Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS

New Kids On The Block og Backstreet Boys
Jyske Bank Boxen, Herning,
lørdag d. 12. maj 2012

GAFFA | Anmeldt af Henrik Bæk
Søndag d. 13-05-2012 kl. 15:14
Foto: Steffen Jørgensen (http://photo.jint.dk)
GAFFA
4 stjerner4 stjerner4 stjerner4 stjerner4 stjerner4 stjerner
Læserne
Log ind for at anmelde.

NKOTBSB – med Dannebrog i hånden og masser af nostalgi

Selvom drengene i de to boybands New Kids On The Block (NKOTB) og Backstreet Boys (BSB) efterhånden er gået hen og blevet ældre, så vidnede lørdag aftens koncert i Boxen, Herning om at der stadig er masser af saft og kraft at hente i de aldrende herrer, selvom stemmerne ikke helt er det de var engang.

 

AFIL

Før det blev NKOTBSBs tur til at gå på scenen var aftenens opvarmning overladt til Tim Schou og hans drenge i A Friend In London, der i forkortelsernes navn er blevet til AFIL. Og det slap de rigtig godt fra med et rocket show. Snart udsender AFIL deres debutalbum, og med den nye single Get Rich In Vegas lyder det absolut lovende.

"Lad os vise New Kids On The Block og Backstreet Boys, hvordan vi klapper i Danmark", udbrød Tim Schou, og publikum bakkede begejstret op om det danske band med taktfaste klapsalver.

Da gruppen fremførte New Tomorrow, som de sidste år vandt det danske Melodi Grand Prix med, sang hele salen med, som var det nationalsangen.

Efter en halv time takkede Tim Schou ydmygt publikum og gav klapsalverne tilbage til publikum, samtidig med han fortalte, hvor meget det betød for ham og gruppen at få denne opbakning.

 

NKOTBSB

Præcis klokken 20:00 gled et kæmpe hvidt lærred ned foran scenen, og til et miks af Coldplays Viva La Vida og sangene Single/The One blev billeder af de ni medlemmer i fusionen NKOTBSB projekteret på det hvide lærred, hvorefter New Kids On The Block og Backstreet Boys indtog scenen sammen.

Dernæst fortsatte det som et musikalsk battle mellem de to boybands, hvor de på skift udfordrede hinanden – for øvrigt backet af det samme hårdtslående fire mands band, der solidt leverede varen aftenen igennem.

Først ud lagde NKOTB med et remix af Summertime, fulgt af Backstreet Boys' The Call.

Boxen viste sig fantastisk til et sådant battle, idet de to hydrauliske scener samlet af en lang tange, gjorde det muligt for de to bands at skiftes til at optræde og komme tæt på publikum.

Efter seks numre afsluttende med BSBs Larger Than Live fik et oplagt og feststemt publikum næsten taget til at flyve af. Flere af publikummerne var knapt nok født, da NKOTB så dagens lys tilbage i 1984, men det lod ikke til at være nogen hindring, da de fleste tilsyneladende alligevel kendte numrene.

 

Ren nostalgi

Der var solgt 10.000 billetter denne aften, og de fremmødte – hovedsageligt kvinder – fik nostalgi for alle pengene med et musikalsk flashback til både 80'erne og 90'erne.

NKOTB indtog efter det lille battle scenen alene, og med numre som Didn't I (Blow Your Mind This Time), Valentine Girl, If You Go Away og Please Don't Go Girl overskyggede de klart BSB, der næppe ville have kunnet gennemføre en koncert i eget navn uden drengene fra NKOTB.

For selvom BSB måske er mest kendt på vore breddegrader med numre som I Want It That Way og Everybody (Backstreet's Back), så var det NKOTB der løb med pokalen denne aften, både hvad angik deres højenergiske sceneoptræden og de vokale præstationer, som var helt i særklasse.

Især Jordan Knights imponerende falset i Didn't I og I'll Be Loving You Forever var hele aftenen værd.

Hurtigt tøjskifte, og ind kom BSB i stramme læderbukser og sorte T-shirts. Festen fortsatte med numrene Show Me The Meaning Of Being Lonely og 10,000 Promises til de højtråbende kvinders store begejstring.

"Scream, Denmark", råbte Nick Carter, og Herning skreg.

Fire kvinder blev så inviteret op på scenen, og placeret på fire barstole fremførte BSB I'll Never Break Your Heart, hvilket de jo så nok gjorde for de cirka 8000 andre kvinder, der ikke kom med op på scenen.

 

Dannebrog og singalong

NKOTB vendte dog stærkt tilbage – denne gang med en superenergisk udgave af hittet Step By Step, der med stramt synkoperede dance moves viste, at de fem herrer skam stadig kan danse. Donnie Wahlberg erklærede på dansk: "Jeg elsker jer", hvorefter han med et Dannebrog i hånden gav nummeret Tonight, der straks opfordrede til singalong i Boxen, så tribunen vuggede i takt til musikken.

Aftenen sluttede efter to timer og 18 minutter med alle ni mænd på scenen i røde/hvide træningstrøjer med påskriften "Denmark". Det så ud til at der var en god kemi mellem de ni mænd, der alle hyggede sig og havde det skægt sammen. Sammen rundede de koncerten af med deres fælles single fra sidste år, Don't Turn Out Your Lights, NKOTBSBs Hanging Tough, BSBs Backstreet's Back og afslutningsnummeret NKOTBSBs Mash Up.

I aften står NKOTBSB på scenen i Malmö, og i morgen i Oslo, hvorefter de fortsætter turneen i Australien. Vi der oplevede dem i aftes i Boxen fik et glimrende show og et genhør med sange der har henrykket os de sidste to årtier og som på forunderlig vis stadig holder den dag i dag.

 

 

 

 

 


Følg Backstreet Boys tryk på hjertet

Følg New Kids On The Block tryk på hjertet

6 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
Okay ... jeg syntes det er noget crap at sige at BSB ikke kunne gennemføre uden NKOTB... de fleste var der for at se BSB SÅ SHUT IT!! men ok NKOTB var heller ikke så ringe, syntes bare det er noget lort at lukke ud!! bare vent... BSB vender tilbage med alle 5 medlemmer snart !!
0
BSB stinker! Det boyband der minder mest om NKOTB, er nok Take That
0
#2: tag dog og luk hvis du ikke har noget mere konstruktivt at sige end det?
0
Jeg synes aften var fantastisk og synes Gaffa dækkede det rimelig neutralt, havde frygtet der godt kunne være gået lidt "snob" i anmeldelsen af 2 boybands, men de mestrer altså deres genre både NKOTB og især Backstreet. Alle publikummer, der var med til koncerten havde i hvert fald en forrygende aften. Der blev sunget igennem i Herning natten igennem og i busserne bagefter ;)
0
#1: Enig, BSB er det mest sælgende boyband nogensinde, de har hits og erfaring nok til at kunne lave et show selv. + De 7.000 var nok mødt op for udelukkende at se Backstreet.
0
#5: "de 7.000 var nok mødt op for udelukkende at se Backstreet"....mon der var 7.000 dildo`er der kom på arbejde bagefter ?

Log ind for at kommentere.

GAFFA Shop

New Kids On The Block: 10
Kr. 99,00
Køb på GAFFA Shop

GAFFA nyhedsbrev

Modtag mails om ugens vigtigste nyheder, anmeldelser, koncerter og fester. Du kan afmelde igen til enhver tid.