Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS
Anmeldelse / CD

Nikolaj Nørlund
Alt Sammen, Lige Nu

A:larm Music / Auditorium | Udkom 30. januar 2012
GAFFA | Anmeldt af Jan Opstrup Poulsen
Lørdag d. 28-01-2012 kl. 08:00
GAFFA
4 stjerner4 stjerner4 stjerner4 stjerner4 stjerner4 stjerner
Læserne
Log ind for at anmelde.
  WiMP   iTunes    GAFFA shop

Endnu et stilsikkert udspil fra den stadig henført syngende maestro

Det er nu en imponerende portion musikalsk overskud, som Nikolaj Nørlund formår at fremføre på Alt Sammen, Lige Nu. Sangeren og sangskriveren, der har been there, done that. Men nysgerrigheden er ingen mangel på et album, hvor man uvilkårligt overraskes af en musikalsk nyfigenhed på de buldrende sange som Man Blir Forsinket Så Let og Over Målet. Sange, der emmer af at se og opleve verden på ny, og hvor Nikolaj Nørlund lyder aldeles nyforelsket.

Alt Sammen, Lige Nu er umiskendelig Nørlund, men adskiller sig alligevel fra hans forrige album Tid Og Sted fra 2009, der i den grad holdt på formerne i en stram styring. Denne gang har han allieret sig med Christian Hjelm fra Figurines, der bidrager med guitar og vokaler. Resultatet er ganske hørbart i en række sange, der dyrker den flossede og organiske lyd. Sine steder ren popretro udsat for vildtløbne melodier. En lille finesse ved albummet er de mange flerstemmige vokalarrangementer, der tilfører sangene en dejlig umiddelbarhed. De hurtige melodispring og snurrige guitarer står stærkt, som i den drømmende Iltmasken.

Og med en godt læs blæsere på undervejs, så er der virkelig tyngde i mange af sangene, hvor Nikolaj Nørlund dog også falder tilbage i et par mere enkle arrangementer, der i dette selskab kommer til at blegne.

På den poetiske del af sangmaterialet er Nikolaj Nørlund stadig i en klasse for sig selv. Og altså denne gang med sange om at gå på opdagelse i livet. Sunget henført og med overbevisning. Her spøger Neil Young som altid.


2 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
Hej min ven! Jeg vil gerne http://onlinewritingthatworks.com/ sige, at denne artikel er forbløffende, nice skrevet og omfatter cirka alle væsentlige infos. Jeg vil gerne se flere indlæg som dette.
0
Howdy! Dette indlæg kunne ikke være skrevet nogen bedre! Læsning dette indlæg minder mig om min gamle room mate! Han altid holdt taler om dette. Jeg vil sende denne artikel til ham. Temmelig sikker http://content-creaters.com/ på han vil have en god læser. Tak for deling!

Log ind for at kommentere.

GAFFA Shop

Nørlund, Nikolaj & Copenhagen Phil.: Villa
Kr. 149,00
Køb på GAFFA Shop
Nørlund, Nikolaj & Copenhagen Phil.: Villa (Vinyl)
Kr. 199,00
Køb på GAFFA Shop
Nørlund, Nikolaj: Alt Sammen, Lige Nu
TILBUD: 149,00 kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Nørlund, Nikolaj: Det Naturlige
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Nørlund, Nikolaj: Det Naturlige (Vinyl)
Kr. 159,00
Køb på GAFFA Shop

GAFFA Live

Digte & lyd
Fredag d. 27-05-2016 kl. 20:00
Find billet via GAFFA Live

GAFFA nyhedsbrev

Modtag mails om ugens vigtigste nyheder, anmeldelser, koncerter og fester. Du kan afmelde igen til enhver tid.