Guide: 11 essentielle albums, vi glæder os til i november

Guide: 11 essentielle albums, vi glæder os til i november

Vintervejret er så småt på vej ind over landet, om man kan lide det eller ej. Dette giver dog en oplagt mulighed for at dykke ned i nogle af de mange nye album, der udkommer i november. Vi har her samlet en liste over 11 novemberalbums, som vi på GAFFA mener er særligt nævneværdige, og som vi glæder os til.

 

Efterklang: Leaves - The Colour of Falling, 4. november

I 2014 meddelte Efterklang, at de ville stoppe med være "Efterklang, som I og vi kender det" for at redefinere deres udtryk. Sidste år vendte de så tilbage med operaen "Leaves – The Colour of Falling", som de fremførte i en atomkælder i København, og nu udgiver de så operaen på et album. Forestillingen fik af GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svindt fuldt hus med hele seks stjerner, og forventningerne til albummet er derfor svære at lægge låg på. Fra albummet har vi indtil nu fået singlerne "Cities of Glass", "The Colour Not of Love" og "Stilborn". I klippet herunder kan du høre sidstnævnte, som udkom den 13. oktober.

 

Alicia Keys: Here, 4. november

Den amerikanske sangerinde har ikke udgivet et studiealbum siden 2012, hvor hun dengang var aktuel med "Girl on Fire". Siden da har hun turneret rundt med sin "Set the World on Fire Tour". I starten af november er hun igen albumaktuel med sit sjette studiealbum, hvorfra vi indtil nu har fået to singleforeløbere, nemlig "Blended Family (What You Do for Love)" feat. Asap Rocky og "Holy War", hvilken du kan høre herunder.

 

Rasmus Walter: Himmelflugt, 4. november

Rasmus Walter har ikke udgivet et album siden 2014, hvor den karismatiske musiker udgav "Verden i stå". Inden længe kan han endnu engang betragtes som albumaktuel, når hans fjerde studiealbum, "Himmelflugt", udkommer den 4. november via Playground Music. Fra albummet har vi, indtil nu, fået singlerne "Løber", "Ingenmandsland" feat. Niclas og senest titelnummeret. 

Du kan i øvrigt læse en større reportage om Rasmus Walter i novemberudgaven af GAFFA-magasinet.

 

Robbie Williams: Heavy Entertainment Show, 4. november

Det længeventede album fra den britiske sanger, sangskriver og entertainer, "Heavy Entertainment" udkommer den 4. november og bliver dermed det 11. studiealbum i rækken. Fra albummet har vi fået singlerne "Party Like A Russian" og "Love My Life", der viser en Robbie, der på mange måder forsøger at finde tilbage til rødderne, efter udgivelsen af det mere swing-orienterede album "Swings Both Ways", der udkom tilbage i 2013, og som er sidste studiealbum fra kunstneren. Robbie Williams har desuden teaset sangen "Mixed Signals" via sin Instagramprofil. Sangen vil være at finde på det kommende album, men er skrevet af det amerikanske rockband The Killers.

 

Emeli Sandé: Long Live the Angels, 11. november

Vi skal helt tilbage til 2012 for at finde sidste – og første – studiealbum fra den skotske sangerinde og sangskriver, men nu er hun snart klar med opfølgeren. Vi har foreløbigt fået to singler fra albummet, nemlig "Hurts" og "Breathing Underwater". Begge singleforløbere viser sangerinden fra en følsom og intim side, og det virker umiddelbart som om, at ventetiden har været det værd. I klippet herunder kan du høre førstesinglen "Hurts":

 

Sting: 57th & 9th, 11. november

"57th & 9th" er Stings 12. soloalbum og er blevet markedsført som hans første rock-album siden "Sacred Love" fra 2003. Titlen er en reference til New York Citys vejkryds af samme navn, som Sting måtte krydse hver dag på vej til studiet, hvor størstedelen af albummet blev indspillet. Fra albummet har vi indtil fået en forsmag i form af singlerne "50.000" og "I Can’t Stop Thinking About You". Førstenævnte er en hyldest til de nu afdøde kunstnere David Bowie, Prince, Lemmy (Motörhead) og Glenn Frey (Eagles). For nyligt spillede Sting sidstnævnte single i talkshowet "Later… With Jools Holland", og du kan se fremførslen af singlen i klippet herunder: 

 

Justice: Woman, 18. november

Tilbage i juli måned udgav den franske duo deres første single i fem år med titlen "Safe and Sound". Sidenhen er det blevet bekræftet, at dette var første singleforeløber for duoens tredje studiealbum "Woman". I september fik vi så det andet singleudspil forud for det kommende album, nemlig "Randy", der blandt andet er udarbejdet med hjælp fra Morgan Phalen, som duoen tidligere har arbejdet sammen med. Den elektroniske duo består af medlemmerne Gaspard Augé og Xavier de Rosnay, og der har været stille på den musikalske front siden udgivelsen af lp’en "Audio, Video, Disco" i 2011. Det bliver der lavet op på nu. Singlen "Randy", der kan høres herunder, vidner om et stærkt, hurtigt og alsidigt elektronisk univers.

 

Bruno Mars: 24K Magic, 18. november

Den 30-årige sanger og sangskriver Bruno Mars overraskede i starten af oktober sine fans, da han udgav førstesinglen og titelsangen "24K Magic", som indtil nu er eneste smagsprøve fra det kommende tredje studiealbum. Bruno Mars skulle have udsendt sit tredje studiealbum allerede i foråret, men grundet optrædenden ved Super Bowl halvlegsshowet blev hans arbejde skubbet flere måneder. Det kommende album bliver efterfølgeren til det helt store gennembrudsalbum "Unorthodox Jukebox" fra 2012, der nåede førstepladsen på Billboards 200 med hits som "Locked Out of Heaven," "Treasure" og "When I Was Your Man". Siden udgivelsen af Bruno Mars' seneste album "Unorthodox Jukebox" tilbage i 2012 har den den karismatiske sanger og sangskriver blandt andet arbejdet sammen med Mark Ronson på kæmpehittet "Uptown Funk", han har været med til at skrive Adele-nummeret "All I Ask", og så gæstede han Coldplay til halvlegsshowet ved Super Bowl i februar 2016, hvor de i øvrigt også optrådte med Beyoncé. 

 

Metallica: Hardwired … to Self-Destruct, 18. november

Ikke meget introduktion er nødvendig her, for der har været skrevet meget om Metallica den seneste tid. Og særligt omkring, hvordan de på rekordtid fik solgt ud af billetterne til åbningskoncerterne af Royal Arena i København – inklusive de to ekstrakoncerter, der løbende blev annonceret, eftersom efterspørgslen ikke synes at aftage. Metallica giver således koncert for 60.000 publikummer i Danmark, når de til februar åbner Royal Arena. Den 18. november udkommer bandets tiende studiealbum, dobbeltalbummet og dobbelt-cd'en "Hardwired ... to Self-Destruct", der er første album siden "Death Magnetic" fra 2008. Det er gruppens længste pause mellem to album til dato. Fra albummet har bandet indtil nu løftet sløret for to singler, nemlig "Hardwired" og "Moth Into Flame".

 

Kate Bush: Before The Dawn (live), 25. november

Overraskelsen var stor, da Kate Bush i 2014 annoncerede, at hun ville give koncerter i Londons Eventim Apollo. Den betydningsfulde, britiske sangerinde og sangskriver havde nemlig ikke spillet en koncert i fuld længde siden 1979. Her mere end to år efter de 22 udsolgte koncerter udgiver Kate Bush så et livealbum optaget under den legendariske koncertrække i London. Koncerterne i Eventim Apollo i 2014 blev en bragende succes. De 77.000 billetter blev revet væk, og både anmeldere og publikum roste koncerten til skyerne. Koncerterne blev også filmet, men endnu forlyder der ikke noget om en dvd-udgivelse. Koncerten blev af GAFFAs anmelder tildelt hele seks stjerner, hvorfor vi også glæder os til det kommende live-album. Du kan læse anmeldelsen her

Det kommende livealbum "Before the Dawn"s tre dele indeholder materiale fra forskellige epoker af den stilskabende sangerindes karriere. Første del kommer til at bestå af syv sange, blandt andet "Hounds of Love" og "Running Up That Hill".

Anden del af det kommende tredelte album kommer til at indeholde hele side 2 af "Hounds Of Love" fra 1985, nemlig sangcyklussen "The Ninth Wave" og det nyskrevne spoken-word-nummer "The Astronomer's Call". 

Tredje del kommer til at indeholde anden del af Kate Bushs 2005-dobbeltalbum "Aerial", også kendt som "A Sky Of Honey". Her vil den aldrig før udgivne sang "Tawny Moon", sunget af Kate Bushs søn Bertie McIntosh, også være at finde. "Before the Dawn" kommer dog også til at indeholde en sang, Kate Bush ikke optrådte med tilbage under koncerterne i 2014, nemlig "Never Be Mine" fra 1989-albummet "The Sensual World".  

 

The Weeknd: Starboy, 25. november

The Weeknd, med det borgerlige navn Abél Makkonen Tesfaye, indledte karrieren med tre mixtapes i 2011 og fik sit store internationale gennembrud i begyndelsen af 2015 med sangen "Earned It" fra soundtracket til filmen "Fifty Shades of Grey". Han har siden haft hits som "The Hills", "Can't Feel My Face" og "In the Night". Nu er r&b-kunstneren snart albumaktuel med sit tredje officielle studiealbum "Starboy", hvorfra vi har fået singlen af samme navn, i samarbejde med Daft Punk, og senere "False Alarm". Du kan høre sidstnævnte, og se den ekstremt intense og voldelige musikvideo, i klippet herunder. 

Det er netop annonceret, at The Weeknd giver koncert i Danmark den 20. februar, når han går på scenen i Royal Arena i København. Der kan købes billetter til koncerten fra den 4. november. 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA