Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS

Panamah
Store Vega, København,
tirsdag d. 26. november 2013

GAFFA | Anmeldt af Nynne Hein Møller
Onsdag d. 27-11-2013 kl. 09:39
Foto: Rod Clemen - clemenfoto.dk
GAFFA
5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner
Læserne
Log ind for at anmelde.

At Panamah har vokset sig store til at levere en sublim og veltilrettelagt livekoncert, beviste de til fulde i Store Vega

Jeg havde faktisk været ret spændt på at se Panamah på scenen i Store Vega i aften. Mest af alt, fordi jeg var vidne til deres allerførste koncert nogensinde - også i Vega – til arrangementet Vegas Udvalgte for knap tre år siden. Jeg husker tydeligt, hvor optaget forsanger Amalie Stender dengang var af at se ned i jorden, og at hun næsten var for genert til at sige noget til publikum. Et ærgerligt udtryk for et band med så smittende og effektive popsange.

Så lad mig starte med at slå én ting fast med syvtommerssøm: Der var meget langt fra den generte og indadvendte forsanger, jeg husker fra den første koncert, til den selvsikre diva, der entrerede scenen denne aften. Og gudskelov for det.

Ikke bare Amalie Stenders udstråling, men også Panamahs popularitet er der sket meget med siden den aften i begyndelsen af 2011. Som hun selv indledte koncerten med at sige, har bandet efterhånden spillet på alle scenerne rundt omkring i Vega – "men det her er vores første egen koncert som hovednavn på Store Vega, og så er der endda udsolgt". En flot præstation for et band, der da også har været leveringsdygtige i en solid mængde radiohits de seneste par år.

Remix og saxofon

Allerede ved åbningsnummeret "Fuego" står det klart, at Amalie Stender er en helt anden frontfigur end for få år siden. Hun entrerer scenen med arme, der flyver frem og tilbage i dramatiske bevægelser, og hun ligner en ægte diva i et outfit, der bedst kan beskrives som en gotisk og sexet præstekjole. Den dramatiske stemning er lagt.

Men hurtigt bliver der også taget hul på feststemningen, da de første hits bliver leveret i form af debutsinglen "Ikke For Sent" og kæmpehittet "DJ Blues," der endda får lækker saxofonassistance af Benjamin Koppel. Begge numre har godt fat i publikum, der hengivent klapper med og til sidst bliver helt forført, da numrene ved endelserne går over i nogle hårdtpumpede remix-versioner.

Netop dét at ændre studieversionerne af de velkendte numre til liveversioner med nye, anderledes og mere dynamiske udtryk er Panamah rigtig gode til. Det vidner om, at de har kælet for at finde deres udtryk som liveband, og det skal de absolut roses for. Flere af numrene bliver i mine ører faktisk endnu bedre af at få endnu mere tempo og kraft på, som det sker i liveversionerne.

Den musikalske spændvidde

"Det går måske lidt hurtigt fremad, men Vega… vi elsker jer!" lyder det oprigtigt fra guitarist Peter Lützen, og man er ikke i tvivl om, at det er noget helt særligt at stå på scenen foran et udsolgt Store Vega for den københavnske trio.

De leverer hele det nye album "En Varm Nats Kølige Luft" og en håndfuld numre fra debuten "Ud Af Stilhed," og man imponeres over, hvor mange af numrene fra disse blot to album, der har været fast inventar på især P3 de sidste par år.

Panamahs musikalske spændvidde imponerer ligeledes. Mens nogle af numrene lyder som noget fra den danske pops guldalder i 80'erne med catchy melodier, som selv en døvstum kan blive forført af, lyder andre som noget, der kunne være skabt i det britiske triphop-miljø med dystre, storladne og filmiske lydsider.

Netop spændvidden i musikken, der altså især kommer i udtryk i liveversionerne af sangene, er med til at gøre Panamah til et langtidsholdbart band. Deres udtryk er både helt straight og smittende pop, men har samtidig nogle nuancer, som er meget forfinede og giver dem kant.

Sublim tirsdagsfest

Selvom det ikke er mange af numrene på sætlisten, som publikum ikke kender fra radioen, mister koncerten alligevel lidt intensitet under de mindre velkendte og mere afdæmpede sange som for eksempel "Undergrunden" og "En Varm Nats Kølige Luft".

Men det er gudskelov ikke længe, man når at kede sig, for når Panamah sætter trumf på med de elektronisk skårne hits, har de godt fat om publikum, der helt tydeligt er begejstrede for bandet.

En god afslutning på en meget fin koncert kommer i form af det overraskende cover af Pat Benatars 80'er-klassiker "Love Is a Battlefield" (lavet til P3 for et års tid siden) og "Da Vi Var Unge," der sikrer den tirsdagsfeststemning, som publikum for alvor er blevet ramt af gennem den halvanden times lange koncert.

 


Følg Panamah tryk på hjertet

Panamah: Posten, Odense
27-11-2015 (anmeldelse)
6 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
-1
Er helt målløs over den anmeldelse! Det var den dårligste koncert jeg nogensinde har været til og vi gik efter 5 numre. Det var der mange andre end os der gjorde og også Vega-folkene nede ved indgangen sad og rystede på hovedet.

Lyden var katastrofal dårlig. Først stod vi forrest, men gik ned bagi for at se om det var bedre. Det var det ikke. Det andet springende punkt var forsangerindens stemme og sang, der var tynd, falsk og meget meget langt fra det studieoptagede. Beskrivelsen i anmeldelsen af, at folk 'var med' var bestemt heller ikke vores oplevelse - selv ikke på 2 af hit'sene, der kom indenfor de første 5 sange.

Jeg er oprigtig målløs over anmeldelsen og kan ikke undlade at tænke om skribenten er veninde med forsangerinde eller band!? Jeg er super pjattet med Panamah's musik og særlig det første album, men det har var godt nok en skuffelse af de større.
2
#1: At forsangerindens stemme var tynd og falsk kan du simpelthen ikke mene. Jeg vil give dig ret i, at lyden, under nogle numre, var meget dårlig (især bassen var meget overvældende), men Amalie gav den da gas og havde masser af power i stemmen!
2
Syntes det var en utrolig fed koncert, men lyden var utrolig dårlig! Men Amalie havde en rigtig god stemme - når man kunne høre den... Ellers en rigtig god koncert - men forfærdelig lyd!
-1
Jeg hørte som sagt kun de første 5 numre. Jeg synes hun på de producerede numre har en virkelig super lækker klang i stemmen. Og den klang kunne jeg godt ane ved koncerten. Men min oplevelse var, at hun i flere af sangene sang lad os sige 'lidt andre toner end originalen' og så pitchede hun alt for meget andre steder. Lyden var katastrofal. En vega-mand fortalte os iøvrigt også, at det ikke var Vega's egen lydmand der havde stået for lyden. Men er da glad for at der er nogen der har haft en bedre oplevelse end jeg og nogle af de andre jeg mødte på vej ud efter 5 numre.
0
Jeg ved ikke hvem Panamah har ansat som lydmand/mænd, men bassen var overrumplende høj, faktisk så høj, at da jeg var på herretoilettet, hvilket ligger længst nede, så vibrerede vandet i kummen :-)

Koncerten startede enormt ringe, de første 4-5 numre var vokalen hæs og ude af tone - men derefter, så har jeg sjældent hørt en bedre dansk sangerinde live, muligvis kun Pernille Rosendahl der rammer så rent igennem, som det var tilfældet med Amalie denne aften på Vega.

Jeg blev skuffet i starten, men helt glad jo mere tid vi fik sammen med bandet og de gav den mere og mere gas.

0
http://www.oakleysunglasses.ar.com/
http://www.oakley--sunglasses.com.co/
http://www.oakleysunglassesoutlet.us.org/
http://www.oakleysunglasses.us.com/
http://www.cheapoakleysunglasses.us.com/
http://www.raybansunglasses.us.com/
http://www.raybansunglasses.ar.com/
http://www.rayban--sunglasses.org/
http://www.polo-ralph-lauren.us.com/
http://www.poloralph-lauren-outlet.us.com/
http://www.burberryoutlet.qc.com/
http://www.burberryoutlet-store.us.com/
http://www.michaelkors-outlet-online.us.org/
http://www.outletonline-michaelkors.com/
http://www.michaelkorsoutlets-online.us.com/
http://www.michael-korsoutlet.in.net/
http://www.michaelkors-outlet-store.us.com/
http://www.michaelkors-handbags.in.net/
http://www.uggs-outletboots.in.net/
http://www.uggboots.qc.com/
http://www.uggs-outlet.in.net/
http://www.cheapuggboots.in.net/
http://www.cheap-uggs.in.net/
http://www.louisvuitton-outlet-online.org/
http://www.louisvuitton-outlets.org/
http://www.louisvuitton.ar.com/
http://www.louisvuittonoutlet-store.org/
http://www.louis-vuittonhandbags.org/
http://www.redbottoms.in.net/
http://www.christianlouboutin-outlet.in.net/
http://www.christian-louboutin-shoes.in.net/
http://www.christian-louboutin.org.uk/
http://www.rolex-replicawatches.us.com/
http://www.replica--watches.com/
http://www.air-jordanshoes.net/
http://www.nikeoutlet.us/
http://www.toryburch-outletonline.in.net/
http://www.guccioutlets.com.co/
http://www.prada-handbags.in.net/
http://www.prada-outlet.in.net/
http://www.longchamp-outlet.in.net/
http://www.longchamphandbags.us.com/
http://www.longchamphandbagsoutlet.us.com/
http://www.tiffanysandco.in.net/
http://www.tiffanyjewelry.net.co/
http://www.nikeairmaxinc.net/
http://www.nikeair-max.net/
http://www.nike-freerun.com/
http://www.chanelhandbags.ar.com/
http://www.katespadeoutlets.cc/
http://www.katespade-handbags.in.net/
http://www.coachoutlet.jp.net/
http://www.coachfactory-outletonline.in.net/
http://www.coachoutletstoreonline.jp.net/
http://www.coachpurse.in.net/
http://www.truereligionsale.in.net/
http://www.true-religion-jeans.in.net/
http://www.truereligionoutlets.in.net/
http://www.truereligioninc.in.net/
http://www.nike-airmax-pas-cher.fr/
http://www.nikeair-max.fr/
http://www.airjordanpas-cher.fr/
http://www.nikefreerun.fr/
http://www.nike-roshe-run.fr/
http://www.sac-longchamp-pas-cher.fr/
http://www.sac--longchamps.fr/
http://www.poloralphlauren-pascher.fr/
http://www.louboutin-pas-chere.fr/
http://www.sac-michaelkors-pascher.fr/
http://www.sac-burberry-pascher.fr/
http://www.lunette-oakley-pascher.fr/
http://www.lunette-rayban-pas-cher.fr/
http://www.hollister-abercrombiefitch.fr/
http://www.sachermes.fr/
http://www.vanspas-cher.fr/
http://www.timberland-paschere.fr/
http://www.newbalancesoldes.fr/
http://www.converse-pas-cher.fr/
http://www.the-north-face.fr/
http://www.niketnrequin-pascher.fr/
http://www.polo-lacoste-pascher.fr/
http://www.nikeblazerpaschere.fr/
http://www.nikeair-force.fr/
http://www.sac-guesspascher.fr/
http://www.sac-vanessa-bruno.fr/
http://www.scarpehogan--outlet.it/
http://www.rayban-sunglasses.me.uk/
http://www.michaelkorshandbags-uk.org.uk/
http://www.michaelkors-outlet-canada.ca/
http://www.michaelkors-outlet.ca/
http://www.lululemon-outlet-canada.ca/
http://www.hollisteruk.co.uk/
http://www.thenorth--face.co.uk/
http://www.mulberryhandbags-outlet.co.uk/
http://www.ralphlauren-outlet.co.uk/
http://www.nike--airmax.co.uk/
http://www.nikeairmaxinc.co.uk/
http://www.nike-freerun.co.uk/
http://www.abercrombieand-fitch.co.uk/
http://www.nike-roshe-run.org.uk/
http://www.nike-trainers.org.uk/
http://www.nike-air-huarache.co.uk/
http://www.longchampbags.org.uk/
http://www.hollister-abercrombie.es/
http://www.vans-shoes-outlet.com/
http://www.nikerosherun.net/
http://www.maccosmeticsoutlet.in.net/
http://www.abercrombieand-fitch.us.com/
http://www.hermesbirkinbags.com.co/
http://www.the-northfaceoutlet.us.com/
http://www.northface-outlet.in.net/
http://www.newbalance-shoes.in.net/
http://www.reebok-outlet.in.net/
http://www.lululemonoutlets.in.net/
http://www.cheap-nfljersey.in.net/
http://www.cheap-weddingdresses.org/
http://www.beatsbydrdreheadphones.in.net/
http://www.montblanc-pens.in.net/
http://www.ferragamo-shoes.net/
http://www.giuseppe-zanotti.in.net/
http://www.instylerionicstyler.us.com/
http://www.babyliss.in.net/
http://www.mcmhandbags.org/
http://www.chiflatiron.cn.com/
http://www.insanityworkout.in.net/
http://www.ghd-hair-straighteners.org.uk/
http://www.bottegaveneta-handbagsoutlet.com/
http://www.valentino-shoes.in.net/
http://www.herveleger.us/
http://www.asicso.com/
http://www.soccer--shoes.net/
http://www.soccerjerseys.com.co/
http://www.celine-handbags.org/
http://www.p90x-workout.us.com/
http://www.jimmychoo-shoes.in.net/
http://www.hollister-clothing-store.net/
http://www.nike-airmax.nl/
http://www.baseball-bats.us/
http://www.iphone-cases.in.net/
http://www.ipadcases.us.com/
http://www.iphone6scases.us.com/
http://www.iphone6spluscases.us.com/
http://www.iphone6cases.us.com/
http://www.iphone6pluscases.in.net/
http://www.iphone5scases.us.com/
http://www.samsunggalaxys6cases.us.com/
http://www.timberlandboots.ar.com/
http://www.occhiali-oakley.it/
http://www.christian--louboutin.it/
http://www.polo--ralphlauren.it/
http://www.abercrombiehollister.it/
http://www.nikeair-max.it/
http://www.vansscarpe.it/
http://www.converse-allstar.it/
http://www.borse--gucci.it/
http://www.rayban--occhiali.it/
http://www.converse--shoes.com/
http://www.saclancelpascher.fr/
http://www.toms--shoes.net/
http://www.montrepas-cher.fr/
http://www.karenmillen-dresses.me.uk/
http://www.supra--shoes.com/
http://www.juicycoutureoutlet.jp.net/
http://www.juicycoutureoutlet.com.co/
http://www.marcjacobs.us.org/
http://www.cheapweddingdresses.org.uk/
http://www.replica-watches.me.uk/
http://www.hollister--canada.ca/
http://www.pandora-jewelry.in.net/
http://www.pandorajewelrys.us.com/
http://www.pandora--charms.in.net/
http://www.pandora--charms.org.uk/
http://www.linksoflondon.me.uk/
http://www.thomas-sabo-uk.org.uk/
http://www.swarovski-jewelry.in.net/
http://www.swarovski-uk.uk/
http://www.bottesugg-pas-cher.fr/
http://www.ugg-pas-cher.fr/
http://www.ugg-boots-uggs.co.uk/
http://www.ugg--australia.it/
http://www.uggs--canada.ca/
http://www.louis-vuitton-pas-cher.fr/
http://www.louisvuitton-sac.fr/
http://www.louis-vuitton-handbags.co.uk/
http://www.louisvuitton-canada.ca/
http://www.borse-louis-vuitton.it/
http://www.dolcegabbana.us.com/
http://coachofficialsite.blog.com/
http://www.canadagoose.net.co/
http://www.canada-goose-jackets.org/
http://www.canadagooseoutlet.us.org/
http://www.canada-goose-jackets.ca/
http://www.canadagoose-paschere.fr/
http://www.canada--goose.me.uk/
http://www.moncler.org.uk/
http://www.moncleroutlet.com.co/
http://www.monclerjackets.us.org/
http://www.doudoune-monclerpascher.fr/
http://www.barbour-jackets.org.uk/
http://www.moncler--outlet.it/
http://www.canada--goose.se/
http://www.moncleronline-shop.de/
http://www.moncler.org.es/
http://www.moncler.co.nl/
http://www.canada-goose.co.nl/
http://www.barbour.us.org/
http://www.ugg-australia.in.net/
http://www.michael-kors-outlet.us.org/
http://www.michaelkorsoutletonline-sale.us.com/
reyey

Log ind for at kommentere.

GAFFA Shop

Panamah: En varm nats kølige luft
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop

GAFFA nyhedsbrev

Modtag mails om ugens vigtigste nyheder, anmeldelser, koncerter og fester. Du kan afmelde igen til enhver tid.