Se Kanye Wests fem allerbedste videoer

Se Kanye Wests fem allerbedste videoer

I anledning af Kanye Wests splinternye syvende album, som han tidligere i nat (dansk tid) endelig afslørede titlen på, "The Life of Pablo" – og desuden den fulde tracklist, som kan ses her – har redaktionen på GAFFA kreeret vores egen liste over de fem bedste af Yeezys musikvideoer gennem tiden.

På listen finder man sange helt tilbage fra Mr. Big Personalitys første plade "The College Dropout" (2004) og frem til det fjerde album, 2008-pladen "808s & Heartbreak".

Om du er fan eller kritiker, så se her GAFFAs bud på de fem allerbedste Kanye-videoer – i kronologisk rækkefølge.

"All Falls Down" ft. Syleena Johnson – fra "The College Dropout", 2004:

Den intelligent filmede video udspiller sig som en lufthavnsafskedsseance, set fra Kanyes synsvinkel – bogstavelig talt. Videoen er nemlig filmet, således at begivenhederne er set gennem rapperens øjne og er dermed et (tiltrængt?) kig bag den til tider højrøstede facade. Spoiler alert: videoen involverer en følsom Yeezy og tårer!

"Touch the Sky" – fra "Late Registration", 2006:

I selskab med storbarmede Pamela Anderson giver Kanye den som stuntmanden Evel Knievel – Evel Kanyevel. Han føler sig uden tvivl "on top of the world", mens han spejder ud over Grand Canyon og senere, imens han suser mod himmel og er "sky high", men forbliver han det? Yeezys Knievel-portrættering endte med et søgsmål for copyright-brud, som dog endte på fredelig vis.

"Flashing Lights" ft. Dwele – fra "Graduation", 2007:

Modellen Rita G medvirker her som en yderst sexet femme fatale, når hun i videoen gør op med macho-manden og i stedet har al magten. Se videoen for at finde ud af, hvordan det udspiller sig – uden at afsløre for meget involverer det en sårbar Yeezy i bagagerummet i en vintage Mustang og en hævet spade i hænderne på Rita G.

"Can't Tell Me Nothing" med Zach Galifianakis - fra "Graduation", 2007 (video 2009):

Den amerikanske komiker og skuespiller Zach Galifianakis giver den, i den alternative video, som landmand-gone-rapper og ses eksempelvis i selskab med sanger og skuespiller Bonnie "Prince" Billy. Sammen fyrer de nogle "mean poses" af, blandt andet i en skov iført farvestrålende silkedragter... Uh-uh, you can't tell 'em nothing.

"Heartless" - fra "808s & Heartbreak" - 2008:

Videoen til den auto-tunede sang er uden en real-life Kanye. I stedet medvirker en umiskendelig animeret Yeezy, som synger om hjertesorger og hjerteløse kvinder. Rapperen danser rundt på gader, stræder og blandt velkendt popkultur som eksempelvis Flintstones og Andy Warhol og er inspireret af filmen "American Pop". De Kanye-lig bevægelser er opnået ved, at man har filmet rapperen og så efterfølgende påført visuel effects.

Udover disse fem videoer, som fik sneget sig ind på listen, kan også nævnes "Good Morning" fra "Graduation" med den elskede Dropout Bear og den 35 minutter lange "Runaway" og groteske "Monster" fra Kanyes femte album "My Beautiful Dark Twisted Fantasy" (2010), samt den ret skandaløse "Bound 2"-video ("Yeezus", 2013) med en afdækket Kim Kardashian.

Foruden rapperens opsigtsvækkende musikvideoer har han også til tider gjort sig bemærket med sin ret så provokerende opførsel. Dette har ført til en del skandaler, som du her kan læse mere om.

Har du andre bud, hører vi gerne om dem i kommentarfeltet nedenfor.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA