Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA A/S
Anmeldelse / CD

Michael Formanek
Small Places

ECM Records / Sundance | Udkom 4. marts 2013
GAFFA | Anmeldt af Ivan Rod
Lørdag d. 02-03-2013 kl. 08:00
GAFFA
4 stjerner4 stjerner4 stjerner4 stjerner4 stjerner4 stjerner
Læserne
Log ind for at anmelde.
  WiMP   iTunes    Spotify

Amerikansk jazzkvartet smelter moderne komposition og improvisation sammen

Den amerikanske jazzbassist Michael Formanek er et kunstnerisk kraftværk: en eminent jazzmusiker, uanset om han forløser kompositioner eller improviserer. Han kan forbinde det jordbundne med det sfæriske og det graciøse med det kraftfulde.

Dét kan man selv forvisse sig om ved at lytte til Small Places, opfølgeren til hans anmelderroste ECM-debut, The Rub and Spare Change fra 2009.

Med sig har kapelmesteren – som på debutalbummet – pianisten Craig Taborn, trommeslageren Gerald Cleaver og saxofonisten Tim Berne – en kvartet, der af magasinet JazzTimes er blevet beskrevet som værende i besiddelse af et "vibrerende instinkt", der "kombinerer stringens og hensynsløs løssluppenhed". Dén karakteristik er dækkende. For sjældent har jeg hørt et jazzorkester, der favner så vidt – og formår at kombinere noget yderst stringenst med noget yderst løssluppent.

Small Places er et uhyre musikalsk album, hvorpå komplekse kompositioner og kompleks improvisation i en sådan grad flyder sammen, at det er vanskeligt at afgøre, hvor det ene tager over fra det andet. Og dét er altså imponerende.


0 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:

Log ind for at kommentere.