Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA A/S

The Stone Roses
Blue Stage, NorthSide,
lørdag d. 16. juni 2012

GAFFA | Anmeldt af Kristian Bach Petersen
Søndag d. 17-06-2012 kl. 01:44
Foto: Morten Thun
GAFFA
1 stjerner1 stjerner1 stjerner1 stjerner1 stjerner1 stjerner
Læserne
Log ind for at anmelde.

Helt igennem uværdig tredje genkomst

Et par timer før The Stone Roses gik på, talte denne anmelder med Tom Meighan fra Kasabian. Ifølge ham ville der ikke have været noget Kasabian uden Oasis, og ingen Oasis uden The Stone Roses.

Lige meget hvor fantastisk den forudgående koncert med Kasabian var, og lige meget hvor god morgendagens koncert med Noels nye outfit ender, så er det svært ikke at spekulere i, om aftenens koncert virkelig var det værd.

For, for helvede, hvor kan Ian Brown ikke synge (længere?). Det står klart fra første anslag af "Sally Cinnamon". Han falder ud, synger falsk og virker generelt helt ude af trit med resten af bandet. Sådan fortsætter det koncerten igennem, ganske uskønt. På samme måde kammer hans notorisk selvsikre attitude hele tiden over i noget, der meget vel kunne tages for ligegyldighed.

Hvad ekstra ærgerligt er, at de tre musikere bag Brown i store dele af koncerten formår at få noget, der på pladerne lyder tidløst til at klinge håbløst forældet. 

John Squire, Reni og Mani, den ene klædt i en mere sigende kikset retro-skjorte end den anden, bruger utrolig meget energi, og det meste af deres talent, på enten at spille op imod hinanden, frem for sammen, eller på at overdøve Ian Browns svigtende vokal.

Det skal siges, at det bliver musikalsk udført mere og mere tight som koncerten skrider frem, og særligt Reni gør en ok figur bag trommerne, men det er svært ikke at høre bandets notoriske interne ballade skinne ud igennem på musikken, når de tre kompetencer udkæmper deres interne stridigheder for åben scene.

Kamppladsen er så Stone Roses arvegods fra de to plader, de nåede at udsende i henholdsvis 1989 og 1994, en arv de i den grad formøbler ved at skamtrampe wah-wah pedaler og skrue heftigt op for trommer og bas.

Det betyder, at lydbilledet løbende mudrer til, alt efter hvilket instrument, der har fået lov til at overdøve de andre, på numre som den lange "Fools Gold", der engang stod som en musikalsk tour de force, men i dette forum virker helt meningsløst og demonstrativt trukket ud. Helt galt går det, da "Bye Bye Badman" eksploderer i feedback fra højttalerne i en sådan grad, at Ian Brown anno 1990 ville have forladt scenen og stemplet teknikerne som "fucking amateurs".

Værst virker det på de lange passager, hvor bandet jammer, og Ian Brown er reduceret til en maracas-svingende abe i front, der meningsløst pacer scenen tynd som var det et bur, og helt uden formål stamper konflikter op med de dele af publikum, der ikke langsomt er sivet væk. Her mister numre som "This is the One" og "Made of Stone" i den grad deres magi.

Helt sort bliver det, da Brown, før en hæderlig udgave af "She Bangs the Drums", vælger at blive fornærmet over et engelsk flag, der bliver smidt på scenen af en fan fra Sheffield. Efter en demonstrativ røv-tørring med selvsamme flag starter frontmanden en bizar og meningsløs meningsudveksling med flagets ejer blandt publikum, til stor moro og undren for resten af de tilbageværende mennesker foran scenen.

Mest positivt fremstod en vital og intens fremførsel af "I Wanna Be Adored", hvor bandet faktisk spillede sammen, og man et kort øjeblik kunne fange lidt at beundre hos Brown og co, men når "I Am The Resurrection" mere lyder som en bøn om aktiv dødshjælp end som en genkomst, så er der noget galt.

Stone Roses er i 2012 degraderet til at være koryfæer. Tandløse dinosaurer, der burde vide bedre end at tage ud og spille musik de, tydeligvis, har lagt bag sig. De ødelægger deres eget eftermæle, og det er det, der virkelig står som det triste statement ved koncerten på Northside. Den løbende udtyndende gruppe publikummer foran The Roses minder i den grad om, hvad de er i dag, ikke om fordums storhed. Og det er trist.

Der er tydeligvis hverken stemme, sjæl eller vilje tilbage i The Stone Roses anno 2012.


Følg The Stone Roses tryk på hjertet

Ian Brown fylder 50
20-02-2013 (nyhed)
31 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
Det er jo så en side af den koncert..
For mig, var dette et af de største øjeblikke i mit liv!
Stone Roses har været splittet siden jeg blev født, men har stadig været en del af hele mit liv. Aldrig havde jeg troet jeg skulle opleve dem live, men det kom jeg jo så til alligevel.. Rigtig som du siger, sang Ian Brown forfærdeligt, men det har han altid gjort! Jeg syntes stadig hele 'charmen' omkring bandet var til stede, og de gav den bestemt gas! Og Mani i sin 'sigende kikset retro-skjorte' er jo bare en legende!..
Der var ingen tvivl blandt os Stone Roses fans, at den koncert er et livs minde, og at de gjorde det pisse godt! Faktisk snakkede jeg med en Englænder som så dem live tilbage i 90'erne, hvor han sagde de var virkelig forfærdelige, og at denne koncert var helt fantastisk..

Men tror for at være helt ærlig at det er dig, der er en "fucking amateur" til dit job...1/6 stjerner.... Hvilken koncert var du lige tiL?
0
Jeg var til samme koncert som anmelderen. Det var jammerligt!
0
Det var en fed koncert!
0
Jeg var til den samme koncert som anmelderen. Dvs. indtil likvideringen af "Waterfall", hvor jeg var nød til at gå mhp. at have blot en lille rest respekt intakt.

The Stone Roses havde jo også et dårligt live image back in the days. Og har man fulgt Ian Browns fine soloudgivelser ved man at de bliver sendt til dørs med tilsvarende miserable liveoptrædender - som for et par år siden i Vega.

Det som undrer mig er så hvordan, sådan en gendannelse sælger 220.000 billetter på en time? Man forestiller sig vel ikke at tyve års separation og mangel på stemmetræning ender i et zenith hvor bandet stråler?

Det som ærgrer mig er hvor mange fine acts Northside kunne have fået isf The Roses, som måske har trukket halvdelen af musikbudgettet.
0
Det er utoligt som koncerter opleves forskelligt.
Jeg synes at det var en rigtig fed koncert, og en meget god oplevelse.
0
Jeg må sige, at det var ikke bare årets dårligste koncert indtil nu, men - uden at ville overdrive - en af de ringeste koncerter, jeg nogensinde har overværet. Og især hørt. Jeg tilslutter mig ærgelsen over, hvad der er gået tabt af mere spilletid til andre eller andre bands på festivalen til ære for stone roses.
0
"Ian Brown er reduceret til en maracas-svingende abe i front, der meningsløst pacer scenen tynd som var det et bur, og helt uden formål stamper konflikter op med de dele af publikum, der ikke langsomt er sivet væk"

Dette beskriver hele koncerten virkelig godt. Tingene fungerede bare slet, slet ikke. Ian Browns mange "fuck you" til publikum var helt igennem malplacerede, og selvom han nok havde forestillet sig, at det ville få ham til at virke meget "rock n roll", blev man bare fornærmet. Når musikken ikke fungerer, og man samtidig bliver svinet til af en forsanger, der virker helt uinteresseret i koncerten, så er det ret tydeligt, at de ikke kan få mere end 1 stjerne.

Koncerten endte dermed som en filler mellem de øvrige koncerter (der alle var ganske fine).
0
Det var lort. Lort, lort, lort, lort! Ian Brown burde bare holde sin store flabede mund lukket og smide alle maracas-instrumenter langt væk og så forlade scenen og tage sin grimme hættetrøje med sig. Manden kunne ikke ramme en eneste tone rent og det skæmmede alt ved denne koncert. Lyden var derudover mudret, og bandet var kun til tider ok.

1/6
0
#7: Jeg tror nu ikke han sagde "fuck you" men "thank you" med en tyk, tyk manc-accent. Til gengæld er vi helt enige om vurderingen af koncerten.
0
Man kan da ikke give 1 Stjerne når bandet -Ian Brown var Ok? 3 stjerner fra mig, så ringe var det heller ikke.
0
...m-men Mani er så nuttet...
0
haha ville gerne have set koncerten
.. bare for at se hvor galt det egentlig kan gå! :p
0
... this ain´t Rock ´n´Roll ... !!!!
this is Genocide ....

... var der vist en der sagde engang ....
0
Kaldte du Ian Brown for en abe!?? Synes du skal passe lidt på hr. Bach Petersen... Ville du skrive det samme hvis forsangeren var farvet? Du afslører dig selv som en middelmådig skoleskribent mellem linjerne...Enig i at koncerten var meget "mærkelig" og er en af dem der svinger mellem 1 og 6 stjerner alt efter hvem man spørger... Lander også selv på kun en 2-3 stjerner for de viste trods glimtvis at de stadig kan nogle ting når de bevarer fokus. Men 15-20 min fokusering er altså for sløset....
0
#14: Han er blevet kaldt en abe hele sit liv af sig selv, af fans og skribenter. Intet nyt.
0
Det var mit flag, og som halv englænder blev jeg meget fornærmet, da Ian Brown valgte at træde på det. Jeg stod efter koncerten oppe ved hegnet i håb om, at Ian ville komme og undskylde samt give mig nogle penge til et nyt flag. Han kom desværre aldrig.
Til sidst lykkedes det mig dog at komme backstage ved at lade som om at jeg var skribent for ekstrabladet. Jeg snakkede med Ian om han ville signere min tatovering med det britiske flag, men han stirrede bare på mig. Mani kom og spurgte om jeg ville tage noget ecstasy med ham, men jeg måtte desværre takke nej da jeg har været drug-free siden 95. Reni viste ingen hvor var, men John havde en teori om at han var taget tilbage til Manchester uden de andre.

Koncerten var god, så jeg giver den 6/6.
0
#14: Der er ikke behov for at spille the race card her. Som Anders helt rigtigt skriver, har tilnavnet 'monkeyman' altid hængt ved Ian Brown, også fra egen side. Jvf for eksempel titlen på hans første soloplade, "Unfinished Monkey Business".

/Kristian
0
forstår ikke nogle synes det var en fed koncert, han lød som en lille skole pige der går og synger med på sin ipod.
0
#18:

Ja, han sang elendigt
Ja, han var røv pinlig da han gik amok over det engelske flag
Ja, han ligner en tosse når han løber rundt og rasler sine stæner
Ja, det er røv irriterende med hele den der "gallagher" arrogance

Men 1 stjerne - Så dårligt var det altså hellere ikke.

Jeg vil faktisk gå så vidt som til at sige, at den sidste halve times tid, var pisse tight!

Og lyden var rigtigt fin hvor jeg stod. Men jeg er enig i, at det ikke virker som om nogen af dem rigtig gier projektet "Stone Roses" længere.

3 stjerner havde været rimeligt - De spillede i perioder rigtigt fint. Men der var godt nok mange "skænhedsfejl" i løbet af koncerten ;-)
0
Fantastisk at få mulighed for at opleve Stone Roses... Og hvor jeg stod var folk bestemt ikke skuffede!! Det er rigtigt, at Ian sang elendigt, men det er altså en del af pakken. Han har jo egentlig aldrig været i stand til at synge live!! At de udstrålede ugidelighed er decideret forkert. Alle bandmedlemmer kastede gennem hele koncerten smil og begejstrede blikke efter hinanden og jeg stod med en ret god følelse hele vejen igennem :-)
0
#19: en "gallagher arrogance", som Gallagher aldrig ville have haft uden Ian Brown.

Jeg havde helt seriøst en vidunderlig tid. Jeg synes de lange instrumentale passager var for lange og gik lidt i tomgang, men derudover havde jeg en fest. Især sidste halvdel af koncerten, som de virkeligt havde loaded med fanfavorites, var awesome. Der var knald på oppe foran og det står som en af de bedre koncertoplevelser jeg har haft de seneste par år.
0
Jeg er fuldstændig enig med #20 og #21. Anmeldelsen her lugter desværre lidt for meget af at være skrevet en uges tid i forvejen, som et forsøg på et generelt opgør med den (meget gamle) trend at rock-koryfæer træder frem fra glemslens muld for at tjene lidt penge. Det kan man også sagtens indvende en masse imod, men det har intet med den faktiske koncert at gøre.
Skil skæg fra snot, Hr. anmelder, og prøv at gå ind på koncertens præmisser næste gang, istedet for at sidde og se på den fra VIP-loungens tag, med et par Skinny Bitch flasker som teaterkikkert.
0
#22: Så fordi anmelderen er uenig med dig, så er der en eller anden form for konspiration involveret? Yderst morsomt.
Anmelderen synes koncerten var dårlig. Det synes du ikke. Siden det her er et frit land er i begge velkomne til at mene hvad i har lyst til. Så lad dog for guds skyld være at bruge din tid på sådan noget flueknepperi..
0
#22: "Anmeldelsen her lugter desværre lidt for meget af at være skrevet en uges tid i forvejen"

det samme gælder politiken og undertoner, hva hva hva hva hva hva?
0
@22: Hvis du mener det, du skriver, er du en meget besynderlig person. Dit udsagn kan der ikke være mange, der vil tage seriøst.
0
Det var pisse fedt, og man skal da bare tage hatten af for, at det kan lade sig gøre at være forsanger i et af de mest indflydelsesrige engelske bands gennem tiden og ikke kunne synge. Det kræver kun 10 % talent, men 90 % attitude! Og hvor er det dog bare skønt, at der stadig findes musikere med noget kant, som ikke er helt brune om munden af at rose publikum halvdelen af koncerten, eller fx at lave "hjerte-tegn" med hænderne til alle teenagerne (læs: Snow Patrol). Stone Roses gjorde mit liv lidt bedre efter i lørdags. Tak for det - jeg håber at de tager et par bolde mere! Peter S...
0
Det virker som om, det på ingen måde har været den samme koncert, vi har været til!
Men jeg vil gi' anmelderen ret, det var den værste koncert ever - den er efter min mening kun tangeret af Red Hot Chili Peppers katastrofe-optræden på Roskilde i '07!
0
#26: Fatter ikke rigtigt, at man ikke kan rose ét band uden at rakke et andet ned. Kunne godt lide denne koncert i lange passager, - og OGSÅ Snow Patrols, - og hverken min kæreste eller jeg er teenagere....
0
#28: Jeg stod skam i første række til Snow Patrol og synes også, at det var en god koncert og en værdig afslutning på festivalen. Derudover har jeg set dem to gange før. Jeg synes bare ikke, at de havde behøvet at gøre SÅ meget ud af at rose publikum mellem næsten samtlige numre. Men det er jo smag og behag :)
0
Kendte ikke The Stone Roses på forhånd, men havde glædet mig til at se dem. Forventningerne var helt i top - ikke mindst efter en af mine havde beskrevet hans forventninger. Musikken var fed - rigtig lækker groove - men vokalen .... uhørlig, falsk eller bare mumlen. Var så skuffet at vi træk os længere tilbage midt i sættet. Orkede ikke at høre på Ian Brown længere.
0
Ian Brown synger elendigt. Og det har han altid gjort. Det er desværre en præmis man må indfinde sig med hvis man vil se koncert, hvor han er involveret. Det er ufatteligt at han ikke gør noget ved det, ved evt. at bruge noget tid med en sanglærer eller på noget hørelære. Dette trækker selvfølgelig gevaldigt i en koncertbedømmelse.

Når det er sagt, synes jeg altså ikke bandet spillede så dårligt igen. Fool's Gold var mit (enkelt)højdepunkt på hele Northside, og ikke fordi det i sig selv er et røvfedt nummer, men også fordi den blev godt eksekveret her. Jeg forstår ikke denne moderne form for anmelderi, hvor jam trækker ned på en koncert. Selvom musikken er blevet professionaliseret og institutionaliseret, må der gerne være lidt levende over det - og det var der her. En skam at Ian Brown også var der.

Men så kan man jo more sig over at publikum for en meget sjælden gangs skyld sang bedre end artisten.

Og så synes jeg i øvrigt ikke at denne koncert var i nærheden af at være lige så jammerlig som den berygtede RHCP-koncert på Roskilde '07.

Så længe bandet spiller fedt og endda til tider inspireret (hvilket de gjorde), så kan jeg godt se igennem fingre med en dårlig frontmand, som jeg dog fandt underholdende. Og det er jo i sidste ende hvad det er: underholdning.

3 stjerner fra mig.

Log ind for at kommentere.

GAFFA Shop

Stone Roses: Collection
TILBUD: 139,00 kr. 49,00
Køb på GAFFA Shop
Stone Roses: Made of Stone (DVD)
Kr. 149,00
Køb på GAFFA Shop
Stone Roses: Second Coming
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Stone Roses: Stone Roses
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Stone Roses: Stone Roses Box
Kr. 999,00
Køb på GAFFA Shop

GAFFA nyhedsbrev

Modtag mails om ugens vigtigste nyheder, anmeldelser, koncerter og fester. Du kan afmelde igen til enhver tid.