Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA A/S
Anmeldelse / CD

Joe Lovano
Cross Culture

Blue Note Records / EMI | Udkom 5. marts 2013
GAFFA | Anmeldt af Ivan Rod
Søndag d. 03-03-2013 kl. 08:00
GAFFA
5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner
Læserne
Log ind for at anmelde.
  WiMP   iTunes    Spotify

Komplekst, vanskeligt tilgængeligt, men også sublimt sansebombardement

I jazzkredse behøver Joe Lovano ingen nærmere præsentation. Igennem et par årtier har amerikaneren været en af den internationale jazzscenes allerstørste tenorsaxofonister.

Alene derfor er der grund til at rense ører, før man – som her – lægger et nyt album af mesteren i afspilleren. For én ting er sikker: Joe Lovano er ikke en musiker, der hviler på laurbærrene. Tvært imod. Han er en levende, vital musiker, som til stadighed søger nye veje og ikke bare udfordrer lytteren, men også sig selv og sine sidemen.

Således også på Cross Culture, et album som han har skabt sammen med pianisten James Weidman, bassisterne Esperanza Spalding og Peter Slavov foruden trommeslagerne Otis Brown III og Francisco Mela og special guest, guitaristen Lionel Loueke.

At albummet hedder Cross Culture referer til, at Joe Lovano – igennem sin lange, aktive karriere – har indkøbt instrumenter over det meste af kloden. Og flere af disse benytter han på albummet, hvorfor albummet også lyder som båret frem af flere kulturers sjæle. Mikset er i den grad lykkedes. Både i kraft af Joe Lovanos sans for det innovative og i kraft af orkesterets sublime samspil. Ikke desto mindre er Cross Culture et komplekst og vanskeligt tilgængeligt sansebombardement.


Følg Joe Lovano tryk på hjertet

Joe Lovano: Viva Caruso
09-05-2002 (anmeldelse)
Joe Lovano: Flights Of Fancy
09-05-2002 (anmeldelse)
0 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:

Log ind for at kommentere.