Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA A/S
Anmeldelse / CD

Carsten Dahl, Arild Andersen & Jon Christensen
Under The Rainbow

Storyville | Udkom 16. september 2013
GAFFA | Anmeldt af Ivan Rod
Lørdag d. 14-09-2013 kl. 08:00
GAFFA
5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner
Læserne
Log ind for at anmelde.
  WiMP   iTunes

Imponerende! Respektindgydende! Improviseret state-of-the-art-jazz af verdensklasse!

Den dansk/norske jazztrio tiltrækker sig – selv på papiret – opmærksomhed. Jeg mener… de tre musikere er jo nogle af Nordens/Europas største på henholdsvis klaver, kontrabas og trommer. Så når deres navne figurerer på samme album, der være noget på spil. For sådan er de! De er nogle, der udfordrer sig selv, hinanden og publikum.

Når man lytter til deres nye album, skuffes man da heller ikke. Der er noget på spil. De tre improviserer sig – på størstedelen af numrene på Under The Rainbow – ind i en state-of-the-art jazz, som understreger, hvor fremragende improvisationsmusikere de både hver for sig og sammen er.

Albummets titel refererer ikke til Louis Armstrongs kendte standard, Over The Rainbow, men til at albummet er indspillet i Rainbow Studiet i Oslo under den navnkundige lydtekniker Jan Erik Kongshaugs ledelse, og dét i sig selv borger for kvalitet!

Når man – på baggrund af alle de nævnte parametre – lytter sig ind på albummet – ind på improvisationer som Under the Rainbow #3 og #5 – og de to Carsten Dahl-kompositioner Koloni På Yderkanten og Two Geese in the Sky – tvinges man i den grad til at bøje sig i respekt. Samspillet og den enkeltes præstationsniveau er simpelthen imponerende, respektindgydende.


Følg Carsten Dahl, Arild Andersen & Jon Christensen tryk på hjertet

0 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:

Log ind for at kommentere.