Joe Lovano: Cross Culture

Joe Lovano
Cross Culture

Joe Lovano: Cross Culture

GAFFA

CD / Blue Note Records
Udgivelse D. 05.03.2013
Anmeldt af
Ivan Rod

I jazzkredse behøver Joe Lovano ingen nærmere præsentation. Igennem et par årtier har amerikaneren været en af den internationale jazzscenes allerstørste tenorsaxofonister.

Alene derfor er der grund til at rense ører, før man – som her – lægger et nyt album af mesteren i afspilleren. For én ting er sikker: Joe Lovano er ikke en musiker, der hviler på laurbærrene. Tvært imod. Han er en levende, vital musiker, som til stadighed søger nye veje og ikke bare udfordrer lytteren, men også sig selv og sine sidemen.

Således også på Cross Culture, et album som han har skabt sammen med pianisten James Weidman, bassisterne Esperanza Spalding og Peter Slavov foruden trommeslagerne Otis Brown III og Francisco Mela og special guest, guitaristen Lionel Loueke.

At albummet hedder Cross Culture referer til, at Joe Lovano – igennem sin lange, aktive karriere – har indkøbt instrumenter over det meste af kloden. Og flere af disse benytter han på albummet, hvorfor albummet også lyder som båret frem af flere kulturers sjæle. Mikset er i den grad lykkedes. Både i kraft af Joe Lovanos sans for det innovative og i kraft af orkesterets sublime samspil. Ikke desto mindre er Cross Culture et komplekst og vanskeligt tilgængeligt sansebombardement.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA