Bag facaden på singleaktuelle Pattesutter: – Jeg har mere end 50 singler, der bare ligger og venter

Bag facaden på singleaktuelle Pattesutter: – Jeg har mere end 50 singler, der bare ligger og venter

Bag kunstnernavnet Pattesutter gemmer den 23-årge musiker Jakob Maegaard sig. Efter at have huseret på SoundCloud et lille års tid blev han i sommer opdaget af det aarhusiansk-baserede pladeselskab Lil Label, der blandt andet står bag Emil Stabil og Young Bong. Siden er det gået hurtigt for den jyske rapper, der freestyler alle sine tekster og er så produktiv, at selv hans manager synes, han skal slappe lidt af. Senest har Pattesutter udsendt singlen "Sådan et skam", der udkom 23. december. Hør sangen her:

Hvordan fandt du på dit alias?

– Man bliver jo, hvad man spiser. Ej, det startede som en gammel joke, jeg havde sammen med mine venner tilbage fra min tid i Aarhus. Jeg gik meget i byen og prøvede altid på at være sammen med nogle damer, men det gik sgu ikke særlig godt. Så var det sådan lidt sarkastisk ment.

Hvordan begyndte du din musikalske karriere?

– Jeg stod meget på skateboard som barn og hørte meget techno. Mine venner rappede meget, og vi lavede en del musik for sjov. På et tidspunkt begyndte vi at lægge nogle af de ting, vi lavede til morgenfester eller på stenede eftermiddage ud på nettet.

Hvornår oplevede du for første gang følelsen af succes med din musik?

– Jeg spillede en koncert på Roskilde Festival med Emil Stabil og Young Bong. Jeg kan huske, jeg drak mig mega stiv og tænkte, at ingen ville vide hvem jeg var. Men da vi så spillede, kunne jeg se, at mange kendte mine numre.

Oplever du dig selv som en del af en bølge af provokerende, dansksproget popmusik?

– Nej. Jeg synes der er mange, der laver fed musik lige nu, men ingen gør ligesom mig.

Er dine tekster provokerende?

– Ja, men det er også meningen. Det er lidt en teenageting, jeg ikke rigtig kan give slip på, det der med at provokere. Jeg har altid været meget flabet, og det har jeg også fået mange tæsk for gennem tiden, men jeg elsker at drille.

Har du altid spillet musik?

– Jeg har gået til klaver, siden jeg var syv år gammel. Jeg ville egentlig helst bare stå på skateboard og lave ballade, men mine forældre syntes, det var en god idé, jeg lærte at spille klaver, så det gjorde jeg. Efterfølgende startede jeg til trommer.

Hvordan skriver du dine tekster?

– Jeg skriver aldrig noget ned, så man kan vel sige, at jeg freestyler. Jeg har sygt mange tanker i hovedet og meget krudt i røven, så jeg laver bare en hel masse. Især hvis jeg er fuld eller påvirket, så går jeg helt amok.

Hvad har været højdepunkterne i din karriere?

– Det er fedt at feste og have det sjovt. Jeg er glad for, at folk kan lide den musik, jeg laver, og jeg synes bare, selve processen omkring at lave musik er fed. Jeg laver det hele selv.

Hvad er ambitionerne med Pattesutter?

– Jeg vil egentlig bare gerne kunne blive ved med at lave musik indtil den dag, det bliver pinligt. Jeg har allerede oplevet et par pinlige situationer. Jeg var for eksempel til 1-års fødselsdag hos min nevø. Jeg havde sindssygt mange tømmermænd og havde brækket mig hele vejen derhen i mine forældres bil. Da vi endelig ankommer, begynder mine fætre og kusiner at sætte min musik på. Det resulterer i, at flere af de ældre familiemedlemmer til fødselsdagen sidder der med deres høreapparater og gerne vil have mig til at fortælle dem, hvad det dog er, jeg synger om. Jeg fik det så dårligt, at jeg gik ud til min mor og hjalp hende med at lave mad.

Hvordan har du det med den succes, du har opnået?

– Jeg bliver tit stoppet på gaden. For det meste er det fedt, men det er også lidt som at åbne en pose med slik i en klasse. Når jeg giver et stykke til en, vil alle lige pludselig have et stykke. Alle vil have et stykke af Pattesutter lige pludselig. Så skriver jeg en autograf eller tager et billede, og lige pludselig er der fire, der også vil have et.

Hvor laver du din musik?

– Jeg indspiller det meste derhjemme, ellers i Lil Label-studiet i Aarhus hos Lil Producer.

Hvem er dine musikalske forbilleder?

– Jimi Hendrix. Jeg har hørt Jimi Hendrix, siden jeg var barn.

Er der nogen, du godt kunne tænke dig at arbejde sammen med?

– Mig selv. Kan man godt sige det? Jeg laver så sindssygt mange sange, at selv min manager siger, jeg skal holde lidt igen, for at holde fansene sultne.

Har du planer om at udgive et album?

– Det der med albums er ikke lige mig. Jeg føler, det er meget sådan 2006-agtigt. Jeg tror måske, jeg laver verdens længste mixtape en dag.

Hvad arbejder du på lige nu?

– Jeg har lige udgivet en ny single med FredTube, som også bliver rigtig stor. Den hedder ”Forhekset” og handler om det der med at være Pattesutter og ikke rigtig kunne blive forelsket, fordi der tit er lidt for meget drama med mange piger.

Hvad ser du frem til i 2017?

– 2017 ved slet ikke, hvad der sker. Jeg arbejder på så mange hits. Jeg har nok mere end 50 singler, der bare ligger og venter, men det betyder ikke, jeg slapper af. Bare at jeg ikke skal stresse over at udgive noget.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA