Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS
Anmeldelse / CD

Hugo Rasmussen All Starz & The Hugo Rasmussen Trio
Hugo… Partly Live

Stunt Records / Sundance | Udkom 4. marts 2013
GAFFA | Anmeldt af Ivan Rod
Lørdag d. 02-03-2013 kl. 08:00
GAFFA
3 stjerner3 stjerner3 stjerner3 stjerner3 stjerner3 stjerner
Læserne
Log ind for at anmelde.
  WiMP   iTunes

En institution tager på lettere kedelig vis livtag med de store swing-klassikere

Kontrabassisten Hugo Rasmussen er en institution. Kendt for sin kunstneriske integritet, sin musikalske spændvidde og i øvrigt sit gode humør og uhæmmede skæg- og hårvækst.

Han har spillet med Ben Webster, Dexter Gordon, Horace Parlan, Kenny Drew, Roy Eldridge, Johnny Griffin, Coleman Hawkins, Betty Carter og Marc Ducret. Blandt mange andre. Og hertil – det halve Danmark.

Han har været aktiv i årtier. Stået på scenen utallige gange. Og har taget del i mere end 800 indspilninger. Men sjældent har han udgivet noget i eget navn, og derfor er der grund til at hæfte sig ved dette nye album – et af de få i Hugo Rasmussens eget navn.

Hugo… Partly Live er indspillet med to konstellationer, men består – uanfægtet heraf – primært af bearbejdede swing-klassikere som Basin Street Blues, Something To Live For og I'll See You In My Dreams.

Men selv om – eller måske netop fordi – albummet primært består af klassikere, kommer de – enkeltvis og tilsammen – til at fremstå som forudsigelige og uinteressante. For vel er der sublime enkeltpræstationer undervejs, men som helhed betragtet er og bliver Hugo… Partly Live et lidt kedeligt album.


Følg Hugo Rasmussen All Starz & The Hugo Rasmussen Trio tryk på hjertet

3 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
Et styk kikset cover! Det fanger overhovedet ikke legendens sjæl og 'mojo', faktisk ligner det ham overhovedet ikke (det lange hår er sgu ikke nok, kære cover-mager!)
OMMER.
(Musikken er sikkert fin, har ikke hørt den).
0
På grund af glemsomhed fik jeg ikke afbestilt månedens pakke fra JazzKlubben, hvilket betød at jeg bl. andet modtog ovn. plade med Hugo R. Heldigvis havde jeg ikke læst anmeldelsen først så jeg havde ingen fordomme imod pladen. Og tak for det, for det er da en ganske skøn plade, som jeg roligt vil belønne med fem stjerner!

Med hensyn til omslaget er jeg ikke enig med Lachris. Det er da meget festligt med en parafrase over de franske cafe-maleres værker! I øvrigt er kunstneren fader til trompetisten på pladen!
0
Næste gang Hugo laver en plade, skal han bare tage Keith Jarrett(KJ) med som sideman, så er han sikker på en god anmeldelse fra Ivan Rod´s side. KJ får konsekvent seks stjerner og jeg tror det er uanset om han spiller klaver, tisser i en dåse eller fremsiger prutte/bøvselyde!

Log ind for at kommentere.

GAFFA nyhedsbrev

Modtag mails om ugens vigtigste nyheder, anmeldelser, koncerter og fester. Du kan afmelde igen til enhver tid.