Kellermensch : Roskilde Festival, Orange Scene

Kellermensch , Roskilde Festival, Orange Scene

Kellermensch : Roskilde Festival, Orange Scene

Anmeldt af Michael Jose Gonzalez | GAFFA

Kellermensch, fri luft og høj bagende sol lyder ikke umiddelbart som et oplagt match, men ikke desto mindre både indtog og efterlod det mægtige band Orange Scene med maner.

Bandet lagde ud med bulder og brag med en tung version af Neil Youngs klassikker "Don't Let It Bring You Down", da der skulle fyres op for Orange Scene på årets festival. Desværre buldrede det og bragede en smule mere end godt er, og de mange detaljer i bandets mangefacetterede druknede i den tunge lyd fra scenen.

Det bliver der heldigvis rettet op på – eller også er det fordi overtegnede bevæger sig ind i båsene, hvor lyden er markant bedre, og der er færre distancerede tilskuere med armene over kors. Sebastian Wolff leverer en hårdhændet behandling af guitarer, mikrofoner og ikke mindst stemmebånd og viser, at han så absolut hører til på en top tre over landets bedste frontmænd, når han giver alt hvad han har i sig og krænger sjælen ud i distilleret desperation.

Under tekniske problemer smider Wolff frustreret guitaren, hvilket imidlertid kun føjer til intensitetsniveauet; mikrofonstativet og guitarer får også en tur gennem luften, ligesom han også kommer ned i øjenhøjde med publikum flere gange.

Bandet har måske svært ved at komme ud til det helt brede publikum, og selvom de ikke kan levere en kavalkade af syng-med-hits, gør de det absolut forbilledligt, og særligt et stærkt trekløver bestående af "Narcissus", "Army Ants" og "30 Silver Coins" får gåsehuden frem under den bagende sol.

"Kel-ler-mensch!" lyder det taktfast foran scenen, og på trods af et minimum af publikumskontakt kommer bandets rå energi til sin ret.

Hvis det skal gå retfærdigt til, er det ikke sidste gang Kellermensch besøger Orange Scene, og næste gang er vi forhåbentlig inviteret til midnatsmesse, mens publikum er mere dedikerede. Potentialet er i høj grad til stede.

Nu kan man så bare læne sig tilbage og vente på, at bandet får næste album på gaden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA