Heartland-direktør om programmet: – Vi har fokus på både musik, kunst, mad og foredrag – det gør os til noget specielt

Heartland-direktør om programmet: – Vi har fokus på både musik, kunst, mad og foredrag – det gør os til noget specielt

Heartland Festival har netop offentliggjort det fulde program til festivalen, som løber af staben den 2.-4. juni 2017 ved Egeskov Slot på Fyn.

Blandt de sidste navne, som fuldender MUSIC-programmet er: August Rosenbaums soloprojekt, et musikalsk/visuelt samarbejde mellem Soleima og Dark Matters, den populære duo Ukendt Kunstner og Choir of Young Believers.

Skal du af sted, kan du også opleve store udenlandske navne som Eddie Vedder, Bryan Ferry, Miguel, Cat Power og Flying Lotus, som sammen med solide danske kunstnere som Veto og Bisse skaber et bredt musikprogram.

TALKS-programmet præsenteres i samarbejde med Politiken og byder på samtaler mellem danske og internationale navne, blandt andre dokumentarfilmens godfather Werner Herzog og den roste og prisbelønnede finske forfatter Sofi Oksanen i samtale om Europa, og metroseksualitetens begrebsfader Mark Simpson skal i samtale med den anerkendte danske designer Mads Nørgaard om maskulinitet.

Vi har talt med festivaldirektør Ulrik Ørum-Petersen om festivalen, som i år finder sted for anden gang.

Hvad synes du selv om programmet?

– Jeg er meget stolt af programmet. Det er lykkedes os at sammensætte et program, som spænder vidt og både har nogle store ting i toppen og nogle mindre kendte, men spændende og nysgerrige kunstnere, både fra ind- og udland. Det største scoop er jo helt klart Eddie Vedder, som gæster Danmark for første gang som solist. Det er en gammel drøm, som endelig går i opfyldelse. Jeg tror, det skyldes, at Live Nation (international koncertarrangør, som står bag Heartland, red.) altid har arbejdet med Pearl Jam, og at Eddie Vedder denne sommer vil give nogle få europæiske koncerter. Han blev så grebet af de helt særlige omgivelser, som området ved Egeskov er.

Hvad vil du særligt anbefale, at man ser?

– Ud over Eddie Vedder vil jeg fremhæve den engelske indiepopgruppe London Grammar, som snart kommer med et nyt album og vil give deres første danske koncert nogensinde. Og den amerikanske musiker, dj og rapper Flying Lotus, som vil give en spektakulær 3D-koncert. Det amerikanske pop-projekt Francis and the Lights, som heller ikke har spillet i Danmark før, og så den amerikanske avantgardekunstner Diamanda Galás, som er noget helt specielt.

Hvad er lavet om i forhold til sidste år?

– Musikscenerne er de samme, men på Talks-området har vi sat to nye telte op, heriblandt et telt med plads til 3000 personer, belært af erfaringerne sidste år, hvor der var stor interesse for Talks-teltene. Programmet er dog generelt større, vi har cirka 30 procent mere musik og meget, meget mere kunst. Musikbudgettet er også nogenlunde fordoblet, så det i år er på omkring 12 millioner kroner.

Hvordan gik det egentlig økonomisk sidste år?

– Vi havde knap 6000 betalende gæster, og det gav et underskud på 3,5 millioner kroner. Det betragter vi som en investering og en del af vores femårsplan. Planen er, at vi efter fem år kan samle 20.000 personer. I år satser vi på at gå i nul og melde udsolgt ved 12.000 personer, hvilket ser ud til at være realistisk. Vi vil gerne tage små skridt år for år.

Der er kommet andre festivaler til i år, som minder lidt om jeres, med fokus på både musik og mad og naturskønne omgivelser. Nemlig Komos i Kongens Have og Haven på Refshaleøen, og Haven satser også på kunst. Hvad synes du om dine to nye konkurrenter?

– Jeg har ærlig talt ikke nærstuderet dem, men det lader til, at de er inspirerede af os, og det tager jeg da som en stor kompliment. Det specielle ved Heartland er dog, at vi har fokus på fire områder, Music, Art, Food og Talks, og det er mere end Komos og Haven. Desuden er de byfestivaler, mens vi ligger i meget smukke omgivelser, i en af verdens smukkeste renæssancehaver, så jeg tror ikke, konkurrencen er så stor. Vi er blandt andet inspireret af festivaler som Wilderness og End of the Road i England. Festivaler, som afspejler det moderne menneskes kulturforbrug, hvor vi både går til koncerter, comedy, foredrag og meget mere.

Se hele Heartlands program her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA