The Knife: Shaking The Habitual

The Knife
Shaking The Habitual

The Knife: Shaking The Habitual

GAFFA

CD / Cooperative Music
Udgivelse D. 08.04.2013
Anmeldt af
Ras Bolding

Svenske The Knife er aktuelle igen, og det med et dobbeltalbum, sågar, så der bliver slebet noget kniv for pengene. Eller sagt på en anden måde; dette er en stor mundfuld, faktisk i en sådan grad, at flere numre undervejs virker ligefrem demonstrativt lange.

Man kan sige, at søskendeduoen på mange måder fortsætter, hvor de slap med Darwin-operaen, Tomorrow, In A Year, ikke mindst hvad angår fokus på de mørke og skurrende lydlandskaber. Man kan også høre endog ganske tydelige spor af Karin Dreijers Fever Ray-projekt flere steder i musikken, og læg så hertil lidt smag af Kate Bush fra The Dreaming-perioden, Björks Medulla, Jean Michel Jarres Zoolook og en smule tidlig Einstürzende Neubauten.

Shaking The Habitual er et album, der i det store hele underspiller The Knifes ellers veludviklede melodiske sans til fordel for større fokus på lyd og stemning. Og er det så godt eller skidt? Både og, vil jeg sige, for man vinder lidt og man taber lidt. Selvom der bestemt bydes på fine melodiske passager, så står de ikke lige så skarpt som på Deep Cuts og Silent Shout, men i stedet giver den udvidede længde mulighed for at dykke dybere ned i lydrejserne. Jeg kniber mig op på fem stjerner, ikke mindst for modet bag en udgivelse som denne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA