Black Sabbath: 13

Black Sabbath
13

Black Sabbath: 13

GAFFA

CD / Universal Music
Udgivelse D. 10.06.2013
Anmeldt af
Keld Rud

Sidste studiealbum fra Black Sabbaths hånd, Forbidden, udkom for 18 år siden. Albummet havde det tilfælles med sidste udspil med Ozzy Osbourne i front, Never Say Die fra 1978, at begge var sløsede venstrehåndsøvelser, der på ingen måde kunne leve op til bandets ry. Vi taler trods alt om ophavsmændene til den tunge metal.

Skønt 13 ikke er et nyt Paranoid, Sabbath Bloody Sabbath eller Heaven And Hell for den sags skyld, vil albummet være et langt mere værdigt punktum for en lang glorværdig karriere, hvis det da skulle vise sig at være det sidste udspil fra de efterhånden aldrende veteraner.

Albummets otte sange kan groft opdeles i to kategorier: Dem under fem minutter og dem over syv minutter. Der er tre i førstnævnte. En ballade, Zeitgeist, og to uptempo-numre, Loner og Live Forever, hvoraf sidstnævnte klart trækker flest stik hjem.

I den anden kasse finder man storslåede og monumentale sager. F.eks. første single og vel nok albummets bedste sang God Is Dead?, åbningsnummeret The Beginning Of The End, der med sin dommedagstunge intro sender en kærlig hilsen til det nummer, der startede det hele, Black Sabbath, og Damaged Soul, der med mundharpe og et tordnende backbeat sender endnu en hilsen tilbage i tid til The Wizard.

13 indeholder få nye klassikere, men til gengæld 53 ganske fornøjelige minutter i selskab med djævlerockens gudfædre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA