11 essentielle navne, Roskilde gerne må offentliggøre på onsdag

11 essentielle navne, Roskilde gerne må offentliggøre på onsdag

På onsdag den 5. april offentliggør Roskilde Festival det fulde program for i år. Derfor vover GAFFA pelsen og byder ind med 11 navne, som gerne må indgå på plakaten. Det er alle kunstnere, som har et hul i kalenderen et sted mellem den 24. juni og den 1. juli – og mange spiller i forvejen på europæiske festivaler i den periode.

 

Bon Iver

Af personlige årsager aflyste Justin Vernon & Co. hele deres europæiske tour, som skulle have spændt over januar og februar i år, men gruppen lovede dog at vende tilbage. Kort efter offentliggjorde Bon Iver, at bandet spiller til festivalen Boston Calling, hvorved mange europæiske fans blev rasende af misundelse. Nu har et par europæiske byer sneget sig ind i tourplanlægningen i starten af juni. Der er et stort hul til den næste optræden i Minneapolis, som er planlagt i begyndelsen af juli. Der er således fint med plads til et festivalbesøg i slutningen af juni – gruppens første siden udgivelsen af sidste års album "23, A Million".

 

The Chainsmokers

Andrew Taggart and Alex Pall dannede The Chainsmokers i 2012 i New York, hvor de startede ud med at remixe numre fra deres yndlings-indiebands. Dj/producerduoen ramte i 2014 en 16. plads med deres single ”#selfie”. Året efter var de kravlet hele 11 pladser op til en 5. plads på den amerikanske Billboard-hitliste, med singlen ”Don’t Let Me Down”. Drengene bliver ved med at spytte numre ud, som modtages med klapsalver af det respektive publikum. I oktober 2016 gæstede de Amager Bio, nu er de på tour igen, og den må gerne inkludere Roskilde Festival.

 

Lana Del Rey

Lana Del Rey har navngivet sit kommende album, ”Lust For Life”. Der er endnu ingen dato for udgivelsen, men albumtraileren afslører, at det snart sker. Albummet skal efterfølges af en række liveoptrædener, og indtil videre sker det til fire europæiske festivaler i Frankrig, Norge, Sverige og Finland. Danmark er det eneste land, der mangler for at fuldende Skandinavien ­– vi håber, det sker med en optræden til Roskilde Festival.  

 

Fleet Foxes

Indie-folk bandet fra Seattle kommer med nyt musik efter næsten seks år, og efter bruddet med tidligere trommeslager Joshua Michael Tillman, der nu er blevet til Father John Misty. I sidste måned annoncerede Fleet Foxes sit tredje album, ”Crack-Up”, som udkommer den 16. juni. Hvilket er tidsnok, så de kan medbringe ny musik til Roskilde Festival. Deres turnéplan har hele juni måned åben, så vi krydser fingre.

  

Future Islands

Det amerikanske synthpopband Future Islands udgiver på fredag den 7. april deres femte studiealbum. Inden udgivelsen spillede Future Islands en pop-up koncert på Jazzhouse i København, en intimkoncert med højere efterspørgsel end udbud. GAFFAs anmelder kvitterede med seks flotte stjerner og et ønske om snarligt gensyn. Så nu gruppens tour alligevel når til Nordeuropa, håber vi på gensyn allerede til Roskilde Festival.

 

 

Gorillaz

Den virtuelle gruppe Gorillaz rører på sig igen. Den 28. april udkommer deres album ”Humanz”, som bliver Gorillaz’ fjerde studiealbum og det første udspil siden 2010. Hitmagerne vil senere i 2017 tage på turné, hvor den første liveoptræden er offentliggjort i Margate, England, som en del af deres egen festival ”Demon Dayz”. Holdet bag de fiktive bandmedlemmer befinder sig tæt på Danmark i juni, har til den tid udgivet nyt album, og afholder sågar deres egen festival – mon ikke de kommer forbi Roskilde Festival også?  

 

Green Day

Green Day har udgivet elleve studiealbum og et hav af singler siden begyndelsen i 1986. Tilbage i oktober 2016 udgav gruppen albummet ”Revolution Radio”, hvor de siden hen har udtrykt deres forargelse over Donald Trump i musikvideoen til ”Troubled Times”. Green Day er lige nu i gang med en verdensturné, som til juni fortsætter i de europæiske lande. Danmark har ikke fået en plads på listen endnu, men vi håber, spændingen blot trækkes til på onsdag.  

   

 

Dua Lipa

Singer-songwriter og model Dua Lipa udgav sine første singler i 2015, i januar 2017 vandt hun en EBBA Public Choice Award og debutalbummet udkommer den 2. juni. Den britiske sangerinde har selv beskrevet sin musikstil som "mørk pop". Dua Lipa er i gang med sin turné, hvor den danske gruppe Off Bloom er supporting act til koncerterne i Europa. Også her er den sidste halvdel af juni tom, så mon ikke sangerinden får lyst til at besøge Roskilde Festival til sommer og give en smagsprøve på sit nye materiale?

  

Nao

Den britiske singer-songwriter Nao, med det borgerlige navn Neo Jessica Joshua, spiller soul kombineret med elektronisk musik, funk og r&b. Efter at have stået i skyggen som korsangerinde i flere år begyndte Nao at udsende solomateriale for to år siden. I juli sidste år udgav hun sit debutalbum "For All We Know", som GAFFA kvitterede for med fem stjerner og roste sangerinden for hendes rene vokal. Vi håber, at Nao, i forbindelse med at hendes turné alligevel kommer til Europa, slår et smut forbi Danmark.

 

Royal Blood

Den engelske rockduo Royal Blood blev dannet i 2013, og i 2014 udgav de deres første album. Duoen gør klar til den planlagte festival-turné med start i juni. Rock-drengene gæstede i 2015 den blå scene til Tinderbox Festival, hvor GAFFAs anmelder beskrev, at efter Royal Blood havde fundet sig på plads på festivalsscenen, fik de kørt en fed koncert i mål. De er formodentlig kommet helt på plads nu, og Roskilde Festival passer lækkert ind i deres festivalprogram.

  

Slowdive

Den 29. marts kunne du på GAFFAs hjemmeside se med, da Slowdive spillede livekoncert på The Garage i London. De engelske shoegaze-ikoner Slowdive udgiver det første album i 22 år. Udgivelsen, der blot hedder "Slowdive", udkommer den 5. maj. Efter gendannelsen i 2014 kom gruppen forbi Roskilde Festival på et afbud. Ingen optræden, i forbindelse med det nye album, er offentliggjort i Danmark endnu, vi håber, det er fordi Slowdive også spiller til Roskilde Festival 2017.

 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA