Nikolaj Vonsild fra Cancer og When Saints Go Machine er live- og albumaktuel i ny trio

Nikolaj Vonsild fra Cancer og When Saints Go Machine er live- og albumaktuel i ny trio

Khalil er et nyt projekt af Nikolaj Vonsild (When Saints Go Machine, Cancer), Simon Formann (Yen Towers, Age Coin, Lower) og Villads Klint. Deres debutalbum The Water We Drink er for nylig udsendt på pladeselskabet på Posh Isolation, og 22. september spiller de på Jazzhouse som support til britiske Forest Swords. I den forbindelse har vi snakket med Nikolaj Vonsild om projektet. 

Hvordan vil du beskrive Khalil, og hvordan skiller det sig ud fra dine andre projekter?

– Khalil er en platform for skabelsen af kreative projekter med udgangspunkt i musik. Khalil skal kunne rumme mange forskellige udgivelsesformer og samarbejder på tværs af genrer og kunstarter. Projektet tager udgangspunkt i musik, fordi det er inden for det felt, min ekspertise befinder sig, og den eneste konstante funktion, der er i Khalil, er, at jeg er til stede i de forskellige projekter, platformen rummer. At skabe ud fra denne platform tillader en mere dynamisk tilgang til det at skabe alene og i fælleskab med andre – et inviterende og åbent projekt, der ophøjer samarbejdet, men ikke udvisker individet. Jeg er den eneste, der går igen i alle projekter: Khalil, Cancer og When Saints Go Machine. Det sagt, så kunne alle være en del af Khalil. Det handler bare om, at folk ringer og har tid til at tage i studiet og arbejde.

Hvad kan Khalil, som du ikke kan med Cancer og When Saints?

– Khalil har en anden bevægelighed end de andre projekter, men alt refererer til hinanden. Den bedste måde for mig at søge på er ved at skabe noget. Det handler ikke om, hvad én ting kan frem for en anden. 

Hvordan vil du beskrive musikken og stemningen på jeres kommende album?

– Unaturlige vokalterræner møder brudt populærmusik som et ensemble af identiteter, der tager fat på en kendt form som vandet, der konstant æder land. 

Går der lang tid, før vi hører nyt fra When Saints Go Machine?

– Det kommer, når vi alle er klar til at udgive noget. I mellemtiden har alle projekter og udgivelser, der er spændende at lytte til. For mit vedkommende er det Khalil.

Hør albummet The Water We Drink:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA