Min playliste: Det lytter albumaktuelle Fribytterdrømme til lige nu

Min playliste: Det lytter albumaktuelle Fribytterdrømme til lige nu

Det danske syrerockband er aktuelle med deres andet album, "Superego", produceret af Rune Rask fra Suspekt. Her er 10 sange, de skamhører netop nu. Hør sangene på en playliste nedenfor.

The Beatles: Tomorrow Never Knows, 1965

Fra Revolver. Helt sygt fedt nummer! Ingen skal komme efter Ringo Starr efter det trommebeat, han leverer her! Det er fuldstændigt vanvittigt, at The Beatles udgiver det her track tilbage i ’65! Det er jo soundtracket til al 90’er-musik, der har aspirationer mod betonhals-klubber og ecstacy-fest.

Benal: Babelfisk, 2017

Benals nyeste single. Stærkt beat og produktion, og så er Benjamin en rimsmed uden lige! Hans assonansrim er vilde og over det hele. Det er vildt sejt! Dem gad vi godt lave noget hidsigt med.

Kliché: Masselinien, 1980

Fra Supertanker. Skøn, skøn, skøn melodi. Man bliver helt glad i låget! Produktionen på vores nye plade Superego har hentet meget inspiration i Kliché. Det er simpelt, men med en detaljerigdom, der sparker røv!

Kraftwerk: Neon Lights , 1978

Fra The Man Machine. Når man sidder på landevejen på vej hjem fra en veloverstået koncert, så er det det her nummer, man spacer ud til og bare lader mørket opsluge en, mens verden driver forbi.

Malurt: Spøgelser, 1992

Fra Spøgelser. Igen en tourfavorit. Vi hører altid Malurt med Spøgelser på vej til koncert. Så er der dømt fællessang og luftguitar i bilen. Hvis vi en dag skal lave et cover til et eller andet, så bliver det det her track!

Pink Floyd: The Great Gig In the Sky, 1974

Fra The Dark Side of the Moon. Et af mange vildt smukke momenter fra Pink Floyd. Legenderne er Fribytterdrømme-darlings på godt og ondt. Der er helt klare referencer til netop dette nummer på Superego.

Primal Scream: Loaded – Andy Weatherhall Mix, 1991

Fra Screamadelica. ”Just what is it that you want to do? / We wanna get loaded and have a good time / We wanna have a party / That's what we wanna do”. Koncerten er overstået. Ingen fest uden Primal Scream!

The Stooges: 1969, 1969

Fra The Stooges. Nogle siger, hippiebevægelsen døde hen, efter the Manson Family gik amok. Det er forkert, den var slut, da the Stooges smed deres debut i smasken på folk.

Suicide: Ghost Rider, 1977

Fra Suicide. Et pragteksempel på, at simplicitet kan være ekstremt massivt. Vores sang 18.09.1986 tog udgangspunkt i Ghost Rider, da vi begyndte at skrive til Superego.

Suspekt: 23 kroner / Solfar, 2017

Fra 100% Jesus. Det kræver sin hiphop-gruppe at starte et album med et knap ni minutter langt nummer, og så lyder linjen ”Søn af Moder Jord / Solen er min far” som noget, vi kunne have fundet på. Fedt track, der kommer godt rundt i krogene oven på et tungt sløvt beat.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA