Tinderbox-talsmand tilfreds, selvom der ikke blev udsolgt

Tinderbox-talsmand tilfreds, selvom der ikke blev udsolgt

Årets Tinderbox-festival i Odense er forbi med tre dages musik og hovednavne som The Killers, Haim, Kings of Leon, Run DMC og Martin Garrix. Dagen efter dagen derpå – for at citere et andet stort navn på plakaten, Thomas Helmig – har vi fået en snak med talsmand Morten Hopballe om, hvordan han selv synes, festivalen er gået.

– Jeg synes overordnet, den er gået rigtig, rigtig godt, både foran og bag scenerne. Hele afviklingsdelen er gået helt, som den skulle. Og så havde vi 35.-36.000 gæster på pladsen, heraf 5-6000 gæster og frivillige – og resten er så betalende. Det er cirka 5000 betalende gæster fra at være udsolgt, som vi havde sidste år, men vi synes stadig, det er imponerende, at vi kan sælge omkring 30.000 billetter til en festival, der kun er tre år gammel. Og så er vi meget glade for vores Magicbox-scene, som er noget helt unikt efter danske forhold. Vi havde også en helt ny scene i år, designet af vores hollandske samarbejdspartnere Unlimited.

Hvad betyder det så for jeres økonomi – første år havde I et underskud på 31 millioner, sidste år et overskud på 9 millioner. Hvordan kommer det til at se ud i år?

Det er for tidligt at spå om et overskud, men det ser forhåbentlig fornuftigt ud, og omsætningen har været over det forventede.

Et af jeres nye tiltag i år var Scene 4 med upcoming navne, hvordan synes du, at den fungerede?

Det var en scene, vi var meget glade for, og generelt var koncerterne dér velbesøgte. Og vi vil gerne give publikum mulighed for at se nogle navne, der endnu ikke er så kendte, men har potentiale.

Nogle anmeldere har foreslået, at Scene 4 skal flyttes ind i et telt for at øge intimiteten, ligesom I ført har haft en teltscene på pladsen?

Det er bestemt også en mulighed, alle muligheder er i spil. Vi er jo stadig så unge, og vi er en dynamisk organisme.

I finder sted en uge senere næste år, hvorfor det?

Det er der flere europæiske festivaler, der gør, blandt andet Roskilde. Hvorfor ved jeg egentlig ikke, men vi er fulgt med af bookingtekniske årsager.

Der er en del danske gengangere og en enkelt svensk fra NorthSide på programmet grundet jeres fælles ejerforhold og samarbejdspartnere: Chinah, Tina Dickow, Folkeklubben, Thomas Helmig, Lightwave Empire, Veronica Maggio, MØ, Phlake, Saveus, Sort Sol, Suspekt og Rasmus Walter. Gør det ikke jeres festival mindre eksklusiv med så mange gentagelser?

Jeg oplever det ikke som noget stort problem. 75 procent af vores gæster kommer fra Fyn, og det er nok kun nogle ganske få, der også har været på NorthSide. Og mon ikke de har syntes godt om Thomas Helmig begge steder?

Politiet har udtalt til Fyens Stiftstidende, at der de to første dage har været henholdsvis 14 og 15 sager med hårde stoffer på festivalen, og det er for mange. Har I et problem med stoffer?

Det er noget, vi er i tæt dialog med politiet om, men vi har en nul tolerance-politik med stoffer, og vi har meget synligt politi på pladsen. Men det er jo først og fremmest en politiopgave at finde frem til stofferne.

Der har været klager over, at cykelparkeringen ikke var oplyst eller forsynet med skiltning den første dag?

Ja, men det fik jo vi fikset de næste to dage. Når det er sagt, synes jeg ikke, vi er kommet helt i mål med cykelparkeringen, og det vil vi fortsat evaluere på. 

Nogle af koncerterne, for eksempel Haim og Kings of Leon, var forholdsvis lave, synes jeg. Er det noget, I har noget med at gøre? 

Nej, det er musikerne selv, der bestemmer, hvor højt de vil spille, medmindre de spiller for højt, så kan vi skrue ned, men det har vi ikke gjort. Men det har jo blæst lidt, og det betyder selvfølgelig også noget. De får dog det allerbedste lydsystem at arbejde med.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA