit det sker på udgivelsesdagen for mig, men "Øjeblikkets mester" måtte jeg bare ha' efter al den venten.

Jeg så Sebastian lørdag aften på DR1 fra Koncertsalen, en rigtig god oplevelse at se ham live på scenen igen. Mange tak til Sebastian, for den oplevelse. "Nyt lys i mørket" spilles her nu, meget gribende, smukt! Jeg ved nu, at jeg ikke fortryder de 169,- jeg gav for "Øjeblikkets mester".

Indeholder også en dvd med diverse klip.
0
Glimrende, gribende, det kribler i mig af fryd over at høre disse nye Sebastian sange. Jeg har kun hørt Cd'en halvanden gang. Men min foreløbige mening er at denne Cd er af meget høj klasse.

I morges lyttede jeg til Sebastian's "26 Hits" som jeg har liggende i iTunes, denne nye cd er af lige så høj klasse, som de gamle Sebastian-evergreens fra 70/80erne ("26 Hits" er dog mest sange fra 80erne).

Og rørende også. Kender man "Den første nat alene" demoen fra "Piratpladen"? Måske den mest bevægende sang Sebastian nogensinde har indspillet, jeg husker ikke hvem der har skrevet teksten. Men usædvanligt rørende er den.

Disse nye sange på "Øjeblikkets mester" har noget af det samme, noget der bevæger een, noget der bare kribler i een af fryd når man lytter. Måske Jesper Balle er lidt for meget af det gode. Men det meste af det jeg har hørt er rigtigt godt.

Jeg giver Klaus Lynggaard helt ret:

citat: "Sebastians Øjeblikkets mester er en tour de force af et mesterværk. Husk, hvor De læste det først."

Hans anmeldelse i Information er nærmest en lovprisning eller hvad sådan noget hedder - og det er bare lige på og rigtig. KL giver alle himmelens stjerner Jeg hælder til at give mellem 5 og 6 stjerner.

Hvor er det skønt at købe en ny Cd og så ikke blive skuffet, men tværtimod begejstret. Herligt.

(igen tak til Lirax for linket, jeg er glad for at ha' læst lige den anmeldelse).
0
Hejsa, der er samlet en række anmeldelser af Øjeblikkets Mester på www.sebastianfan.dk . Man må sige at stjernerne vælter ind i disse dage.

Mvh
CW
0
#13: tak til dig, CW for anmeldelserne. Jeg fik lige læst dem fra Politiken (4), Jyllandsposten (4) og Nordjyske (5) - de er sørme ret positive. Man kan konkludere at Treo står ret alene med hans "dårlige" anmeldelse på ekstrabladet.dk.

En kommentar til Sebastian's diskografi på sebastianfan.dk: ret flot fanside, lavet med alle de flotte covers og alting.

Men en detalje, CW - der mangler en sang i tracklisten til "26 Hits", nemlig "Ostesangen" fra Skatteøen. Der er kun listet 25 sange. Håber det er OK at nævne, når nu jeg alligevel lige fik spottet den lille fejl.

Ellers en ret flot side med tour plan også, jeg overvejer at se Sebastian live i Aalborg den 16. nov.
0
http://www.b.dk/musik/miraklernes-tid-er-forbi

Hmm Jeg synes godt nok at vandene er delte på denne skive men man må vel hellere trække i vindjakken og gå i Itunes og spendere kr. 89,- og
danne sig sin egen mening.

Har gennemlyttet hans boks 2 & 3 "sangskatten" hele morgenen.
Han har så meget at byde på at jeg ikke vil undvære den nye skive.
0
nyt fra mormor.......hmmmm......

Log ind for at kommentere.

GAFFA Shop

Belle And Sebastian: Dear Catastrophe Waitress (2xVinyl)
Kr. 219,00
Køb på GAFFA Shop
Belle And Sebastian: Girls In Peacetime Want To Dance
Kr. 119,00
Køb på GAFFA Shop
Belle And Sebastian: Girls In Peacetime Want To Dance (2xVinyl)
Kr. 199,00
Køb på GAFFA Shop
Belle And Sebastian: The Life Pursuit (2xVinyl)
Kr. 219,00
Køb på GAFFA Shop
Belle And Sebastian: The Third Eye Centre (2xVinyl)
Kr. 219,00
Køb på GAFFA Shop

GAFFA Live

Sebastian Solo
Torsdag d. 31-03-2016 kl. 19:30
Kedelhuset
Find billet via GAFFA Live
Sebastian - Udsolgt
Fredag d. 01-04-2016 kl. 20:00
Sønderborghus
Find billet via GAFFA Live
Sebastian - Så Blidt Til Stede
Tirsdag d. 05-04-2016 kl. 20:00
Musikhuset Aarhus
Find billet via GAFFA Live
Sebastian - Så Blidt Til Stede
Tirsdag d. 05-04-2016 kl. 20:00
Musikhuset Aarhus
Find billet via GAFFA Live
Sebastian - 'Så Blidt Til Stede' - Udsolgt!
Onsdag d. 13-04-2016 kl. 20:00
Kulturhuset Viften
Find billet via GAFFA Live
Sebastian Solo
Torsdag d. 14-04-2016 kl. 20:00
Gimle
Find billet via GAFFA Live
Sebastian
Fredag d. 15-04-2016 kl. 20:00
Gribskov Kultursal
Find billet via GAFFA Live
Sebastian
Lørdag d. 16-04-2016 kl. 20:00
Musikhus Elværket
Find billet via GAFFA Live
Sebastian - Så Blidt Til Stede - Solo Live
Tirsdag d. 19-04-2016 kl. 20:00
Magasinet
Find billet via GAFFA Live
Sebastian
Onsdag d. 20-04-2016 kl. 19:30
Musikhuset Esbjerg, Teatersal
Find billet via GAFFA Live

GAFFA nyhedsbrev

Modtag mails om ugens vigtigste nyheder, anmeldelser, koncerter og fester. Du kan afmelde igen til enhver tid.