Aske Jacoby: Chant

Aske Jacoby
Chant

Aske Jacoby: Chant

GAFFA

CD / Columbia
Udgivelse D. 25.03.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Det var sent, undertegnede blev bevidst om Jacobys status af en af vore helt store guitarister herhjemme - måske så sent som C.V. Jørgensens 2002-turné. Men så sivede den til gengæld også ind. Nu er den 50-årige guitarist klar med sit femte soloalbum, hvor han flankeres af legendariske Jim Keltner - og hvor han præsenterer et produkt af cirka så solid støbning, som man turde forvente af en musiker af Jacobys kaliber.

Frem for alt for meget blær demonstrerer Jacoby sin fornemme flair for at holde gryden i kog med et gyngende groove overfor medguitaristen Tony Scherr, lige fra det repetitivt besættende bluesriff i åbneren Chant til den flotte instrumentale finale The Goodbye Gun

Den slags kunne Jacoby for min skyld gerne have inkluderet mere af på albummet - ikke fordi resten ikke er udmærket, men i den store finale går det simpelthen op i en højere enhed for de rutinerede legekammerater. Jacoby er hverken nogen uafrystelig vokalist eller fantastisk sangskriver, men formår alligevel at bringe det hele hjem her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA