Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS
Anmeldelse / CD

Kira
When We Were Gentle

Stunt Records / Sundance | Udkom 28. oktober 2013
GAFFA | Anmeldt af Ivan Rod
Lørdag d. 26-10-2013 kl. 09:00
GAFFA
5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner
Læserne
Log ind for at anmelde.
  WiMP   iTunes    GAFFA shop

Gotisk storbyblues, vokalt baseret simpel rock, smerteligt erfaringsformidlende vokaljazz

Med albummet When We Were Gentle følger Kira Skov op på sit samarbejde med Peter Peter (albummet Epiphanies Of Grandeur) og sit favntag med Billie Holiday (albummet Memories Of Days Gone By).

Det nye album, When We Were Gentle, er, som de to forrige, af mørkt, melankolsk, dragende tilsnit. Skabt med afsæt i noget, der umiskendeligt minder om kunstnerisk kompromisløshed og autenticitet.

Igen-igen aner man, at Kira Skov står i gæld til store singer-songwritere som PJ Harvey og Nick Cave. Denne anmelder kommer f.eks. konstant til at tænke på Nick Caves to fremragende album, The Boatman's Call og No More Shall We Part, når When We Were Gentle spiller. Kira Skov synger sine sange på samme varmt indbydende og køligt distancerede måde, som Cave og Harvey synger deres. Bemærk, at hendes producer John Parish er producer for Harvey, og at hendes lydtekniker Paul Corkett har arbejdet for Cave. 

When We Were Gentle er et forrygende flot formfuldendt og lettere formørket album/univers, der genremæssigt må placeres midt imellem den gotiske storbyblues, den vokalt baserede simple rock og den smerteligt erfaringsformidlende vokaljazz. Albummet er fremragende som helhed. På meget højt niveau.


Følg Kira tryk på hjertet

Kira Skov og Bisse: Atlas, Aarhus
29-11-2015 (anmeldelse)
12 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
Hvis resten af albummet holder samme klasse som det nummer hun lige har spillet live i cafe hack, så er der godt nok noget at gløde sig til.
0
hun bliver bedre og bedre !
0
Ja Kira er god, ingen tvivl om at hun igen har lavet en god skive, men det gamle rivende ruskende rock&roll som hun havde i gamle dage kan ind imellem savnes men flot
0
Rigtig god plade. Anmeldelsen ditto ! Jeg har set GAFFAs fremtid...Den hedder Ivan Rod !!
0
Endelig fik jeg hørt hele hendes nye album, og er bestemt ikke blevet skuffet. Et rigtig rigtigt godt album, som er meget tæt på de seks stjerner, i min bog.
0
Fabelagtig skive - virkelig cool!
0
Og den bliver kun bedre jo flere gange man hører den.
0
fantastisk!
0
Havde glædet mig til at lytte den igennem i fred og ro, men blev meget overrasket over produktionen, som jeg fandt yderst ringe - måtte tjekke det på andre enheder for at få det bekræftet, og alle enheder leverede en mere eller ringe lydkvalitet.
Uforståelig at et så spændende musikalsk album kan ødelægges med alle mulige plugin effekter der giver et totalt forvrænget lydbilledet, i stedet for at lave en produktion hvor Kira og instrumenter står krystalklart i lydbilledet - trist at Kira's talent skal ødelægges af en uduelig producent.
0
#9: Copy/Paste fra lydtapet.net
John Parish producerer igen. Han er mest kendt for sit arbejde med PJ Harvey, senest på den Mercury Prize vindende Let England Shake, og der er også reminiscenser af PJ Harvey på When We Were Gentle, omend Kira arbejder mere i de små nuancer end rå power.
0
Jeg synes det er en god og spændende produktion.
0
Fedt album - hendes bedste indtil nu!

Log ind for at kommentere.

GAFFA Shop

Kira: Look Up Ahead
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Kira: May Your Mind Explode a Blossom Tree
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Kira: May Your Mind Explode a Blossom Tree (Vinyl)
Kr. 189,00
Køb på GAFFA Shop
Kira: Memories Of Days Gone By
TILBUD: 149,00 kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Kira: Memories Of Days Gone By (Vinyl)
TILBUD: 209,00 kr. 199,00
Køb på GAFFA Shop

GAFFA nyhedsbrev

Modtag mails om ugens vigtigste nyheder, anmeldelser, koncerter og fester. Du kan afmelde igen til enhver tid.